köszönöm a válaszokat, de úgy tapasztalom, hogy minden bizonnyal én voltam pontatlan a "hiba" leírásánál
A Puli menüje tartalmaz a Dokumentumok szekcióban egy Get Libre Office download and install LibreOffice elemet
Ezt úgy értelmeztem, hogy rákattintok, s semmi dolgom nincs, mert letölti majd telepíti (valahonnan, de a beavatkozásom nélkül) az LO csomagot.
Meg is néztem az usr/share/applications mappában a desktop-fájlt, ahol az exec sorban ez áll:
Kód: Egész kijelölése
Exec=get_libreoffice
Bele is néztem, és valóban, ennek az lenne a dolga, hogy letöltse a LIbreOffice szerverről a Deb fájlokat, stb., a kód 72. sorától.
A valóságban és nekem ez nem működött, s erre volt ez a hibaüzenet:
No pupsave. USB low RAM and DVD installs are unsupported. Sorry
Ezzel szemben, a Menüből is elérhető Súgó fájlban látok egy megoldást, méghozzá a 3 d. alatt:
töltsünk le további programokat a Puli 64-bites packages mappájából.
És valóban, ott van a LibreOffice64-hu.sfs (jó nagy, 303,6 MB ezért írtam, hogy az Apache OpenOffice a maga 154,8 MB-jával - nekem - jobb választás.
Ez viszont egyáltalán nem automatikus megoldás!
Pontosan emiatt gondolom azt, hogy a Get LibreOffice...-mostani megoldás fölösleges bűvészkedés, ami nem (megbízhatóan*) működik, ráadásul ebben a helyzetben megtévesztő.
Javaslok is helyette megoldást.
A Menüben megjelenhet a LibreOffice, a Softmaker meg az OpenOffice is (ez utóbbi neve talán pontosítva, de amúgy világos, hogy ha az egyik Libre- a másik meg Open-, akkor a további megkülönböztető név elhagyható).
Ám a LibreOffice esetében (mivel azt a zip-állomány sem tartalmazza) arra kattintva egy szöveg jelenthetne meg, hogy ehhez előbb töltsd le az sfs-t, s itt megadni a pontos linket, s a Softmakernél ugyanígy. Tehát ez nem lenne "eldugva" a Súgóban - és biztos, hogy működne is.
Egy átlag (és egyszerű meg avatatlan) felhasználónak szerintem ez lényegesen egyszerűbb megoldás lenne, mint a mostani, nem működő.
*Ezt írta - ugyanerről - @fkorneli: Nocsaknak jár a dícséret, csak a NOSpupban volt jó eddig a Libreoffice link A puppyszoftver tárolóban ott van a Libreoffice 6.4 sfs. A Libreoficce esetén nincs menüikon (na bumm), de jól müködik.
Ha jól értem, akkor neki sem működött ez az LO-dolog...