TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Böngészők, üzenetküldők, levelezők, stb...
NTamas
Hozzászólások: 1698
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Nálam -igaz régebbi wine verziónál a wine filekezelője a drive_c/windows/system32/winefile.exe nevű fájl.Ha jól van beconfigurálva a wine, elég csak erre az előbb említett helyen -könyvtárban- lévő winefile.exe-re kattintani, és simán elindul a wine csomag fájlkezelője.
Ha nálad így nem indul el, akkor szedd le az előtelepített wine-t kompletten, és tegyél fel a csomagkezelőből egy normális wine csomagot.

willy36
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2017.05.16. 18:43

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: willy36 »

Törölve.hibás volt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára willy36 2019.03.10. 22:50-kor.

NTamas
Hozzászólások: 1698
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: NTamas »

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2019.03.11. 10:47-kor.

willy36
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2017.05.16. 18:43

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: willy36 »

Most töltöm fel a teamviewer 12-eseket a sourceforge-ra, amik egyből indultak, az általad belinkelt puppy alatt, csak arra figyelj, hogy az ellenoldalon is 12 -ig mehet a verzió, mivel újabbnál figyelmeztetést kapsz. Ha sikerül, a 14-est is megnézem. addig ezek mennek
https://sourceforge.net/projects/puppys ... iforumhoz/
Kedves Tamás !
Igen, észrevettem, már törlöm is kifelé, de akkor még penre írtam a puppy-t. a többit viszont kipróbáltam, azok mentek egyből

janugsa
Hozzászólások: 449
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: janugsa »

Az itt található Teamviewer 9 sfs fájlt telepítettem két gépemre:
https://sourceforge.net/projects/puppys ... eamViewer/

Azért a 9-es verziót, mert az egyik gépem igen régi cpu-ja nem ismeri az sse2 utasításkészletet, erre a 12-es verzió figyelmeztetett.
Slacko 5.8.3 van mindkét gépen, wine nincs bennük. A wine-t tartalmazza az sfs fájl.
Azért ez a puppy mert az egyik gépem igen régi (cpu 550 MHz ram 256 MB)
és ez jól megy rajta. A másik kétmagos, 4 GB rammal.
A két monitor felbontását azonosra állítottam 1024x768.
A sfs fájl felcsatolása után, a progit elindítva rövid időre kis wine ablak jelenik meg, majd egy licencszerződést elfogadást kell csinálni és megjelenik a kezelőfelület. Ugyanezt a másik gépen is meg kell csinálni.
A másik gép azonosítóját és jelszavát kell még beütni, közben a program frissítésére figyelmeztető ablak ugrik fel. Azután bejelentkező ablakot kell használni.
A Teamviewer által a fájlkezelés mindkét gépről működött, a távoli vezérlés a gyenge gépről az erős felé jó, az a másik irányba nem volt jó.
Érdekes a gyenge gépről a másik gép Palemoonján keresztül böngészni szuperül lehet, mivel a terhelés ekkor az erős gépen van.
Videót csak igen szaggatva vitte át.
Kipóbáltam az erősebb gépemen Dpup Stretch 7.5-tel, úgy is működött.
A lenti képen látszik hogy szinte az egész képernyőt betölti a másik gép.
teamviewer.jpg
teamviewer.jpg (63.12 KiB) Megtekintve 1269 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1698
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Sziasztok!
Ugyanezen teamviewer verziónak a Ubuntu Linuxos.deb fájlja innen tölthető le,
https://teamviewer.en.uptodown.com/ubun ... load/56737
természetesen ez is tartalmazza a wine csomagot, ennek a verziószáma is ugyanaz, mint az sfs és a pet csomagban lévő wine csomagé! -Wine verzió=1.6-
Tehát arra azért figyeljünk oda, hogy a pet és sfs, valamint a deb csomaggal egy 1.6-os verziójú wine csomag fog a gépünkre feltelepülni!

