Widevine

Böngészők, üzenetküldők, levelezők, stb...
gjuhasz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2014.08.17. 13:52

Widevine

Hozzászólás Szerző: gjuhasz »

Kedves Fórumtársak!

Néhány (nem csak Puppy) Linux felhasználó panaszkodik, hogy a böngészőjük nem tudja rendesen lejátszani a DRM védelemmel ellátott műsorokat (pl. a Netflix-ről).

Kipróbáltam, a legújabb 64-bites Chrome, Iron, Slimjet és Firefox böngészőket a Puli 7.3 -mal, és bizony csak a Chrome-mal tudtam közülük moziba menni. A többieknél vagy csak kép hang nélkül, vagy végtelen ciklusban verziófrissítési felszólítás, stb.

Végül összeraktam valamilyen megoldást, ami sikeresen működik a Pulival és a fent említett böngészőkkel.

Feltöltöttem egy Widevine64p.pet fájl formájában a https://sourceforge.net/projects/puppys ... /packages/ mappába.

Szokásomtól eltérően ez egy Puli specifikus csomag, de szerintem könnyen átalakítható más Puppy vagy egyéb Linux verziókhoz.

Jó terelgetést!

Üdv

gjuhasz

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Widevine

Hozzászólás Szerző: NTamas »

... vagy egyéb Linux verziókhoz. ...

Akkor itt egy 32 bites megoldás.(egy friss 32 bites Vivaldi-ból kibányászva a két script és a letöltött friss WideVine-x86-os file)
32-bites widevine.tar.gz
A fenti megoldásra próbára ajánlom egy régebbi, de még működó Vivaldi portable verziót, amiben csak az angol és a magyar nyelvi támogatás maradt meg, a többit kivettem, így a fájl mérete lecsökent 99MB-ra, és kibontva sem kér többet 195 MB-nál. (indítás a csomagban lévő lauch file-vel)
Vivaldi-portable.tar.gz

Ha mégis 64 bitben gondolkozol, akkor a Netflix próbához meg ezt a két 64 bites portable cuccot ajánlom:
Brave-portable.tar.gz
Ebben viszonylag friss a pepperflash és a widevine is, de frissíthető.
Yandex 'portable' browser - 64-bit only
(Widevine is fully-functional (borrowed from current Chrome), and NetFlix/Hulu/Spotify all play without issues.)
A linkelt oldalon ne lépj be a könyvtárba, hanem használd az oldal jobb felső részén a minden letöltése funkciót, ekkor a yandex böngészőt és az ellenörző fájlt is becsomagolja az oldal egy zip-be, és azt már le engedi tölteni.

Update Yandex browser
Ma tettek ki egy reagálást és arra egy választ, a lényege ennyi:
a yandex64 portable készítője az eredeti libffmpeg lib fájlt kicserélte egy frissebb, de más forrásból való libffmpeg fájlra, és ez néha problémákhoz vezethet, erre a javítás annyi, hogy az eredeti libffmpeg.so fájlt tartalmazó csomagot letöltve
-ennek linkje ebben a hozzászólásban található-
a libffmpeg fájl kiterjesztését -tar.gz- átnevezéssel le kell venni a fájlról, és az eredeti libffmpeg.so fájlt vissza kell tenni a portable yandex könyvtárba a megfelelő helyére.
Időközben az említett fórumon olvasva kiderült az is, hogy a problémát jelentő fórumtag egy Fossa64 bites rendszeren próbálkozott, és ennél a rendszernél jelentkezett a hiba, a kérdező átállt egy másik puppy verzióra, ott már rendben működött a yandex portable.

A Fossa64 bites rendszer alatti problémára lehet megoldás a portable cuccokat készítő mikewalsh legújabb megoldása, amit az újabb portable Google_Chrome-portable v87.0.4280.66-ban alkalmaz,
https://forum.puppylinux.com/viewtopic. ... 297#p10297
nevezetesen két indító launcher van a csomagban, pont a Fossa 64-nél fellépő probléma miatt.

Válasz küldése

Vissza: “Internet”