Újabb fejezet a Spectre/Meltdown problémában.

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
NTamas
Hozzászólások: 1515
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Újabb fejezet a Spectre/Meltdown problémában.

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2018.01.09. 15:06

Leállította az AMD-s gépek patchelését a Microsoft
Gálffy Csaba, 2018. január 09. 11:28

Újabb frissítésnél bukik meg a Microsoft patch-tesztelési infrastruktúrája. Ezúttal az Spectre/Meltdown problémát orvosoló javítás (amelyen egyébként hónapok óta dolgozik a cég) hasal el a régebbi AMD lapkákon, használhatatlanná téve a PC-ket. A cég a gyártóra mutogat.

Ideiglenesen leállította az AMD-s gépek frissítését a Microsoft - közölte a cég. A vállalat azután lépett, hogy felhasználók százai jelezték, régebbi AMD lapkákkal szerelt számítógépeiket "brickeli", nem indíthatóvá teszi az automatikusan települő javítás.

A frissítés ismert problémáinak listája ijesztően hosszú, utolsóként pedig az AMD-s rendszerekkel kapcsolatos hiba is felkerült. Eszerint a "Microsoft visszajelzéseket kapott, hogy bizonyos felhasználók AMD-s eszközei nem indítható állapotba kerülnek a frissítés telepítését követően. Hogy ezt megakadályozza, a Microsoft ideiglenesen leállítja a frissítést az érintett AMD processzoros eszközöknél." A tömör közlés szerint a két cég most együtt dolgozik azon, hogy a hibát elhárítsa és újra telepíthető legyen a frissítés.

A cikk folytatását itt olvashatod el.

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”