Fossapup64

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
ticoo1
Hozzászólások: 581
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Fossapup64

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Üdv!

Készítettem a „fossapup64-9.0.2„-ből egy változatot, melynek a neve „fossap64_A“ lett. A névváltozást az indokolja, hogy nagyon sok „apróság“ változtatásra került és nem lett volna illendő az eredeti nevét használnom. Természetesen a súgója tartalmazza az eredeti nevét.

Alapprogramok vannak benne, Firefox, VLC, OBS, stb. Több csomag található a repónkon (Packages-ben), melyek ehhez készültek, illetve pár ...AppImage is (kipróbálás végett). Van olyan sfs, amit ha csatolunk csak a „menü"-ből indul el (miért?..., a menüfrissítést célszerű alkalmazni).

A LibreOffice adatbázis csak úgy hozható létre, ha valamelyik „java“ alkalmazást telepítjük a „Packages"-ből. Ha az „abevjava"-t szeretné valaki alkalmazni, akkor a „Zulu...java"-t kell csatolni, ill. telepíteni.

Előfordulhat, hogy valamely gépen a „Take a Shot“ nem működik rendesen (vagy az OBS sem) és libvpx5-öt keres a benne lévő ..6-os helyett, akkor a /root/my-applications könytárból lehet telepíteni-lecserélni a benne lévőket. Feltétlen a „libpvx5-telepites.sh"-ra kell kattintani, csak a pet telepítése nem elég, mert benne marad a 6-6.1-es is, s nem lesz jó.

A „Viber“ telepítését csak akkor kezdjük el, ha van már a telefonunkon aktív „fiók“, ill. kell a telefon is a „kód“ beolvasásához.

A SkyPe várhatóan december közepéig (de lehet, hogy utána is), minden indításkor bejelentkezést fog kérni (Mikrosoft!!! ...adategyeztetés folyik).

A huge kernel miatt továbbra is megmard az induláskori automatikus magyar billentyűzet beállítás, de az első lefutása után törli magát a „Startup"-ból.

Sokat teszteltük, akár egy egymagos HT-s cpu-val is rendben használható. Próba gépben Atom processzorral tesztelve, ámbátor a Viber kicsit lassú volt, de használható.

Itt található: https://sourceforge.net/projects/puppys ... ossapup64/
Képenyő kép.jpg
Képenyő kép.jpg (76.42 KiB) Megtekintve 1049 alkalommal

Avatar
fkorneli
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2019.05.07. 00:06

Re: Fossapup64

Hozzászólás Szerző: fkorneli »

Sziasztok!

A sourceforge.net/projects/puppyszoftver/files/Fossapup64/Packages/K-5.4.53 mappában lévő kernellel lecseréltem a k5.6.7-et és az ugyanebben a mappában lévő nvidia-450.57_K5.4.53_x86_64.pet -et telepítve sikerült munkára bírni a az Nvidia Mx150-es vidokártyát.
A tesztalany a packages mappában lévő Blender 2.90 Appimage. (i58250U 1,6 GHz, 8GB ram, SSD vinyó, Intel UHD Graphics 620, Nvidia Gforce MX150)

Köszönöm.

pu21
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2021.01.28. 06:00

Re: Fossapup64

Hozzászólás Szerző: pu21 »

Üdvözlet Mindenkinek!

Sajnos egy igen banális gondot találtam, banális mert ezt nekem már önállóan meg kellett volna oldanom, de hetek óta nem bírok rájönni. A gond: screen tearing. egy vonalban törik a kép ha mozgalmas dolog megy rajta, például legördítem az időjárás jelentést. Úgy a képernyő bal felső részén kezdődik, jobb felé, aztán ferdén levág szintén jobbra és újra vízszintben megy végig a képernyő jobb oldaláig. De ha semmi nem mozog akkor nem látni.

Mit tettem eddig az ügy érdekében: a videó varázslóban kutattam, de ott csak a felbontást fényerőt és színmélységet lehet állítani. Jól átnéztem a menüt is, hátha van valami (na így is sok dolog ragadt rám), de semmi. Mivel korábban Mint-es voltam, Metacity-t és Compton-t is kerestem, a Bionic Puppin ezek el is érhetők a menüben simán. Vagy csak a Compton...

Előre is megköszönöm, ha esetleg valaki jobban jártas ebben és meg tudja írni, hogy mit, és hol keressek, hogy az ügy megoldódhasson.

Még egy dolog: ez a puplet sokkal jobban bejött mint a Bionic-féle, az is jó, csak ugye itt már egy dolgot kivéve minden tekintetben képes lettem átköltözni a Mintből. Szerintem tök jó lett meg stabil is. És teljes értékű Brave böngészőt is tudok rajta használni! Már csak arra kéne rájönnöm, hogy tehetném fel az Authy-t.
Van egy "géming" változat is ebből a fossap64 A-ból, csak odáig még nem jutottam el, hogy teszteljem is...

Kellemes napot mindenkinek!
Csak a Puppy ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

ticoo1
Hozzászólások: 581
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Fossapup64

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Üdv!

Készítettem a Fossap64_A-ból egy újabb - T2 - változatot. Egy-két apróbb javítást eszközöltem benne, már rendben lehet „Remaster"-elni és a háttérképet csereberélni. Nekem megfelelően működik.

Továbbra is Firefox van benne. Fontos, ha „onlineTV"-t akarunk nézni, hogy azon csatornákon, ahol külső programot kér, ott mindenképp a vlc-t válasszuk ki megjelenítésre. Ugyanakkor arra figyelni kell, hogyha le szeretnénk állítani a vlc- lejátszást, akkor először a vlc-n állítsuk meg a lejátszást, majd csak utána zárjuk be a vlc-t. Ha nem így csináljuk, akkor előfordulhat, hogy a „vlc a tálcán fog dekkolni“. Ettől csak úgy lehet megszabadulni, hogy az „x"-t újraindítjuk.

Itt található: https://sourceforge.net/projects/puppys ... ossapup64/

Kerültek fel a újabb csomagok is.
Képenyő kép.jpg
Képenyő kép.jpg (101.23 KiB) Megtekintve 295 alkalommal

Avatar
fkorneli
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2019.05.07. 00:06

Re: Fossapup64

Hozzászólás Szerző: fkorneli »

Sziasztok!
Most volt időm kipróbálni, a hozzá tartozó tárolóból telepítettem a következő programokat: viber, Xn View, a skype, LibreCad, és készítettem remasztert :mrgreen: (ok,ok, recommended, ok....N145P netbook elszüttyögött rajta egy kicsit) :mrgreen: rendeben működött, amit próbáltam. Volt hang, redshift müködött, volt wifi, talán mintha remaszter után kicsit gyorsabb is lenne. Az alap memória igény 120 MB volt, ami egy Fossapup 64 bit esetében :idea: 5* :idea:

Köszönöm :)

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”