FreeTube

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
janugsa
Adminisztrátor
Hozzászólások: 617
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

FreeTube

Hozzászólás Szerző: janugsa »

FreeTube 64bites

https://github.com/FreeTubeApp/FreeTube
https://forum.puppylinux.com/viewtopic. ... t=1494&i=1
Sfs fájl nagy 105 MB:
http://distro.ibiblio.org/fatdog/sfs/81 ... -0.9.2.sfs

Kipróbálva Fossap64_A
Konzolba beírni: run-as spot freetube
A Settings menüpont alatt állítsuk be a magyar nyelvet.
Állítsuk be a minőséget, 720p ( a lejátszónál is be lehet állítani ezt), de énnekem minden videónál újra kellett állítani a lejátszónál, mert szaggatott.
Olyan mintha egy böngészőben nyitnánk meg a youtube oldalát.

Hátrány:
-2 magos gép kell legalább.
-Keresésnél mindig ugyanazt az első oldalt tünteti fel.
-Felugrik valami „ helyi API hiba“ sor nem tudom mi az.

Előny:
-Gyors, nagyon.
-nincs reklám
freetube.jpg
freetube.jpg (91.2 KiB) Megtekintve 2021 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: FreeTube

Hozzászólás Szerző: NTamas »

janugsa írta: 2020.11.29. 11:00 -Keresésnél mindig ugyanazt az első oldalt tünteti fel.
-Felugrik valami „ helyi API hiba“ sor nem tudom mi az.
Mivel a központi FreeTube szerveroldalra mutat, ahol tematikus keresést lehet indítani.

A FreeTube a YouTube API segítségével videókat keres, és a youtube-dl API segítségével megkapja a nyers videofájlokat, és lejátszhatja őket egy alapvető HTML5 videólejátszóban, megakadályozva ezzel a sütik vagy a JavaScript nyomon követését. Az előfizetéseket, az előzményeket és az elmentett videókat a felhasználó számítógépén tárolják, és soha nem küldik el másnak.
Az összes felhasználói adatot helyben tárolják, és soha nem küldik el vagy teszik közzé az interneten. A FreeTube megkapja az adatokat a szükséges információk lekaparásával (helyi módszerekkel -Local API- vagy opcionálisan az Invidious API használatával).

FreeTube/wiki/F.A.Q.

FreeTube doesn't load videos and/or can't find any videos (subscriptions or search) with the local API. It only displays Error 429. Why?

The most likely reason is that you are getting rate limited by YouTube. This happens when you use the program extensively and make a lot of request to YouTube in a short period of time. For example reloading hundreds of subscriptions or reloading a video very often. If you have a lot of subscriptions, you should switch to the usage of the RSS feed in the settings. When you are rate-limited you have to sit it out (at absolute worst it should take 24h), solve the Captcha provided on YouTube's website or use a VPN (easiest solution) / different network.
-------------
A FreeTube nem tölt be videókat és / vagy nem talál videókat (előfizetéseket vagy keresést) a helyi API-val. Csak a 429. hibát jeleníti meg. Miért?
A legvalószínűbb oka az, hogy a YouTube korlátozza a stream folyamot. Ez akkor fordul elő, ha széles körben használja a programot, és rövid időn belül sokat kér a YouTube-tól. Például több száz előfizetés újratöltése vagy egy videót nagyon gyakran. Ha sok előfizetéssel rendelkezik, akkor a beállításokban váltson az RSS-hírcsatorna használatára. Ha korlátozott az arány, akkor ki kell ülnie (a legrosszabb esetben ennek 24 órának kell lennie), meg kell oldania a YouTube webhelyén található Captchát, vagy VPN-t (a legkönnyebb megoldás) / más hálózatot kell használnia.
-------------
What is the difference between the Local API and the Invidious API?

In the settings page of FreeTube, you'll notice an option to set your API preference. The "API" is essentially the group of methods that FreeTube will use to obtain data from YouTube.

The local API is a group of modules created in JavaScript dedicated to perform a specific function within YouTube. Each module will specialize in performing tasks such as search, video info, and channel information. All modules within the local API scrape data from YouTube and do not use YouTube's official API to obtain their data. Some of these modules are maintained by the FreeTube team while others have their own maintainers.

The list of modules used in the local API can be found here. Any issues with functionality within FreeTube should be sent to these repositories so that their respective maintainers can push a fix.

The Invidious API is the backend created for the Invidious project. It supports all major features required to use FreeTube. The biggest difference between the Invidious API and the local API (Besides the developers maintaining it) is that the Invidious API is ran on a server running Invidious and sent over to the client (In this case, it would be FreeTube). This means that your IP address isn't sent to YouTube to obtain data. The Invidious server acts as a proxy between you and YouTube. Updates to the Invidious server also doesn't require an update to FreeTube whereas the local API does require an update. It can also proxy videos and images, preventing yet another connection to YouTube. The Invidious API does not support obtaining data from live chat however.

