Skamilinux OS – teszt ISO

Már egy jó ideje tervezgettem és most végre volt egy kis időm kipróbálni a legújabb Ivan Davidov féle minimal linux build script csomagot, aki kíváncsi, az a főmenüből a minimal menüpont alatt találja a projekt oldalát.

https://skamilinux.hu/minimal_live/

A terv egy teljesen az alapoktól felépített, nem származtatott, nem más disztrók csomagjaiból átvett, hanem forráskódból készített minimal OS létrehozása.

A távolabbi célok természetesen, hogy magyar nyelvi támogatás és karakterkészlet legyen benne, midnight commander, links böngésző, hálózat beállítási lehetőség (mondjuk a ceni programmal) és természetesen hang, valami egyszerű mixer és egy médialejátszó program.

A jelenlegi első lépcsőt kipipálhatjuk, készítettem a minimal builddel egy kis linuxot, amiben már az mc és a links megtalálható és működik, valamint a szükséges library fájlok, ugyanakkor a CFLAGS kapcsolókat nem alkalmaztam, így viszonylag nagy ISO lett a végeredmény.

A SkamiLinux OS fórumszála és a tervek, részletek:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=50&t=416

Az első nyers alap – teszt ISO:
https://skamilinux.hu/s-kami/skamilinux/ … _teszt.iso

Természetesen itt fogom folyamatosan közzétenni, hoyg mit és hogyan készítettem, amennyiben valaki kíváncsi a részletekre és folyamatosan a fejlesztés fázisait is ismertetem, ahogy haladok majd előre.

 

megosztom

Vélemény, hozzászólás?