Az Andoid megelőzte a Windowst ! Új mérföldkő ?

A StatCounter jelentése alapján a webes hozzáférések elsődleges eszköze mostantól az Android operációs operációs rendszer.

A felmérés szerint, amely 2,5 millió weboldal mintegy 15 milliárd látogatói adata alapján készült, ugyan a különbség mindössze 0.02 százalék, ám jelentőssége mégsem ebben rejlik.

Gyakorlatilag 1980 óta nem volt példa arra, hogy a Microsoft világelsőségét akárcsak megingathassa bármilyen kezdeményezés, nem hogy meg is előzze !

Ennek egyrészről a régóta stagnáló asztali PC piac, másrészt a felhasználói szokások gyökeres megváltozása lehet az oka, mindenesetre az biztos, hogy egy folyamatos tendencia végeredményét láthatjuk most éppen kibontakozni, aminek még koránt sincs vége.

A jelenlegi állás szerint az első az Android 37.93 % a második aWindows 37.91 %  és a harmadik helyezett az Apple iOS operációs rendszere 13.09 % -os piaci részesedéssel.

Az asztali rendszerek esetében természetesen nincs változás, továbbra is a Microsoft az uralkodó a maga 84 % -os részesedésével, ugyanakkor a mobilok esetén az Android az abszolút egyeduralkodó 81.7 % -os arányával, ebből csak a Samsung 20.5 % -ot mondhat magáénak.

Mellesleg ki tudja, hogy hogyan alakul mindez, ha a Microsoft mobil operációs rendszerekkel kapcsolatos stratégiája nem csődöl be…

 

Source: StatCounter Global Stats – OS Market Share

A hivatkozott cikk:
http://gs.statcounter.com/press/android-overtakes-windows-for-first-time

Az OS piac megoszlási térképe:
http://gs.statcounter.com/os-market-share#monthly-201703-201703-map

megosztom

Vélemény, hozzászólás?