Letölt, futtat – több száz ingyenes portable játék linuxra

Néha jól esik kicsit leülni  a gép elé, elővenni egy jó játékot és kiszakadva a hétköznapok valóságából egy idegen világ rejtelmeibe beleásni magunkat, már ha tudjuk, hogy honnan lehet ilyen szuper játékokat találni és mondjuk éppen ingyenesen le is lehet tölteni, az talán még jobb.

A napokban eszembe jutott, hogy milyen nagyszerű lenne játszani a Serious Sam : The First Encounter nevű retró shooter -el, ez még nem a felújított, HD verzió, hanem a teljesen eredeti remekmű, tehát előszedtem a natív, linuxos verziómat, felmásoltam, de kicsomagolás után sajnos nem indult, majd más rendszer alól indult, de akkor meg hang nem volt, szóval már láttam szomorú sorsomat, mikor eszembe jutott, hogy a gépen felkonfigurált rendszerek közé felvegyek egy régi, 32 bites Precise Puppy 5.7.1 -es verziót is.

No, ezen már remekül indult a játék, teljesen hibamentesen, ahogy emlékezetem szerint egyébként is indulnia kellett.

Egy olyan lelőhelyet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ahol rengeteg portable, azaz hordozható linux játékot tölthettek le és ezek egy jelentős része a retró játékok kedvelőinek igazi csemege lesz 😉

Azt azért nem árt tudni, hogy a mai modern rendszerek használóinak feltehetőleg szükségük lesz a 32 bites futtatói környezetre, az úgynevezett kompatibilitási csomagra, ami minden naprakész, mai OS -re elvileg telepíthető, de persze más és más módon kell installálni, hiszen ez erősen rendszerfüggő komponens.

Talán az én esetem a legegyszerűbb, hiszen a meglévő fő rendszerem alá a grub menübe több egyéb rendszer is fel van véve, így felraktam még egyet és kész.

Kezdőknek talán a legkényelmesebb egy pendrive -ra kiírni egy régebbi Puppy -t és azzal indítani a gépet, azt használni játékra.

No, tehát a link:
https://portablelinuxgames.org/?allPackages

A legtöbb játék letölthető egyébként az alábbi linken – nekem ez volt az egyszerűbb:
https://sourceforge.net/projects/pg4l/files/

Kapcsolódó fórumszál és visszajelzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?t=642

Ha valakinek nem menne a pendrive elkészítése, egy videó arról, hogyan írtam ki windows alól egyet:

MultiBootUSB – rendszerindító pendrive készítése:

Egyéb Puppy linux telepítős videók:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLTwvqf_atuc2P0vmOO7E40wQG585rMRHr

Egyéb rendszerbetöltéssel és grub, grub4dos beállítással kapcsolat videók:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLTwvqf_atuc1m-hdp_qOKpxtvxD52Nygt

Jó szórakozást a játékokhoz !


megosztom

Translate »
shares