Heroes Of Might and Magic III – PET és SFS csomagok

A Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia (Avagy: Heroes III, HOMM3) egy körökre osztott stratégiai játék, melyet a 3DO adott ki 1999-ben. A Heroes of Might and Magic sorozat harmadik darabja. A játék története a Might and Magic VI: The Mandate of Heavenének folytatása, és a Might and Magic VII előtörténete. A játékos hat különböző hadjárat közül választhat, melyek a fő sztoriszálat göngyölítik fel, illetve választhatja az egyszerű küldetéseket, melyekben összemérheti tudását a számítógéppel, illetve más játékosokkal.

A játékmenet nagyon hasonlít az elődökére, a játékos bizonyos számú hőst irányíthat, ezeknek parancsnoksága alatt pedig a mitológiából és legendákból ismert egységeket. A játék két fő részből áll, a főtérképből – ahol a hősök mozognak, illetve a csata képből – ahol az alájuk rendelt egységek. A játékban nyolc vártípus közül választhatunk, ezekben nyersanyagért többféle épületet emelhetünk, melyekben seregünkbe fogadhatunk különböző lényeket. A hős tapasztalatpontokat szerezhet a csatában legyőzött egységek után, illetve a főtérképen egyéb módokon is. A játék célja általában az összes ellenséges hős elpusztítása, illetve ellenséges vár elfoglalása, de egyes pályákon más cél is meg lehet adva (Pl. egy tárgy megtalálása, adott mennyiségű nyersanyag, vagy egység összegyűjtése).

A játéknak több kiegészítője is megjelent, a legismertebbek az Armageddon’s Blade és a Shadow of Death. De emellett a rajongók által készített In The Wake of Gods és a Heroes Chronicles sorozat is közismert.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heroes_of_Might_and_Magic_III:_The_Restoration_of_Erathia

Letöltések:
A PET csomag letöltési linkje

Az SFS csomag letöltési linkje

A játék fórumszála a murgán:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=87503

megosztom

Vélemény, hozzászólás?