Steam Puppy 64 bit

Valamilyen érthetetlen okból egyszerűen kimaradt a 64 bites Steam Puppy verziók bemutatása, így most igyekszem bepótolni ezt a mulasztást.

Akinek esetleg nem menne rendesen valamilyen okból a gépén, vagy egész egyszerűen régi a gépe, annak itt van a korábbi, 32 bites Steam Puppy:
Steam Puppy 32 bites teszt kiadás – Buster alapokon

A  64 bites kétféle változatban is készült, az egyik a Bionic alapú, a másik a Xenialra épülő, mivel sokaknak ez a kedvenc, jól bevált pupletje.

Az eredeti bejegyzés a fórumon és visszajelzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=773#p8226

Szerző: ticoo1

Helló!

Még mindig a Steam-el, az OBS-studio-val és a Discord klienssel vagyunk elfoglalva, de már 64 biten. Készült tesztre egy Bionic64 (-32) bites változatban egy tesztalany.

Az alábbi progik együttműködését kellene tesztelni (indító-ikonok az asztalon), a puppy maga még kissé nyers:

– OBS-studio,
– Discord,
– Steam,
– VLC,
– SSR, stb.

Nagy, 1.9 GB, de fel van telepítve benne minden, csak el kell indítani őket. Persze a progik egy része induláskor frissíti magát, s az idő. A Firefox is tulajdonképpen az első indításnál települ. A Steam kb. 1,3 GB-ot foglal el az sfs-ben. Huge kerneles, lehet szabadon cserélni.

Letöltés:
https://sourceforge.net/projects/puppys … mBionic64/

 

Valamint a Xenial, ebben nincs OBS-studio, mert az glibc verziója nem elég hozzá. Felvenni a SSR-rel lehet. Web-cam van benne csak nincs az asztalon. Minden telepítve van, csak el kell indítani (Discord, Steam, stb.) Itt is ezeket kellene tesztelni. Ilyen lett:

Kep-xenial64.jpg

Steam Puppy 64 – Xenial:
https://sourceforge.net/projects/puppys … mXenial64/

 

A steam legnagyobb része a /root/.steam könyvtárban van ( kb. 1,8-2 GB), ha ezt kidobod, kapsz egy “sima” puppy-t, de ha a Steam-et elindítod, újra telepít mindent, s ide megy a frissítés is. Ezen könyvtárat viszont simán megeszi sfs-ből is és működik, tehát lehet sfs-ben is! A xenial64-ből teszek fel próbára. Én már kipróbáltam, s OK!
Ha jó, akkor lehet, hogy a Bionic-ot érdemes lesz átalakítani és csak akkor csatolni, ha már csináltunk egy 3-4 GB-os mentést (a frissítéshez min. 250 MB mindig kell), s mehet a merevlemezre.
Itt sfs-sel fut:

Steam-xenial64-sfs.jpgAz sfs-es változat is fent van, …-kicsi.iso és …-kicsi-kieg.sfs névvel. megosztom