XenialPup7.0.4 Csipesz Verzió

Üdv emberek. Bár nemrég azt írtam, hogy egyéb elfoglaltságok meg tárhely-telítettség miatt leállok a további pupletek kreálásával, de még csináltam egyet – ez pedig a 666philb-féle pae xenialpup 7.0.4 “megcsipeszesített” változata – nem annyira munkára, mint inkább szórakozásra szánva(nincs benne komolyabb irodaprogram vagy képszerkesztő – igaz nem is fért volna el egy cd méretén belül…)
Töröltem az eredetiben található jwm, deadbeef, palemoon, viewnior, screeny alkalmazásokat, persze helyettesítve õket az általam favorizált openbox/lxpanel, audacious, firefox40, gpicview, take-a-shot alkalmazásokkal. Fért a cd-méretbe ezeken kívül:
wine, guvcview, streamtuner2, dosbox, google earth, djview, fbreader, freetuxtv, xvidcap, audacity, clamav vírusirtó, véletlenszerű háttérkép-cserélgető, hydrogen dobgép, zynaddsubfx szinti, a wine alá pedig Total Commander, Winrar, Photofiltre, ppt/pps viewer, lit-reader, mobipocket reader.Milyen hiba maradt benne: első induláskor a második üdvözlő párbeszédablakban nem igazán használható a “csalakozás az internetre” vagy a “help” gomb – de ez szerintem nem nagy veszteség – annál nagyobb veszteségnek éltem meg személy szerint a wine csapnivaló viselkedését, amikor néhány vindózos játékkal teszteltem… pl. a half life 2 elindítása, majd a játék “settings” menüjében való állítgatás közben elszállt ÖRÖKRE a rendszer ps2 port és usb port-kezelése – telepíthettem az egész xenialt újra… – viszont akit ezek a dolgok sosem érdekeltek egy puppyban annak talán tetszeni fog ez a xenialpup-modifikáció.

Ja és még annyi, hogy mivel a murgára is fel szándékozom dobni, ezért angolul indul alapból, az üdv. képernyőn ez átállítható, de ez persze nem állít át mindent magyarra, további kézi átállításra van még lehetőség, különösen a wine alatti egy-két alkalmazásnál(csak szemfülesen be kell menni egyes mappákba és ott körülnézni). Mivel a start menüben megjelenő összes tétel átmagyarítása rettenetesen pepecselős meló, ezért e xenialnál ettől eltekintettem…
Kipróbálni innen tölthető:
xenial-7.0.4CsipeszModEngHun2016Sept.iso 695.3MB https://mega.nz/#!JQ0AxTgB!UEK3nxNYPk0H … cHJNfAuPec
vagy
https://www.solidfiles.com/v/nNjNey7dNBn7M – innen ugye két rar-szeletben, mert itt 500 megabájtos feltöltési fájméret-korlát van.
Alapból így néz ki:

Screenshot_2016-09-04_00.23.01.jpg

 Szerző: csipesz

A bejelentés és visszajelzés a fórumon:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?t=411&p=4416#p4416

megosztom

Vélemény, hozzászólás?