Az 1.21.0-ba bekerült egy elég csúnya bug: a nem-webes formátumlisták csak a videóknál értelmezhetőek, a kereséseknél, lejátszólistáknál és csatornáknál nem, azaz ott revertelni kell a webesre, viszont ezt a csatornáknál elfelejtettem megcsinálni, ami azt eredményezte, hogy hacsak a felhasználó nem váltott át kézzel egy csatorna betöltésekor a webes listára, akkor a csatornákat nem tudta betölteni a program. Elnézést, nagyon kapkodtam, lévén a google kinyírta a korábbi verziókat, így mielőbb ki kellett jönni egy működővel.
Lehet tölteni az 1.22.1-et. (Közben volt egy villámgyorsan - még az 1.21.0-val egy napon - kiadott 1.22.0-ás is, de annak a - muszájból belerakott - új feature-je és a hotfixei főleg az OpenBSD-t érintették. (Meg az OS X-et/macOS-t.) Ami meg nem, annak meg marginális volt az esélye, hogy valaki belefusson.)
Érdemes egyébként bekapcsolni az update notifiert, hogy ha új verzió van, akkor szóljon. (Már, ha használja még valaki a programot...)
YTFE
Re: YTFE
2 magos 4GB ram-os laptop. YTFE verzió 1.22.1 amd64 qt5
Jól működik. Most már jó.
Az előzőeknél azt tapasztaltam hogy zenei playlist lejátszásakor az első kettő
számot ismételgette végtelen. Majdnem minden playlistával.
Viszont érdekes, a extrém gyenge laptopomon (cpu-550MHz ram-256MB) a v 1.21.0 van most is és azzal jó a playlist lejátszás. Azért azon is kicserélem majd v1.22.1-re.
Jól működik. Most már jó.
Az előzőeknél azt tapasztaltam hogy zenei playlist lejátszásakor az első kettő
számot ismételgette végtelen. Majdnem minden playlistával.
Viszont érdekes, a extrém gyenge laptopomon (cpu-550MHz ram-256MB) a v 1.21.0 van most is és azzal jó a playlist lejátszás. Azért azon is kicserélem majd v1.22.1-re.
Remek, köszi a feedback-et.
Ez a playlist első két elemét ismételgetős probléma már volt egyszer terítéken a topicban. Én akkor se tapasztaltam és nem is javítottam ezt és most is ugyanez a helyzet. Ha ez csak úgy magától előjön-megjavul-előjön-megjavul, meg ugyanaz a YTFE verzió az egyik helyen jó, a másikon meg nem, akkor itt valami más probléma van.
De, ha megosztod, hogy mely playlisteknél jött ez elő, akkor megpróbálom reprodukálni.
Egyébként, ha bármi hibát észleltek, akkor lécci szóljatok, mert magamtól nem találom meg az összeset. Nyugodtan írjátok ide, már fel vagyok iratkozva a topicra. Ja, meg persze feature-requestek/platform-requestek is jöhetnek, bár ez utóbbiaknak nem biztos, hogy a megfelelő hardware híján eleget tudok tenni.
Ez a playlist első két elemét ismételgetős probléma már volt egyszer terítéken a topicban. Én akkor se tapasztaltam és nem is javítottam ezt és most is ugyanez a helyzet. Ha ez csak úgy magától előjön-megjavul-előjön-megjavul, meg ugyanaz a YTFE verzió az egyik helyen jó, a másikon meg nem, akkor itt valami más probléma van.
De, ha megosztod, hogy mely playlisteknél jött ez elő, akkor megpróbálom reprodukálni.
Egyébként, ha bármi hibát észleltek, akkor lécci szóljatok, mert magamtól nem találom meg az összeset. Nyugodtan írjátok ide, már fel vagyok iratkozva a topicra. Ja, meg persze feature-requestek/platform-requestek is jöhetnek, bár ez utóbbiaknak nem biztos, hogy a megfelelő hardware híján eleget tudok tenni.
Az androidos streamek sajnos tényleg elég sokszor dobnak ad-hoc 403-at. A lejátszásnál ez még nem gond, mert reload és utána megy, viszont amikor a download már huszadjára száll el, az már elég kellemetlen: nem lehet letölteni a videót. Persze ott az iOS és MediaConnect lista is, de közben kiderült, hogy nem csak a vp9 és az opus codecek hiányoznak a listából (ezek nélkül még lehetne élni), hanem gyakran felbontások és frissítési ráták is. (Pl.: 1920x1080@60)
Ennek megfelelően megcsináltam, hogy a program tudja folytatni a félbehagyott letöltést. Így már le lehet tölteni a nagyobb videókat is: ha 403-at dob, akkor csak reload, download ismét és continue a videóra és az audióra is (ha szeparált a stream).
Továbbá a droidos formátum lista kliensnél teljesen máshogy kezelődnek a feliratok is (ráadásul többféleképpen; eddig kettő felállást találtam, azokat már viszi a program, de ha van még több, akkor lesz még meglepetés). Ezt is megfixáltam, most már működnek a feliratok a droidos listával is.
Ennek megfelelően megcsináltam, hogy a program tudja folytatni a félbehagyott letöltést. Így már le lehet tölteni a nagyobb videókat is: ha 403-at dob, akkor csak reload, download ismét és continue a videóra és az audióra is (ha szeparált a stream).
