e-book, ha kell

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
kros54
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

e-book, ha kell

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Talán érdekesek ezek másoknak is...
A nagy történelem
A legtöbb történész az idő apró szeletét vizsgálja. Milyen lenne, ha áttekintenénk a mindenség egész történetét az ősrobbanástól napjainkig – sőt azon túl is? Miként módosulna az univerzumról, a Földről és a világban elfoglalt helyünkről alkotott képünk, ha az idő egészében tekintenénk rá?
Ezekre a kérdésekre kereste a választ David Christian, amikor megalkotta a Nagy Történelem fogalmát, a múlt és a jövő szemléletének merőben új megközelítését. Ebben a könyvben nyomon követi az elmúlt 13,8 milliárd év történetét, és feltárja, miként tették lehetővé a megfelelő körülmények, nyolc küszöb átlépésével a komplexitás új formáinak felbukkanását a Földtől a Homo sapiensig és a földműveléstől a fosszilis tüzelőanyagokig. Ez utóbbi, óriási horderejű innováció hatalmas energiabőséget nyújtott, amely rendkívül előnyösnek bizonyult az emberiség számára, miközben azzal fenyeget, hogy szétzilál mindent, amit eddig létrehoztunk.
Christian világossá teszi, hogy ezek a rejtett szálak, amelyek mindent mindennel összekötnek, a Föld létrejöttétől a kollektív értelem megjelenéséig és az atomháború kitöréséig. A tárgyát tekintve átfogó, előadásmódjában pedig borzongató könyv bemutatja, mi mindent tudhatunk meg, ha az életet egyetemes léptékben szemléljük.
A csatolmányban .mobi van
https://yadi.sk/d/VoLoBVwlWOlIfw

NTamas
Hozzászólások: 1701
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: e-book, ha kell

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Köszönjük az e-bok olvasmányt, ajánlanék hozzá egy lehetséges mobi megjelenítő programot (sajnos csak 64 bites) puppy linux alá.
Kép

KOReader.
https://koreader.rocks/

Ez egy e-könyvek olvasására és különféle formátumú dokumentumok megtekintésére készített alkalmazás, elsősorban E-Ink kijelzős készülékekre optimalizálva.
A KOReader a "kindlepdfviewer" átírása, amelyet eredetileg a mupdf forrása alapján hawhill épített. Azóta hosszú utat hajtottak végre, a hackerek kérései és frissítései alapján a világ minden tájáról. A "KOReader név a Kindle / Kobo Open Reader-t jelenti, azon eszközökre hivatkozva, melyekre a KOReader eredetileg készült.

A KOReader támogatja a PDF, DjVu, XPS, CBZ, FB2, PDB, TXT, HTML, RTF, CHM, EPUB, DOC, MOBI és ZIP fájlformátumokat. A program sok funkcióval rendelkezik, amelyekkel beállítható a betűtípus, a sortávolság, a szövegstílus, a szóelválasztás, a kijelző szélétől való távolság (margó) és más egyéb paraméterek az olvasó egyedi igényeinek megfelelően.

További ismertető a programról itt, magyarul.
https://logout.hu/bejegyzes/oldman2/a_k ... ogram.html

A program Linux alá is elérhető, jelenleg csak 64 bites verzióként.
Ebből mindjárt két verzió, a standard .deb telepítő, és az AppImage-s release.

Installation on desktop Linux
https://github.com/koreader/koreader/wi ... ktop-linux

KOReader WIKI
https://github.com/koreader/koreader/wiki

Download 2 File:
koreader-2020.06-amd64.deb (25.2 MB)
https://github.com/koreader/koreader/re ... -amd64.deb

koreader-appimage-x86_64-linux-gnu-v2020.06.AppImage (38.1 MB
https://github.com/koreader/koreader/re ... 6.AppImage

A program természetesen tud magyarul, hála a magyar fejlesztői segítőknek.
Kép

Ahogy a beépített súgófájlban is írják, a menü, beállító-menü a képernyő tetejére való egérkattintással hívható elő a Pc-s verzióban.

Kép
Kép

De, ha betöltünk egy állományt, és abban alul kattintunk az egérrel, egy újabb, kicsivel bővebb beállítómenüt érhetünk el a programban.

Kép

Célszerű az e-book fájljainkat egy helyre(könyvtárba) tenni a könnyebb keresés miatt.

Kép
Kép

Teljes képernyőre kinyitva a program:
Kép
(a KOReader programot én egy 64 bites groovy puppy verzión próbáltam ki, szépen működik)

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”