Xenialpup-7.5 32 és 64

Szerző: ticoo1 

Az eredeti bejegyzés a fórumon:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=648&p=7392#p7392

Üdv mindenkinek!

Készítettem egy utolsó összeállítást a Xenialpup64-32-ből. Szóval szép is, jó is a 64-32-es elképzelés, de önállóan a 32 és a 64 bitesek szerintem sokkal jobbak. Arra jó, hogy egy kicsit elgondolkodhassunk azon, ha egybegyúrjuk őket, akkor mi is történik. (Kínlódás, bosszankodás, stb és csak hízik, s hízik…persze ettől még nagyon gyors pl. a Google-Chrome, de lassan már „talicskával hordhatjuk“ bele a ramot . )

Kivettem belőle az Abiword-öt és a Gnumeric-et.
Beépítve:
32 bites környezet
Google-Chrome
PaleMoon (hu)
Libre-Office
Evince
SMPlayer
SMTube
Bino (3d lejátszó, egész jól átkonvertál filmeket)
OpenShot (videó szerkesztő)
Guvcview
Take-Shot
DOSBox
Wine
Tux-Commander
Oracle VM VirtualBox 5.2.22 (QT5.6.1)

A tálcáról kezelhető „janugsa“ által ajánlott Redshift Gui Light Alternative (portable) fényerő-színmélység beállító. Használatáról, alkalmazhatóságáról „NTamas“ írt részletesen itt: https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic. … 7389#p7389

Globális betűméret beállítás szintén a tálcáról, azonnal indítható.

A DOSBox-ot, a wine-t mindenkinek célszerű a saját elképzelései alapján beállítania, beleértve a VirtulalBox-ot is. A DOSBox esetében a /root/DOS-ba kell másolni a használni kívánt programot (javaslom könyvtárba).

Az asztalról elérhető egy flash játék (Penguins), mely a Nikroszaft-osok kedvenc játéka. Az a cél, hogy mindenáron, minden eszközzel meg kell akadályozni a „pingvinek célba jutását“. De nem tudják!… :mrgreen:

Itt van, 1,2 GB (…Big…:
https://sourceforge.net/projects/puppys … ial64-7.5/

Egy kép:

asztal.jpgmegosztom

Vélemény, hozzászólás?