Puppy-Tahr-6.0.6 Bluetooth

Szerző: ticoo1

A bejegyzés eredeti fórumszála és visszajelzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=723
Sziasztok!

A Discord-on többször folytattunk eszmecserét arról, hogyha már többen rendelkezünk Bluetooth hangszóróval, akkor azt használni is kellene. Összefoglalva az ott elhangzottakat, készítettem egy Tahr-6.0.6 (2017, UEFI-s) Bt-t (Bluetooth) Pae és NoPae változatban. Hogy rendben, minden funkciójában kipróbálható legyen, ezért tartalmaz Firefox-ot, PaleMoon-t, VLC-t, SMPlayer-t, DeadBeef-et és SMTube-t. A böngészőkből a legújabb verziókat használhatjuk, rendben működnek, de nem lehet megfeledkezni arról, hogy „frugal-ban“ kell 1-1,5 GB ram. ‘ GB ram esetében a PaleMoon használatát javaslom.

Az asztal betöltődése után, a tálcán jobbra találunk egy „kékfog“ ikont. Itt kell a PC, Laptop Bluetooth eszközét bekapcsolni, ill. kikapcsolni (Asztal kép).

Beállítás menete:
– Kékfogat“ kapcsoljuk be.
– Kapcsoljuk be a Bt hangszórónkat és a lehető legközelebb helyezzük a géphez. Ez nagyon fontos, ha nem ismerjük az eszközök hatótávolságát, mert ha kicsi -30-50 cm- akkor nem fogjuk a Blueman manager-rel látni a hangszórót.
– Indítsuk el a „Blueman manager-t“ az asztali ikonról, vagy a Menü-Hálózat-ból. Ha elindul kapunk egy hibaüzenetet a „Hálózatbeállítás sikertelen“, ugye ez rendben van mivel még nincs hálózatunk, zárjuk be. Kapunk egy ablakot „Bluetooth eszközök“ – 1-es kép.
– Kattintsunk a „Keresés“ gombra, a manager megkeresi az elérhető eszközöket (legyen bekapcsolva a hangszóró!).
– Ha az eszközt megtalálta, akkor kattintsunk az eszközre, majd a Beállítás.. gombra. A felugró ablakban a párosításhoz célszerű a „Véletlenszerű jelszó használata“ gombot kattintással kiválasztani, majd „Tovább“. Az eszközpárosítás megfog történni. – 2-es kép.
– Ezt követően az új ablakban ki kell választanunk szolgáltatást, itt a „Headset szolgáltatást kell választani – 3-as kép.


– Ha minden rendben zajlott, akkor a kapunk egy értesítést – 4-es kép.

– Most már a kapcsolat a hangszóróval rendben van. Azt, hogy az eszközünket mire szeretnénk használni, úgy állítjuk be, hogy jobb egérgombbal az eszközünk sorára kattintunk. A „Headset szolgáltatás“ választása jó lehet, de itt szeretném megjegyezni, hogy ez eszközönként, lejátszóként olykor eltérhet – 5-ös kép.

– Ha ezzel megvagyunk indítsunk el egy lejátszót (nem minden lejátszó alkalmas hozzá!). A DeadBeef használata esetében nyissunk meg egy zeneszámot, majd a beállításokban válasszuk a BT Headset-et, mint kimenetet, zárjuk be a beállításokat és már hallhatjuk is a zenét. – 6-7. kép.

(Ha mégsem szól a hangszóró, akkor az előző sorban leírtak szerint válasszuk az „Audió fogadót“.)
– VLC beállítása ugyan az, mint az előző – 8-as kép.
https://skamilinux.hu/phpBB3/download/file.php?id=1904
– SMTube használva állítsuk be lejátszónak a VLC-t és utána VLC hangkimenetét is -9-10.kép.

Mindenkinek sok sikert, jó kísérletezést.
Itt vannak: https://sourceforge.net/projects/puppys … ahr-6.0.6/
A …Bt… jelent a Bluetooth-t. Huge kerneles, cserélhető, a repónkon találhatók.

Na de, hogy ne legyen ilyen egyszerű és, ha valakinek nem tetszik a JWM, akkor indítsa el a Menü-Beállítások-Quickpet csomagkezelő-t (vagy az asztalról) és telepítse az XFCE-t. Telepítését követően a Menü-Asztal-JWM-XFCE WM váltóval aktiválhatja az XFCE felületet – 11-12. kép.


megosztom

S-kami: