Precise 5.5(nopae) “Indian Summer” – Újratöltve

Szerző: csipesz

Helló.
Mivel mostanában kedvemre való nagyon új puppyval nem sikerült összefutnom, ezért elõhúztam egy bõ 3 évvel ezelõtti cuccomat, egy “Indian Summer” névre keresztelt 5.5-ös precízt, és tuningoltam rajta kicsinnyég. – szerintem jó lett… Mindjárt a hátrányaival kezdeném:
1. irodát – abiwordot leszámítva – ne keress benne – az ISO 500 megás mérete ezt már nem engedte.
2. már az 5.5-ös alaprendszernek is típushibája volt az, hogy a gparteddel mindent lehet csinálni rendesen, de swap partíciót létrehozni nem. Az okát azóta sem tudom, így kijavítani sem tudtam ezt…
3. míg az 5.7.1-es precízeken ment az unified remote server(ami arra való, hogy az androidos mobiloddal távirányíthass bizonyos funkciókat az asztali gépeden, wifin vagy bluetooth-on keresztül), addig ezen valamiért nem…
Nagyjából ezek a hátrányok – és ami jó benne:
1. jól mûködõ wine, dosbox
2. egy csomó e-könyv-formátum olvasható vele(amivel nem bánik el az evince vagy az fbreader vagy a pptview, azokkal próbálkozhatsz a wine szekcióban a mobipocket és a microsoft lit-readerrel)
3. netes rádiókkal, feetuxtv-vel lehet szórakozgatni;
4. modern androidos telókat képes fogadni mtp-usb kábelkapcsolaton keresztül, a felismert eszköz a /mnt mappában keresendõ. Ha nem látható azonnal, célszerû egy restart x-et végrehajtani – utána már látszania kell.
Na, hát ilyesmik… Az iso-n belül a rendszer sfs mérete csak 412 Mb, a többi helyet nvidia drájverek és egy bluetooth sfs tölti ki.
precise-5.5-IndianSummerReloadedHunEng2016OktCsipesz.iso – 499,9Mb
link1: https://www.solidfiles.com/v/dmraYZzrmgZne
link2: https://mega.nz/#!ZVdmhLJC!8dmfYoeCdaQn … dWpi67RH8c

megosztom

Vélemény, hozzászólás?