Dpupbuster64-8 "EasyBrutal" DVD, Hun/Eng, 2020 Február

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Dpupbuster64-8 "EasyBrutal" DVD, Hun/Eng, 2020 Február

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Szervusztok; örömmel jelentem be, hogy az idei évet, 2020-at egy jó modern, szűk 3 gigabájtos cuccal köszönthetem, végre, másfél hét rajta végzett meló után: ez a cuc pediglen a
Dpupbuster64 EasyBrutal Hun/Eng DVD! ( - azért csak "szelíden-brutál", mert visszafogtam magam és nem töltöttem fel rogyásig az adat-DVD volument, ami ugye 4481 Mb-ig engedne garázdálkodni, de hát má' én is öregszem, fáradok, - elég ennyi :) ...)
Alapnak Ticoo1 legutóbbi, Dpupbuster64-Bt_HU.iso-ját használtam fel. Ebben a FreeOffice meg a Firefox kivételével majdnem minden tetszett, ezeket lecseréltem más dolgokra... Szegény JWM ablakkezelőtől pedig kényszerûségből kellett megválnom, pedig esküszöm, kedveltem, csakhogy a jwm meg az openbox/lxpanel kombó kicsit olyanok, mint két dudás egy csárdában... Más menü-kategória-nevezékeket használ az egyik meg a másik, és az autostartos appok esetén is más-más a viselkedésük(az openbox pl érzéketlen a /root/.config/ autostart mappában dolgozó, *.desktop formátumú indítófájlokra), stb...
Ha jól elékkszem, összesen 6 dolog került eltávolításra, ezek a JWM, a Thunar, a Firefox, az Xsoldier, a Pupcontrol meg a FreeOffice;
Ahogy azt többnyire dvd anyag esetén szoktam, hiszen a a CD mérethez képest itt van hely dögivel - integráltam a rendszerbe mindezeket:
zdrv, devx, kernel src, 32 bit libs sfs-ek. Az általam a rendszerbe ezután telepített fontosabb alkalmazások a következők:
Linux-szekció:
Xvkbd, Onboard, GIMP, Fotoxx, Photofiltre LX Studio 1.3.0 (demo) image editor, Audacity, Avidemux, Guvcview, Imagination, Kodi, OBS Studio, OpenShot, Pupradio, SimpleScreenRecorder, SmPlayer, Streamtuner2, Yoshimi, Opera, PaleMoon, SMTube, Tickr, Google Earth, Skype, Fbreader, Leafpad, LibreOffice, Xonix game, Map, Net minigames, ScummVM, Dosbox, Wine, Polo filemanager, Bleachbit, Gsmartcontrol, VirtualBox, Psensor, Unetbootin, Pupclockset, Random Wallpaper Changer; nagyjából ennyi, meg a VLC kapott midi lejátszás támogatást.
Wine-szekció:
Total Commander, Winrar5.5, 7-Zip, Astra Giftmaker, Centaury web-browser, Ppt és Xls viewer, Mobipocket reader, Photofiltre, SumatraPDF, SWF Player, Ultra ISO, vindózos VLC, XnView, DemoHelper, Universal USB installer(formázás funkciója nem mûködik!)
Szóljak most pár szót e rendszer vagy egyes appok gyengéiről, furcsa viselkedéséről:
Teljes telepítés után az újonnan telepített rendszer első felállásakor elfelejti, hogy magyar nyelvre lett állítva;
Ha beléptem névvel, kóddal a Skype-ba, szépen beenged, mûködik rendesen - de miután bezártam, elfelejti, hogy korábban már beengedett, és ha újra megnyitom, megint a belépőkódokkal fáraszt;
Mpv médiapayer ebben a rendszerben nem akar lejátszani mpeg ts stream-eket - még szerencse, hogy a VLC "megmenti helyette a hazát"... Gurubb arcoktól várok megoldási tippeket e problémára; ja! - a lehetséges legfrissebb ffmpeg csomag dógozik pedig a rendszerben...
A Kodi pedig pont fordítva: viszi az összes mpeg ts magyar tv csatit, de az összes egyebet nem, rádiócsatik okésak; ez a tapasztalatom csak az onlinestream.hu addon-jával volt egyébként - más pl. LiveLeak vagy Youtube videói mentek szépen.
A Wine alatt mûködő Centaury böngésző kissé instabil: szeret néha teljesen váratlanul bezáródni... de ha megint megnyitjuk, visszaáll arra az oldalra, ami meg volt nyitva. Végülis csak érdekességnek raktam bé.
Végül - de ez már nem az én rendszerem "sara": lehangolóak a tapasztalataim a szorszfordzson lévő dpupbuster64 repó nvidia driver-eivel kapcsolatban. Nekem immár 2-3 éve egy Geforce GT 630 dolgozik az asztali gépemben; a repóból letölthető 2 drb driver - vmi 340-es meg vmi 410-es - egyikével sem mentem semmire; kernel megjelölés nem is szerepelt a nevükben, már az is fura volt - na mindegy... a mai nouveau drájverekkel is egész' jól elcsicsereg azér' a kártyám, egy csomó vindózjáték megy így is.
Végül egy érdekesség: A Dpupbuster64 Grub4Dos-ának készítői egyedi kinézetû bootmenüvel kedveskedtek a felhasználóknak. Próbáljátok ki.
Ennyi jutott most így eszembe. Mivel ez a cucc már kissé lomha dual core gépeken - amúgy két magoson készült - használata már inkább core i5 körüli erejû gépekre javasolt.
Letölthetitek innen:
Dpupbuster64-8EasyBrutalHunEng2020FebCsipesz.iso, 2,98 Gb
https://drive.google.com/file/d/1fVINcr ... sp=sharing
A kinézete pedig laptop képernyőn:
Screenshot.jpg
Screenshot.jpg (158.29 KiB) Megtekintve 933 alkalommal

ticoo1
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Dpupbuster64-8 "EasyBrutal" DVD, Hun/Eng, 2020 Február

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Kedves csipesz!

Köszönöm szépen az alkotásod. Remekül működne, de sajnos ennek a puppy-nak a "struktúrája" nem igazán teszi lehetővé, hogy egyszerűen fejlesszük. Ebből kifolyólag igencsak összetud gabalyodni, egyes programok nem ott keresik a libeket, ahol valójában vannak, s ráadásul egyes programok működéséhez más és más verziójú lib szükséges, de erre nem figyelmeztet a telepítések folyamán. Ez az egész probléma a jelenlegi Woof-CE-ből adódik. Van amelyiket vissza lehet alakítani "normális" puppy-vá, van amelyiket nem. Ha tüzetesen átnézed az /usr/lib-et, meg a /lib-et, akkor azonnal rájössz, hogy mire gondolok (beduplázott libek eltérő verzióval, rossz linkek, stb.). A programok általában működni fognak, de sok lesz a működés közbeni hiba. Ezen új struktúrákban már nagyon kiütközik a Gtk3 problémája is, mely szinte az első pillanattól fenn áll. Ugyan javították (a Gtk3 készítőik), de nem teljes a siker. Az ffmpeg verzió sem a legfrissebb, pl. a HuBi-Pup64-ben már egy ideje ffmpeg-4.2.1 van "nocsak"-nak köszönhetően. Viszont ide nem lehet bepakolni, mert azonnal a glibc-2.29 kell neki (minimum), de ez a rendszer ettől fejre áll.

Az mpv futásánál is ilyen hibák vannak, csak aprólékos módon lehet rendbe rakni, ha lehet.
(a fentebb leírt problémákra pár példa a képen)
Screenshot.jpg
Screenshot.jpg (275.08 KiB) Megtekintve 886 alkalommal
Az előnye ennek a puppy-nak a BT kezelése, ami a pulse rendszernek köszönhető. A 32 bites változata sem "100-as" és sajnos a hozzá készített csomagok sem "tiszták", a 64-es változatoké sem. Az NVIDIA csomagot célszerű lenne kibontanod és átnézni, hogy valójában minek hol kellene lennie, s így talán használhatóak lehetnek. Szóval mi ezt már feladtuk. Megjegyzem, hogy a többi Woof-CE-vel készült puppy is hasonló problémákkal küzd, illetve mi, akik használni szeretnénk. Egy szintig el lehet jutni velük, s aztán nincs tovább.

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”