UPuppBB 18.05 +11 HU PAE

Szerző: ticoo1  

Sziasztok!

“peebee” továbbfejlesztette az UBB-t és már a 18.05+11-es verziónál tart, melyet 2018-08-18-án tett közkincsé. :D
Az eredeti ISO, illetve devx fájlok itt találhatók: https://sourceforge.net/projects/zestyp … up-Bionic/

Én készítettem belőle egy pae változatot és továbbra is “HU” megjegyzéssel, mert még mindig akad benne olyan program, ami más nyelv esetében továbbra is csak magyarul hajlandó “beszélni”. Szerintem a fejlesztéseknek köszönhetően stabil és gyors (persze szereti a “jó vasat”). :mrgreen: Természetesen No Pae kernelekkel is működik rendesen. Az AMD APU-k szükséges firmware-t és az Intel-t is tartalmazza. Apropó, “csipeszl” legújabb alkotásánál egy meglepőt tapasztaltam. Mégpedig a firmware sfs-t fdrv-ként “nem fogadta el”, ydrv-ként viszont igen (persze tudom a sorrend…, de akkor is érdekes). :mrgreen:

Böngészőből a 27… PaleMoon van benne, miután NTamas a 28-asban talált hibát (lehet, hogy a frissítő ezert nem frissít :!: )
Beletettem a szokásosokon kívül NTamas “ajándékát”, az általa készített TV progit, nekem nagyon tetszik, de ha valakinek nem, akkor csak a menüből kell eltávolítani, mert igen picurka, s nem foglal szinte semmi helyet.
A fájl UPuppBB_18,05_11_hu_pae.iso névre hallgat és itt lakik:
https://drive.google.com/drive/folders/ … hG1Ka9jvUt

Huge kerneles és valamennyi huge kernellel működik, ezért a induláskor a nyelv magyar, a billentyűzet us. Amint a rendszer “feláll”, a háttérben egy pici szkript végett automatikusan áttér hu billentyűzetkiosztásra. Ez a megoldás biztosítja, hogy “minden kernellel” rendesen induljon. (Aztán vagy így lesz, vagy nem… Hi_Hi, nekem rendben működik a kernel cserék esetében és a “nyilak sem élnek külön életet” :!: .)

Képenyő kép(1).jpg
Eredeti fórumszál és visszajelzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?t=580&p=6983#p6983megosztom

Vélemény, hozzászólás?