There are multiple public Invidious instances that you can use. A list of public instances can be found here. Any issues with these instances need to be forwarded over to the GitHub repository or possibly the instance maintainer.

Because Invidious acts as a proxy (and because multiple users could be using the same instance), it can potentially be slower than the local API.

Regardless of your preference, FreeTube offers the ability to fallback to your non-preferred API, if one of them happens to fail. This is enabled by default and can be disabled in the settings page if you don't want this enabled. This is however a very useful feature as it helps make sure that FreeTube is functional in at least one method.
--------------
Mi a különbség a helyi API és az Invidious API között?

A FreeTube beállítási oldalán észrevesz egy lehetőséget az API-beállítások megadására. Az "API" lényegében azon módszerek csoportja, amelyeket a FreeTube használni fog az adatok megszerzéséhez a YouTube-tól.

A helyi API a JavaScript-ben létrehozott modulok csoportja, amely egy adott funkció végrehajtására szolgál a YouTube-on. Minden modul olyan feladatok elvégzésére szakosodik, mint a keresés, a video információk és a csatorna információk. A helyi API-n belüli összes modul lekaparja az adatokat a YouTube-ról, és nem használja a YouTube hivatalos API-ját az adatok megszerzéséhez. Ezen modulok egy részét a FreeTube csapata tartja fenn, míg másoknak saját fenntartói vannak.

A helyi API-ban használt modulok listája itt található. A FreeTube-n belüli bármely funkcióval kapcsolatos problémát el kell küldeni ezekre a tárolókra, hogy megfelelő karbantartóik javítást tudjanak elérni.

Az Invidious API az Invidious projekt számára létrehozott háttérprogram. Támogatja a FreeTube használatához szükséges összes főbb funkciót. A legnagyobb különbség az Invidious API és a helyi API között (az azt karbantartó fejlesztők mellett), hogy az Invidious API-t egy Invidious futtató kiszolgálón futtatják, és továbbítják az ügyfélnek (ebben az esetben a FreeTube lenne). Ez azt jelenti, hogy az IP-címét nem a YouTube-nak küldjük adatok megszerzése céljából. Az Invidious szerver proxyként működik közted és a YouTube között. Az Invidious szerver frissítéséhez szintén nincs szükség a FreeTube frissítésére, míg a helyi API frissítést igényel. Videókat és képeket is proxyzhat, megakadályozva ezzel a YouTube-hoz való újabb kapcsolódást. Az Invidious API azonban nem támogatja az adatgyűjtést az élő csevegésből.

Számos nyilvános Invidious példány használható. A nyilvános példányok listája itt található. Ezekkel a példányokkal kapcsolatos problémákat továbbítani kell a GitHub adattárba vagy esetleg a példány karbantartójába.

Mivel az Invidious proxyként működik (és mivel több felhasználó is használhatja ugyanazt a példányt), potenciálisan lassabb lehet, mint a helyi API.

Függetlenül attól, hogy milyen preferenciákat választ, a FreeTube lehetőséget nyújt a nem preferált API-ra való visszaállításra, ha valamelyikük meghiúsul. Ez alapértelmezés szerint engedélyezve van, és a beállítások oldalon letiltható, ha nem szeretné, hogy ez engedélyezve legyen. Ez azonban nagyon hasznos funkció, mivel segít abban, hogy a FreeTube működőképes legyen legalább egy módszerben.

janugsa
Adminisztrátor
Hozzászólások: 617
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: FreeTube

Hozzászólás Szerző: janugsa »

Kipróbáltam a portable FreeTube 0.15 youtube böngésző-lejátszót.
https://forum.puppylinux.com/viewtopic.php?p=904#p904

Egy hagyományos böngészőnél kevesebbet, de az SmTube-nél jobban terheli a gépet lejátszásnál. Tud magyarul.
Engem az a tulajdonsága érdekelt, hogy külső lejátszó is beállítható hozzá.
Ezáltal még kevésbé terheli a rendszert.
Beállítások- Külső lejátszó beállításai alatt én az mpv-t választottam.
Az mpv 0.33, python3 és yt-dlp kell a külső lejátszó használatához.
Itt írok ezekről:
viewtopic.php?p=9580#p9580
Meg lehet próbálni régebbi mpv- és yt-dl használatával python3 nélkül, de tapasztalatom szerint szaggat lejátszás közben.
Vlc lejátszót is felajánl, de nem tudtam vele lejátszani.
Képenyő kép.jpg
Képenyő kép.jpg (83.58 KiB) Megtekintve 1534 alkalommal
Képenyő kép(1).jpg
Képenyő kép(1).jpg (118.02 KiB) Megtekintve 1534 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”