Kép
Version file tartalma=Wine version 1.6

És ez a pet, sfs deb csomag azoknak például eleve nem jó, -mint pl. nekem is a Precise puppy 571 alatt- akiknek van már telepített wine csomag a gépén, és az egy más, kisebb verziószámmal bír!(Precise puppy=wine1.4 stable)

Akinek már van fenn a gépén egy jól feltelepített wine csomag, és azt nem akarják elrontani egy másik wine csomag rátelepítéssel, annak inkább tudom ajánlani a teamviewer-ből a Windowsos, ezen belül is a portable windowsos verziót, amiket pl. innen lehet leszedni.(9-es Windowsos teamviewer-verzió-v9.0.41110)(a Windowsos portable csomag verziószáma: 9.0.93332 P)
https://www.teamviewer.com/hu/download/ ... x#version9

Kép

Jól látható, hogy a Wines portable Teamviewer zip kibontása után a sima portable könyvtárat bemásoltam a Precise Puppyn már fent lévő 1.4-es verziójú Wine telepítésben lévő drive_c könyvtárba, a többi Windowsos progi mellé, és a TeamviewerPortable könyvtárban a TeamViewer.exe fájlra kattintva simán elindult nálam a Wines PortableTeamviewer verzió.
Igaz, a csatlakozást még nem próbáltam ki, nekem egyelőre az volt most a fontos, hogy egy eleve a gépen már meglévő Wine-re tegyek fel egy Windowsos Teamviewer csomagot, és az simán el is induljon rajta, ez nálam sikeresen megtörtént.
Amúgy én nem használom a Teaviewert, talán a Windowsos XP korszakban használtam még egy ismerősöm gépét kellett rendbe tenni, és azután úgy alakult, hogy nem volt már rá szükségem, most is csak a próba miatt tettem fel.

luighy
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2018.05.02. 11:24

Re: TeamViewer Linux-ra (portable csomag-benne a Wine-vel)

Hozzászólás Szerző: luighy »

Sziasztok!

A giga xeanial-al (1,2 GB) végülis sikert értem el.
Köszönöm a segítséget Mindenkinek! :) :) :)

amit csináltam:
Leszedtem a "gyári wine"-et és telepítettem a gjuhasz féle pet csomagot.
Azon elindul és működik a 14-es teamviewer.

Illetve a 12-es teamviewer deb csomag is (a sourceforge-ról) is elindul.
Ha fel tudjátok tenni a 14-es deb-et is oda jó lenne. Az "ellenoldalon" 14-es van így a wine-s verziót ahogy az előbb írtam telepítettem.

Lennének kérdéseim, ha kapok rá választ/iránymutatást megköszönöm:

1./ A wine érdekes jószág, a csomagkezelőből nemigen tudtam telepíteni pedig volt ott mindenféle "jóság". OK ahogy írtam pl. a gjuhasz pet-jét telepítettem végül. Most akkor a csomagkezelőben található wines dolgok a már telepített wine kiegészítésére jók?

2./ A csomagkezelőt jó lenne használni ha telepítek valami letöltött cuccot. Arra gondolok hogy a csomagkezelő a függőségeket kezeli (legalábbis megpróbálja). Ez hasznos lenne de van-e erre valamilyen trükk letöltött csomagra/telepítőre?

3./ Van egy csomó hely ahonnan puppy-s dolgokat lehet leszedni pl. akár a gjuhasz véle felhő. Ilyen helyek felcsatolhatók a csomagkezelőbe mint repository? Avagy annak hogy egy hely repository legyen szigorú szabályai vannak ezért ezek a tárhelyek nincsenek repositoryként kezelve?

4./ A függőségekkel jó nagyokat szívtam a guglizás nem valami hatékony módszer meg nem mindig azt találom ami kellene ráadásul volt olyan is a teamviewer-rel kapcsolatosan hogy úgy tűnt nincs függőségi baja mégsem indult. Azt végül feladtam. Ezt csak azért írom hogy megerősítsem a telepítéssel kapcsolatos gondok eléggé kellemetlenek tudnak lenni. Nálam most 4 féle puppy frugal van a gépemen mert gondoltam próbálkozok másik puppettel is. :x

Üdv. Luighy

Válasz küldése

Vissza: “Internet”