Továbbá a droidos formátum lista kliensnél teljesen máshogy kezelődnek a feliratok is (ráadásul többféleképpen; eddig kettő felállást találtam, azokat már viszi a program, de ha van még több, akkor lesz még meglepetés). Ezt is megfixáltam, most már működnek a feliratok a droidos listával is.
Ha valakit bosszantott volna, hogy az 1.23-ban a dialógusablakok gombjai "fordított" sorrendben jelennek már meg, akkor most megnyugodhat: az 1.24-ben már van opció, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg. Ezenfelül szűrhető tabok és még sok minden más; részletek a changelogban.
És akkor még gyorsan azt is megcsináltam, hogy ha valakit az bosszantott volna, hogy a Ctrl + Q-ra más dialógus jön fel, mint amit megszokott: most már ugyanúgy be lehet állítani, hogy a Ctrl + Q-ra és a trayikon quit-re mi történjen, mint a main window quit-re. (Meg még egy két apróság, pl. a tab ordert most már mindenütt rendberaktam. (Eddig nem jutott eszembe.))
Részletek a changelog-ban, az 1.25.0 letölthető itt: http://oscomp.hu/?games/s/ytfe
Ha valaki bugot fog, legyen szíves mondja (itt, emailben, az oscomp vendégkönyvében), mert ha magamtól nem találom meg, akkor nem is tudom javítani.
Részletek a changelog-ban, az 1.25.0 letölthető itt: http://oscomp.hu/?games/s/ytfe
Ha valaki bugot fog, legyen szíves mondja (itt, emailben, az oscomp vendégkönyvében), mert ha magamtól nem találom meg, akkor nem is tudom javítani.
Ha az ember az androidos formátumlistát használja (márpedig a másik kettő lista hiányosságai (kodekek, felbontások, frameráták) miatt van, hogy muszáj), akkor a 403-ak megkeserítették az életét. A playnál még hagyján, hogy néha kell egy plusz reload, mert úgyis ott van az ember és úgyis azt csinálja. De a letöltéseket senki sem szereti pátyolgatni, márpedig az androidos letöltéseket eddig folyton pátyolgatni kellett.
Egy olyan videónál, ami lejön kb. 1-2 perc alatt, ott még csak-csak belefért, hogy az ember kivárja a letöltést és ha elhasal, akkor reload, re-download, continue, repeat until done, de amikor sokáig tart, az már eléggé kényelmetlen és bosszantó is, mert az androidos stream-ek már kb. 20-30 másodpercnyi download után is 403-at dobnak és az ember ülheti végig az egész letöltést, folyton reload-olva, kattingatva; nem tud menni a dolgára, akár a gépen csinálna mást, akár másutt. Persze, ilyenkor még mindig le lehet tölteni yt-dlp-vel (vagy akár curl-lel, mert érdekes módon azzal nem szakad meg, igaz cserébe olyan lassú is, mint egy xanaxfüggő csiga), de azért mégis kényelmetlen.
Úgyhogy az 1.26.0-ba bekerült egy olyan opció, hogy a meghiúsult letöltéseket próbálja meg a program magától folytatni. Alapból nincs bekapcsolva; ha valaki bekapcsolja (a Prefs/Other fülön az "Auto-retry downloads after failure" opció), akkor ha egy letöltés elszáll (pl. 403-mal), akkor a program azt a tabot magától újratölti és utána megpróbálja folytatni a letöltést. (A kiválasztott formátumot (felbontás, codec, FPS) is megjegyzi.)
Egy olyan videónál, ami lejön kb. 1-2 perc alatt, ott még csak-csak belefért, hogy az ember kivárja a letöltést és ha elhasal, akkor reload, re-download, continue, repeat until done, de amikor sokáig tart, az már eléggé kényelmetlen és bosszantó is, mert az androidos stream-ek már kb. 20-30 másodpercnyi download után is 403-at dobnak és az ember ülheti végig az egész letöltést, folyton reload-olva, kattingatva; nem tud menni a dolgára, akár a gépen csinálna mást, akár másutt. Persze, ilyenkor még mindig le lehet tölteni yt-dlp-vel (vagy akár curl-lel, mert érdekes módon azzal nem szakad meg, igaz cserébe olyan lassú is, mint egy xanaxfüggő csiga), de azért mégis kényelmetlen.
Úgyhogy az 1.26.0-ba bekerült egy olyan opció, hogy a meghiúsult letöltéseket próbálja meg a program magától folytatni. Alapból nincs bekapcsolva; ha valaki bekapcsolja (a Prefs/Other fülön az "Auto-retry downloads after failure" opció), akkor ha egy letöltés elszáll (pl. 403-mal), akkor a program azt a tabot magától újratölti és utána megpróbálja folytatni a letöltést. (A kiválasztott formátumot (felbontás, codec, FPS) is megjegyzi.)
Az EDL-eket megint átvariálta a YT, meg audio EDL-t idáig nem is találtam, szóval azt is meg kellett csinálni, valamint a "web" kliens törése után bevitt kényszerű változtatásokban is fixáltam jópár bugot; az 1.26.2 elérhető a szokott helyen.