Totál hétköznapi témák

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Totál hétköznapi témák

Hozzászólás Szerző: azami »

kros54 csodálkozom hogy tesztelésre nem valamely stabilabb rendszert futtattál, bár ha eleve Puppy a cél érthető.

kros54
Hozzászólások: 394
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: Totál hétköznapi témák

Hozzászólás Szerző: kros54 »

willy36 írta:
2019.01.06. 13:55
Alkalmas Puppy. Minden újabb puppy ismeri az UEFI-s módot
Azt gondoltam, hogy teljesen egyértelmű a leírásom: ezek szerint nem...? Van egy olyan laptopom, amelyben nincs merevlemez, helyette egy USB-pendrive a meghajtója. Ezen egy általam gyártott Precise 571 klón van. Tehát ezt kihúztam a kukaszökevény Dellből,s bedugtam az "új" Dellbe, amelynek problémás a hdd-je- Na, ezen a rendszeren ennek a laptopnak nem volt egere -s úgy gondolom,ennek az lehet az oka, hogy az említett Precise 571 úgy 2013-as, a Dell meg 2016-os, tehát vélhetően driverhiba van.És nekem meg nem jutottak eszembe a billentyűparancsok, amelyekkel egér nélkül is tudok mappákba belenézni.
Mivel ez nem volt telepítés, nem is értem a megjegyzést.
azami írta:
2019.01.08. 18:07
Szerző: azami » Ma, 19:07
kros54 csodálkozom hogy tesztelésre nem valamely stabilabb rendszert futtattál, bár ha eleve Puppy a cél érthető.
Na, ezt megint nem értem: saját tapasztalataim alapján a Precise 571, vagy 572 puplet az atomstabil, ezt vagy 4-5 éve használom,még soha meg nem zakkant.
Mi baj van ennek a stabilitásával, mit nem tudok, @azami...? A @nocsak által favorizált LX7 is egy sajátos építésű,de Precise alapú puplet.
Egy másik fórumszálban (Precise5594) @S-kami írt olyat, ami ide is érvényes, miért nincs friss Puppy.
Sajnos igaza van, nem tudok mást mondani, az általam használt gépeken az utolsó használható éppen a Precise, s utána elvesztettem a fonalat.
Vagy a fonál veszett el.
Sajnos, alighanem ez utóbbi.

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Totál hétköznapi témák

Hozzászólás Szerző: azami »

Nálam nem voltak stabilak ahogy váltottam a laptoppokat.
Én mikor puppy fejlesztésre adtam a fejem, az online puppy majdnem kész volt ami itt megjelent csak finomítani kellett volna.
Erre a Dell megadta magát amin készült az új gépen meg nem indult már nem emlékszem milyen hibák miatt.
És azóta is küzdöm mert cserélgettem a laptoppokat és hol ez hol amaz nem indult, vagy csak mint nálad egér, billentyűzet, stb.. nem volt, néha már örülök ha egy-egy elindul a mostani Hp laptopon.
Az állandó puppy hibák azért idővel felőrlik az embereket mint ahogy mutattad a distrowatch adataival.
Szóval bocs ha bántva érzed magad, nem volt szándékom, nekem ez a tapasztalatom, ezért is tértem át Mx-re.

nocsak
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01

Re: Totál hétköznapi témák

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Mind @kros54, mind @azami tapasztalata egyezik az enyémmel és a véleményem is. Én pedig ezért térek át antiX-ra. Kezeli gtkdialog nélkül is a hálózatomat, lejátssza a stream-eket hanggal ahogy kell és még tesztelem, nyüstölöm, de eddig nagy pofára esés nem volt. Én ezért örültem meg, amikor @ticoo1 megcsinálta az LX7 legutóbbi Slice kiadása alá a 64 bites zdrv-s kernelt. Mert az UEFI-s új hardveres alaplapomon hiba nélkül futott, ellenben a 3.2.32-es kernellel csak usb3 fix Enabled-del volt usb és egerem. De erre még időigényesebb volna fejleszteni. Még annyit, hogy @kros54 nagyon igaz módon, és frappánsan nevezte nevén a problémát, amit én is így látok. Én is elvesztettem, de mert valóban elveszett a fonal. És ha magányos farkasként fejleszteném tovább bármelyik Puppy-t, attól még a probléma fennállna. Valakinél ugyanúgy lenne ami nem menne. :shock:

kros54
Hozzászólások: 394
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: Totál hétköznapi témák

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Igen, most már értem, hiszen nekem is éppen egy Dell laposon nem megy az, ami addig kiválón működött. Nem mellesleg, más gépek tucatjain simán megy, s úgy tudom, @NTamas egyik alaprendszere is ez. És természetesen semmiféle bántást nem éreztem, egyszerűen nem értettem, de az infóval (Dell!) helyre kattant minden.
De akkor maradt egy kérdésem.
Nekem a Puppy azért is szuper, mert a saját frugál módszerével "tartós" live rendszert lehet csinálni (lásd a pendrive-ra telepített rendszerem a merevlemez nélküli gépre). Az ilyen típusú "telepítése" hót egyszerű, nem kell hozzá mágusnak lenni. További előnye, hogy mindössze néhány száz megabájtos. Igaz, hogy a kukaszökevény Dellen kívül nemigen akad már kísérletező gépem, de ugye a kíváncsiság mégiscsak marad...
S akkor a kérdésem: nem-Puppyban egyszerűségben, méretben, megbízhatóságban mely disztrók jöhetnek számításba?

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Totál hétköznapi témák

Hozzászólás Szerző: azami »

Nézd ha te a Puppyt szereted és nem szívesen váltanál keresd meg azt ami működésben elfogadható neked az adott gépen.
Én de talán más is azért váltott mert ez egyre nehezebben jött össze.
De egyet mindig szem előtt kell tartani hogy amit azon elérsz az a másik gépen lehet teljes kudarc.

Kis distro, kérdés mely állapotában kicsi?
Egy nagyobb programnak bármekkora is az adott distro gondolom a működéshez be kell tölteni a megfelelő dolgait, vagyis pl egy Chrome 200mb egy kis rendszeren a memóriában, az valószínűleg egy nagyobb rendszeren is annyit foglal el.
Ami kell a működéséhez az meg fent kell legyen kicsi vagy nagy rendszeren is mert másként vagy nem működik vagy korlátozott lehetőségekkel.
Én inkább úgy tenném fel a kérdést kis programok kis lehetőséggel, vagy nagy programok több lehetőséggel, és a kis rendszerek biztosítják e a nagy programok minden függőségét. Ebből következik hogy egy adott rendszer attól lesz nagyjából kicsi mert kicsi az a szoftver tudása is amit használ.
Kérdés hogy az elég e minden esetben?

Frugal módot az AntiX, Mx páros is tud például.
https://youtu.be/6ZGTBUW3bnA

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”