Studio 13.37 2.4 – Ingyen letölthető !

Több multimédiás munkára kifejlesztett alkalmazás és még komplett disztribúció is létezik a zenei világban tevékenykedő alkotók számára, az egyik ilyen érdekesség többek között a Studio 13.37 2.4.

Mivel nemrég megjelent a Studio 13.37 3.0 így készítő úgy gondolta, hogy a régebbi sorozat legutolsó tagját ingyenesen elérhetővé teszi.

A Studio puppy azért is különleges a pupletek világában, mert eltérően a derivációk nagy részétől, amelyek teljesen ingyenesen hozzáférhetőek, ez bizony pénzbe kerül, méghozzá egészen a pontosan, a cikk írásakor: $49.99

Én személy szerint ennyit nem vagyok hajlandó áldozni, de nyilván vannak, akik viszont igen 😀

A korábbi verzió, ami mostantól igyenesen hozzáférhető, egy korábbi slacko, a 6.3.0.1 -es sorozat alapjaira épül, de az alapvető különbség a multimédiás munkához elengedhetetlen real-time, azaz valós idejű kernel, ami a lehető legpontosabb, lagmentes szerkesztést teszi lehetővé, ami az új kiadásban is szintén alap, bár a 3.0 már xenial alapokra készült.

Fontos, hogy ezekbe a pupletekbe a wine windows emulátor szintén realtime kiegészítőként beépítésre került, valamint a Playonlinux, így gyakorlatilag a windowsos programok széles skálája válik elérhetővé, mint a REAPER a VST modulok natív módú használatához.

A szakemberek a két fenti linken találnak bővebb információkat, aki pedig csak akalandozni akar, annak jó töltögetést és szórakozást kívánok a multimédiás szerkesztő programokhoz!

A projekt weboldala:
http://studio1337.pro/

Az Ubuntu Studio – az ingyenesen, mindenki számára elérhető stúdió disztró weboldala – ha esetleg valaki nem akar, avagy nem tud ennyit egy költeni egy linux disztróra, mellesleg gyaníthatóan ez lehetett az egyik alapötlet a készítő számára:
http://ubuntustudio.org/

 

megosztom

Vélemény, hozzászólás?