Plop Boot Manager 5.0.15

Mit tehetünk, ha olyan számítógépünk van, ami nem képes pendrive -ról bootolni vagy egyszerűen csak nem akarunk töménytelen mennyiségű CD/DVD lemezt ellhasználni, vagy csak időt akarunk spórolni és mi valahogy mégis szeretnénk a gépünket USB meghajtóról indítani?

Ilyenkor jön jól a Plop. Szinte bármire lehet installálni, én a csomagban megtalálható 544 KB  méretű ISO fájlt választottam, hiszen nekem erre is volt szükségem eredetileg.

Ez tulajandonképpen egy oylan mini rendszer, ami szinte bármit képes elindítani a számítógépünk számára, legyen az merevlemez, cd, dvd, vagy pont az usb meghajtón található rendszer.

Jelen esetben egy Toshiba satellit 4000 CDT masináról van szó, ebben bizony csak egy CD meghajtó van, viszont a rendszerek száma, amit még szeretnék kipróbálni, mielőtt végleg távozik az örök elektromágnesesség mágnesesség mezejére ez a kis csoda, szóval az minimum 8-10 OS és ennyi írható cd -t biztosan nem fogok vásárolni, már ha egyáltalán még lehet a környékünkön valahol kapni…  😀

Letöltés:  plpbt-5.0.15.zip

A Plop linkje közvetlenül:
https://www.plop.at/en/bootmanager/intro.html

Elmar Hanlhofer, független fejlesztő, a készítő weboldala: https://www.plop.at

/en/home.html

 

 

megosztom

Vélemény, hozzászólás?