IPTV Player program másképp

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

IPTV Player program másképp

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Megint találtam a neten egy jópofa kis programot, itt a forrás linkje:
https://forum.puppylinux.com/viewtopic.php?f=88&t=689
A készítője Woof-CE-hez ajánlja, amit nem igazán értek, mivel a program semmivel nem kér többet, mint a már jól ismert IPTV MPV Player programom, nevezetesen egy telepített mpv lejátszó az újfajta lejátszó program függőség igénye. Ez pedig még a 32 bites nocsak-1.1 puppyn is működőképes, természetesen a 64 bites újabb puppykon is.(én egy 64 bites Grovvy puppy-n, illetve egy 64 bites EtionalPuppy-n próbáltam, illetve még az említett 32 bites nocsak-1.1 puppyn is)
Azért némi kis átalakítást végeztem az eredeti forráson, nevezetesen a csak vpn-el működő BBC linkeket kivágtam belőle, és vpn nélkül is használható, netről beszerzett linkekkel pótoltam és bővítettem ki a programot, amiben némi egyszerűsítést is eszközöltem, elhagytam belőle a szerintem felesleges boot-betöltő részt, abból kiindulva, hogy szerintem felesleges automata módon betöltődnie a TVPanel programnak a startkor, mert nem mindig nézünk azonnal netes streamot, így a program kezelése is egyszerűbb lett. Egyetlen ablak van csak, és ebben -hasonlóan, mint a Kodi-ban- kis ikonképekre kattintással indítható el a netes tream lejátszás.
Kép
Kép

Mivel a program az mpv motort használja a lejátszásra, így annak a billentyűzetről beadható utasításaival vezérelhetjük magát a lejátszót.
A legfontosabb mpv lejátszó vezérlő parancsok billentyűzetről:

p / SPACE
Pause. (pressing again unpauses)
q
Stop playing and quit.
/ and *
Decrease/increase volume.
9 and 0
Decrease/increase volume.
m
Mute sound.
f
Toggle fullscreen (see also --fs).
ESC
Exit fullscreen mode.
s
Take a screenshot.

Mivel az mpv motor képes az adásból képet lopni, azt a TVPanel program jelenlegi beállításában a /root-ba teszi meg, akinek ez nem felelne meg, az az mpv program configjában módosíthat rajta. (etc/mpv/mpv.conf) Pédául így, az mpv.conf fájba hozzáadhat egy új bejegyzést:
screenshot-directory=/root/my-documents/images/
ezután a TVPanel progi már nem a /root-ba fogja lementeni a screenshot képeket.

Még egy változtatás van az eredeti programhoz képest, ott az ikonképek még 128x128 pixel méretűek voltak, ezt én a TVPanel progiban már levettem 96x96 pixel méretűre, ezáltal nincs akadálya annak, hogy akár többsoros-több oszlopos panelt is kialakítsunk magunknak.(ez az újabb, még csak kísérleti verzió képe)
Kép

A standard TV_Panel_using_mpv.pet letöltő linkje:
https://yadi.sk/d/4yQyTJh531JUkg
A standard TVPanel_using_vlc.pet letöltő linkje:
https://yadi.sk/d/zizqMsmaFXWGmA
(csináltam belőle egy vlc-t használó verziót is, ha netán valakinek csak az lenne a gépén. A két kis program egy gépen egymás mellett is működhet, a csomagokban a fájlok, könyvtárak, hívatkozások nevei úgy lettek megadva, hogy a két program nem üti egymást, egymás mellett is tudnak egyidőben futni)

Természetesen, mint minden ilyen iptv linkes program esetében maguk a beépített linkek nem örök életűek, van ami sokáig megy, vagy ami csak pár napig.
Illetve vannak a nem publikus linkek is, ilyenek pl. sajnos a magyar iptv linkek, ezeket mindenkinek magának kell beszereznie, csakúgy, mint a hozzájuk kellő kis 96x96 pixxel méretű ikonképeket. Magának a programnak a bővítése nem túl bonyolult meló, de kis gyakorlat azért nem árt hozzá.

ticoo1
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: IPTV Player program másképp

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Pompás! Nagyon szépen köszönöm! :D :D :D

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”