MPlayer Trayradio 1.02 HU

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
NTamas
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

MPlayer Trayradio 1.02 HU

Hozzászólás Szerző: NTamas »

MPlayer TrayRadió 1.02 HU
Mivel ma ilyen rádiós napunk van, -lásd janugsa szuper feljavított Pupradió-ját - így én is beszállok ebbe a javítási-tuningolási játékba, persze csak szelíden, amolyan amatőrként. A lengyel Trayradió programba piszkáltam kissé bele, tettem bele pár új, magyar és nem magyar adót, lengyelről magyarra variáltam át az egyetlen működési felületet, a tálca-ablakot, a menüt, továbbá megpróbáltam kijavítani egy, a lengyel verzióban még meglévő hibát, nevezetesen a lengyel program Stop bejegyzését használva a program azonnal kilép az alapértelmezetten, és egyetlen lejátszóként meghívott MPlayer parancssoros lejátszóból. A tálcafelület ekkor még továbbra is elérhető, a menü választható, a rádió adók is, de a kiválasztott adó ezután már nem indul el, csak egy halk kattanás, és semmi több. Ezután ki kellett lépni a programból, majd újraindítani, és lehetett tovább rádiózni a következő Stop gomb lenyomásig. Ez nem állapot, ezért belenéztem, és a programban az mplayer stop-hoz rendelt -quiet bejegyzést lecseréltem a sima stop bejegyzésre, és ennek hatására az általam megvariált verzió már ezt nem produkálja a fent említett hibát, legalább is nálam már nem volt ilyen a javítás után. A program a lengyel verziótól eltérő ikont kapott, a régi nagy kedvencem ikonját tettem bele, remélem az ikon nem jogdíjas, és nem fog érte a kedvenc RadióTray progim szerzője utólag beperelni.

A program meghívja a Geany programot a rádiólista szerkesztésére, tehát ennek a proginak a jelenléte szükséges feltétel, de ez gondolom, minden Puppy-nál már adott alapból, akárcsak az MPlayer program is, amihez ez a kis felület készült.
A rádiólista bővíthető további adók URL-jének és nevének sajnos csak egyenkénti beírásával, amire viszont vigyázni kell az az, hogy az MPlayer program egyes, m3u-val végződő rádiócímeket nálam nem fogadott el, úgyszintén a pls végződésű URL-eket sem szereti, nálam ilyenek meg sem szólaltak, noha, például ilyen címek a VLC-vel gond nélkül lejátszhatóak. Ha ilyen címet adunk meg az új adó beírása menü box-ban, és azt kiválasztva a listából a program néma maradhat, és másik adó kiválasztására sem reagálhat, ekkor a programot újra kell indítani, és a kérdéses rádiócímet eltávolítani, ezután gond nélkül menni fog a lejátszás.

Letöltőlink :
Az általam módosított MPlayer TrayRadió 1.02 HU program pet csomagként innen tölthető le:
Mplayer_TrayRadioHU_1.02.pet
Size: 16 KB
Modified: 2020.11.21
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2020.11.21. 02:39-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”