Gnome-mpv player új neve: Celuloid

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
NTamas
Hozzászólások: 1849
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Gnome-mpv player új neve: Celuloid

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Gnome-mpv player új neve: Celuloid

Valószínűleg én vagyok az utolsó, aki ráébredt arra, hogy az egyszerű gtk-s felületű mpv gui, a Gnome-mpv player új Celuloid névre váltott.
Kép
Jelenleg a 0.19-1-es verziónál járunk, de az egyes linux disztrók csomagkezelőjéből viszont eltérő verziószámú szoftverek tölthetőek le.
Az ismertető -readme- weboldalon ugyan hozzák a szoftver függőségeit, de érdekes módon nem említik meg ezek között a libmpv-t, pedig ez is egy szükséges függőségi fájl, és nem minden esetben kerül fel a gépre magának az mpv szoftvernek a csomagkezelőből való telepítésekor.
Én így jártam ma a 32 bites Bullseye pupynál, és a 64 bites groovy puppynál is, mindkét esetben utólag kellett a megfelelő libmpv fájlokat feltenni, még jó, hogy mindkét esetben a csomagkezelőből ez simán telepíthető volt.

Ráadásul a már régóta a gépemen lévő 32 bites Bullseye puppyn még pár samba fájlt is kellett utólag feltenni, mert ezek nélkül az mpv eleve nem is indult el.
Kép
A 64 bites groovy puppynál ilyen samba fájlhiányom már nem volt.

Magáról a régi-új programról sokat nem lehet elmondani, egyszerű felületű Gui az mpv programhoz, némileg tud magyarul is, de ez nem teljes, maradt a felületben pár angol nyelvű megnevezés.

Kép
Kép

Ez a félig angol, félig magyar kezelőfeület sajnos a 64 bites verziót is jellemzi, maga a program kevesebbet nyújt, mint pl. a Gnome-mplayer program, de azért már jól használható ezen a szinten is.
Aki többet tudó Gui-t szeretne az mpv programhoz, az inkább az egyes verziók csomagkezelőjéből letölthető Kylin Video Player-t szedje le, ez ráadásul két lejátszó motort is támogat, az mpv-t és az mplayer motort is beállíthatjuk benne.(ala smplayer)

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”