Plus4web – egy igazán különleges gyűjtemény

Aki valaha is tanult informatikát még a nagyfülű világban, az nagy valószínűség szerint találkozhatott a jó öreg Commodore sorozattal.

Ennek talán az egyik legismertebb tagja a C64 -es volt, de nem csak ez az egy géptípus létezett természetesen, sok egyéb között az egyik ilyen volt a C+4, amit a széria következő tagjának szántak, ám ez valamiért nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és végül, főként az USA -ban teljes kudarc lett.

Nem így Magyarországon, ahol ugyan sikeres lett, főként az akkori iskolai beruházásoknak köszönhetően 10.000 db került az intézményekhez, és európában is viszonylag jól fogyott, de ez a lényegen sokat már nem változtatott.

Nálunk viszont a gép sikerének köszönhetően nagyon sok program született erre a géptípusra, az oktatási programoktól a különféle játékokig és a magyar nyelvű kalandjátékokat, ami különösen sikeres lett a játékosok és a programozók körében egyaránt.

Aki szeretné egy kicsit jobban megismerni az informatika hőskorát, az az alábbi linken talál magának bőséggel olvasnivalót:
https://skamilinux.hu/magazinok-es-konyvek-a-szamitastechnika-hoskorabol/

Nos, a történet apropója, amiért ez a bejegyzés is megszületett, hogy egy olyan gyűjteményre leltem a neten, ami bizony minden szempontból igazán lenyűgöző.

Csak gratulálni tudok a készítőknek és a fejlesztőknek és bizony, bizony senki ne lepődjön meg, ha itt, ott magyar nevekkel találkozik.

A bal oldali menüben kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is, mielőtt bárki meglepődne, vagy csak simán elsiklana a dolog felett.

Mivel már a menü is elég beszédes így csak annyi tennék hozzá, hogy több alkalmazással és játékkal lehet már egyből, online játszani a webböngészőnkön keresztül, erre egy kis On-line Játék! gomb figyelmeztet, persze nem mindegyiknél…

A menü:
Keresés Játékok Kazetták Borítók Örökéletek Térképek Programok Új dolgok
Csúcslista HVTC Játék Befejezések Megoldások Újraírt Játékok Kiadványok Újságok Effektek Top Lista
Emberek Csapatok Riportok Plus/4 Enciklopédia Hardver Segédprogramok Opciók Fórum

 

 

…és végezetül akkor a link:

A COMMODORE PLUS/4 WORLD – Plus4web projekt oldala:
http://plus4world.powweb.com/index.php


megosztom

Vélemény, hozzászólás?