Precise5.7.1Retro MegaPuppy 7-ik Hun/Eng kiadás ’18 okt

Szerző: csipesz 

Üdvözlök mindenkit, abból az alkalomból, hogy ennek a Mega-Puppynak is sikerült – remélem – befejezni a “generálozását,”; bővítések, törölgetések, átgondolások, magyarítások tökéletesítése, böngészőfrissítések – szóval a szokásos… Így megszületett a MegaPuppy 7-ik, amiben csak lehet, magyarul induló, javított kiadása. Az ISO mérete 4470 Mb, ebből a rendszer sfs-é 3676 Mb, a többi helyet a DVD-n főként az “EgyebCumo” mappa foglalja, benne nvidia drájverek és kisebb halom jó játék; aki tart az ekkora méretektől, nézze meg a lentebbi illusztrációkon a cucc ram-fogyasztását alapjáraton DVD-ről indítva és teljes telepítés után – nem túl drámai – egy UpupBB-é több.
Ellenben: ha valaki egy ekkora cucc remaster-elésébe fogna – ne fogjon hozzá anélkül, hogy nincs legalább 15-20 Gb swap fájlja kéznél! Mert a remastering bizony zabálja a helyet.
Mi érdekest mondhatnék még? – van egy “büszkeségem” a dvd függelékében található DOS-játékcsomagban: ez pedig a SKYNET című, terminátoros témájú embertelen jó játék. Hogy miért említem? Mert korábban az istennek nem akart működni Dosbox alatt, míg végül fél nap munkával sikerült a dosbox configot úgy belőnöm és magához a játékhoz olyan javító”peccs”-eket összeguberálnom, hogy végül hozzászelídült ez a korát megelőzően remek, egeres/billentyűs fps játék a Dosboxhoz és már nem omlik össze lépten-nyomon, ugyanis eddig azt csinálta… Mondanom se kell, ezután az ehhez az ügyhöz kikísérletezett dosbox configot fogom minden újabb Puppys munkámba behelyezni – legalábbis amelyekbe Dosboxot is szánok…
Na jól van – a DVD letöltőlinkje:
https://drive.google.com/drive/folders/ … sp=sharing
A könnyebb letölthetőség végett 7 darab 7z szeletben raktam fel – remélem, nem lesz vele gond.

Eredeti bejegyzés a fórumon és visszajelzés:
MegaPuppyRamFogyasztasAlapjaratonDVDrolElsoInditasUtan.jpg
MegaPuppyRamFogyasztasAlapjaratonTeljesKitelepitveVinyora.jpgmegosztom

4 hozzászólás

 • Yani

  Üdvözletem! Kedvenceim a puppy linuxok, és most rá találtam erre a szuperül összehozott puppyra. Igazi kedvencemmé is válhatna…. De van egy parányi gondom. Egy HP Compack 61b laptopra tettem, gyönyörűen muzsikál, viszont a wifi nem működik. Lelövi, RF-kill, és azt írja nincs bekapcsolva, visszakapcsolni sem engedi, és a lakat (zárolás) kijelző is bekapcsol. Egy Intel/pro wifi csipp van alapból a laptopban. Valahol olvastam, hogy az ebben lévő kernel nem támogatja ezt a fajtát. Rá tudom kényszeríteni valahogy, vagy felejtős. Mivel a gépem távol tartózkodik a rutertől, kábeles megoldás macerás. Más oprenszerekkel működik a wifi. Egyébként nagyszerű munka, itt tényleg minden benne van. Öreg játékos vagyok, C64 óta gyötröm a vasakat. 🙂 Gratulálok!

  • Szia!
   Légy üdvözölve körünkben! 🙂

   Itt nézz szét, itt találsz hivatalos kernel csomagokat :

   http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-precise/

   • Yani

    Köszönöm a gyors választ. Átnéztem az ibiblio oldalára, ott a 3.9.11-es kernel van fenn, ami 2013-as, bár réginek tűnik, régi gépekhez biztos jó. Egy próbát megér. Amint sikerül működésre bírnom, csak a wifi csip miatt érdekes egyébként, jelzem. Ma lesz egy kis időm kísérletezni. Egyéb mélységébe nem szeretnék belekontárkodni, a pupplet így jó, ahogy van. Annyira meg nem értek (már) hozzá, hogy belepiszkáljak. 🙂 Egy ötleted, hogy régi gépet játékkonzollá varázsolni, és csak arra használni, nagyon szuper. Van jónéhány félretett masinám nekem is. 🙂

   • Yani

    Siker! Megadta magát a kernel, nem kellett lecserélni. Az Intel/pro win7-es 64 bites driverét mellé telepítettem, és elindult. 🙂 Nem gondoltam volna! 🙂 Most már fix, hogy a kedvencem marad a megapuppy! 🙂 Köszönöm!