Egy érdekes bleachbit hiba....

Fájlkezelő programok, commanderek
NTamas
Hozzászólások: 1566
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Egy érdekes bleachbit hiba....

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.10.02. 14:14

Egy érdekes bleachbit hiba jelentkezett nálam, ami talán nem csak a bleachbit programot érintheti.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy kis gondom támadt, mióta az új FF-57_HU-Quantum-ot, illetve még tegnap a standard FF-56-Hu verziót tesztelgetem a gépemen.
No, nem az FF-vel van konkrétan baj, de lehet, mégis azzal, talán........nem tudom biztosan eldönteni.

Szóval, a teszt alanyait, mint fentebb már megírtam, én egy 32 bites Tahrpup-6.0.5 frugall telepített puppy verzión próbálgatom jelenleg, ami egy, a puppy csomagkezelőjében is megtalálható, és általam abból feltelepített bleachbit-1.6-os verziójú szabad helytakarító programot is tartalmaz. Ezt én néha le szoktam futtatni, gondolom más puppy felhasználó is tesz néha ilyen helytakarító-tisztító műveletet. Ezzel nincs is baj, eddig legalább is, de....
Mióta a két új verziójú FF webböngésző felkerült a puppyra, a bleachbit furcsa dolgokat művel, mutat, a tisztítás ugyan rendben lefut, de ezután kapok egy piros hibaüzenetet, miszerint a FF-hoz tartozó, annak a beállításait, profilját tartalmazó könyvtárban valami hiba van, valamilyen fájl vagy nincs meg, vagy hibás a bleachbit szerint, mutatom a képet.(ez az 1.6-os beachbit-el készült, de az újab, 1.12-res beachbit is ugyanezt csinálja, csak az már bővebben írja ki a gondokat.)
bleachbit-1.6 képe
Kép

bleachbit-1.12 képe
Kép

Itt már kissé konkrétabb a bleachbit hiba leírása, bár a bleachbit programhoz szükséges python verzió filék, mint függőségek, fel vannak telepítve már régóta a puppy-ra, és a bleachbit-1.6 és az1.12 verzió eddig ilyen python hibát még nem írt ki egyetlen régebbi Firefox böngészőnél sem, az utolsó FF-verzió, ami a gépen volt az újabb 56-57 verziók elött, az az FF-51.0.1-es verzió volt, és ott, annak a tisztítása közben én nem kaptam ilyen hibaüzit. A régi, és az újabb FF-ek beállításait, profilját tartalmazó könyvtár az eddig is a megszokott helyén van most is,
/root/.mozilla/firefox
és a hibaüziben leírt fájl is ott van hiánytalanul, lásd a képen.
Kép

A fájlra ráállva, annak a beállításait megnézve, az nem tűnik hibásnak, a file mérete is azt sugallja, hogy működőképes a kérdéses fájl,
Kép
amit az is alátámaszt, hogy a két újsbb verziójú FF-ban az URL-ek, és az előzmények törlése is rendben végbemegy, és erre alapozva az adatbázis file nem lehet hibás, hiszen abban szerepelnek az újabb, felvett URL címek is, meg az esetleg kitörölt URL címek is rendben eltűnnek onnan, tehát a kérdéses adatbázis file nem lehet hibás, legalább is, szerintem. Bár nem vagyok képzett programozó, de nekem úgy tűnik hogy itt nem csak a bleachbit lehet a hunyó, hanem az újabb FF-ben is lehet némi probléma ezen téren.
Aki az újabb FF-57-Quantumot, illetve a standard 56-os FF verziót használja a puppy linuxon, az ha lehet, nézzen már ennek utána, hogy nála a bleachbit program szintén produkál e ilyen hibát, köszönöm.

janugsa
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: Egy érdekes bleachbit hiba....

Hozzászólás Szerző: janugsa » 2017.10.02. 14:46

Tahr 606, BleachBit 1.6
image-1.jpg
image-1.jpg (70.43 KiB) Megtekintve 826 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1566
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Egy érdekes bleachbit hiba....

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.10.02. 15:03

Köszönöm janugsa a gyors választ, és időközben egy szintén érdekesnek, és talán fontosnak tüntő jelenségre lettem figyelmes, mutatom.

Kép

Szóval, a puppy linuxban a /root/.cache/mozilla alkönyvtárban foglal helyet a Firefox és a Seamonkey webböngésző cashe dolgait tartalmazó két alkönyvtár, a képen jól látható, hogy amíg a Seamonkey-ben van egy nagy C-vel kezdődő Cashe alkönyvtár is, és abban még sok-sok kisebb, számos, és betűneves alkönyvtár lapul meg, nos addig az új Firefox-hoz tartozó alkönyvtárban ez a nagy C-vel kezdődő Cashe alkönyvtár már nincs meg! - helyette viszont van egy darab directoryLinks.json nevű file, hogy ez mihez van, azt én sajnos nem tudom, lehet ez az új Firefox miatt van így, talán egy képzettebb programozó erre is tudja majd a választ.

Válasz küldése

Vissza: “Fájlkezelés”