Precise 5.7.1 Retro “Megalomaniac” dvd

Szerző: csipesz » 2016.01.08. 23:13

Eredeti fórumbejegyzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=296

Üdv mindenkinek – hát ezzel is elkészültem végre-valaha… karácsony elõtt keztem el kábé, azt hittem egy hét alatt megleszek vele, de hát eddig tartott. Ez nem a CsipeszPup folytatása, hanem az alap 5.7.1 Retro cédérõl való full újraépítés! – Ezúttal tiszteletben tartottam minden eredeti progit, ablakkezelõt vagy játékot az eredeti cédérõl és semmit nem dobtam ki belõle, hiszen volt hely bõven… 4 ablakkezelõvel rendelkezik ez a rendszer(az alap jwm, icewm, openbox, fluxbox), valamint ha valaki igényelné, a dvd fûggelékébõl felrakhatja ezek mellé az xfce4/compiz-t is, de szólok, hogy ezen a rendszeren az emerald ablakkeret-téma-manager valamiért nem lesz jó, így az ablakkeret témákat kénytelenek leszünk a /root/.emerald/theme mappájában manuálisan cserélgetni – minden más frankó volt xfce4/compiz ügyben.
A dvd készítésének koncepciója az volt, hogy tegyek bele minden érdekest, amit úgy 3 év alatt linuxokon láthattam és hajlandó is stabilan mûködni. Ha egy program csak úgy-ahogy, “bicegõsen” mûködött, az nem maradhatott – De csak két alkalmazással jártam így: az egyik a qemu, a másik a frodo commodore-emulátor… viszont nagyjából 160 alkalmazás gondoskodik arról e rendszerben, hogy az elõbb említett kettõ hiányát ne érezzük tragédiának :) .
Egyelõre a megára jutott csak idõm feltölteni, de pár nap, és talán sikerül neki helyet szorítani a szolid-on is…:
Megalomaniac Puppy Magyar/Angol változat, 4408 Mb, ebbõl az sfs 3292Mb.
A teljes kitelepítéskor foglalt helye kb 9,4 Gb.
Letöltési linkek:
Mivel a vivid beta2-bõl való pupletem készítésekor kialakított arculat nagyon bejött saját magamnak( :) ), így ez a termék is annak kinézetére hajaz:

Screenshot_2016-01-08_15.53.39.jpg

megosztom

Vélemény, hozzászólás?