Unreal Tournament: G.O.T.Y. Edition

Amíg nem töltöttem le, addig nem akartam nyilatkozni róla, de működik.

Szóval, ki nem emlékszik erre a nagyszerű, korszakalkotó játékra?

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Unreal_Tournament

Az Unreal Tournament (sz.sz. „valótlan/valószerűtlen bajnokság”, rövidítve: UT) egy FPS műfajú videojáték, melyet a Digital Extremesfejlesztett az Epic Games-szel közösen, és a GT Interactive adta ki 1999-ben. Több folytatást ért meg, egy egész sorozat készült azóta (Unreal Tournament 2003Unreal Tournament 2004Unreal Tournament 3). Az UT az Unreal nevű, szintén jelentős FPS nagymértékben továbbfejlesztett utódjátéka volt, lényegében ugyanazon technológiát használta, de a hangsúlyt a multiplayer módra tette (a játéktörténetet tekintve, nagymértékben eltávolodva az elődjétől), ezzel komoly konkurenciát teremtve a vele szinte egyidőben megjelenő Quake III Arena játéknak. E két termék új alműfajt teremtett, az aréna-FPS-t.

Az Unreal Tournamentet rajongók, különféle honlapok és néha szaklapok is UT néven rövidítik. Mivel ezt a játékot több hasonnevű folytatás is követte, a sorozatban való azonosítás végett használatos az UT ’99, a (ritka) UT I., ill. a (pontatlan) UT GOTY rövidítés is, előbbi a megjelenés évéről, utóbbi pedig az egyik újrakiadásról (Game of the Year Edition, l.o.) elnevezve.

Szerintem addig töltsétek, amíg nem törlik 😀

Én a legújabb Sparky linux 5.0 64 bit XFCE kiadás alatt játszok vele. Természetesen WINE windows emulátor szintén szükségeltetik hozzá.

http://www.theisozone.com/downloads/pc/windows-games/unreal-tournament-goty-edition-2/

 

megosztom

Vélemény, hozzászólás?