Pale Moon

Böngészők, üzenetküldők, levelezők, stb...
ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Kedves NTamas!

Most lehet, hogy megharagszol, de elkerüli a figyelmed, hogy egy átlag felhasználó nem akar "about:config"-olni, s pláne nem angolul és menüelemet sem akar szerkeszteni, hogy magyarul jelenjen meg! Az általad említett "saját profil" estében felhívnám a figyelmed, hogy az egy általános profil volt, s nem az enyém!!! Sok esetben, a tapasztalataimat és sok régi magyar puppy összeállítást figyelembe véve, ezen megoldások segítik a felhasználókat, mivel egyszerűbben lehet használni őket, mint pl. a Te IPTV megoldásod is (habár én sem vagyok kíváncsi a Te kedvenc TV és Rádió csatornáidra!).
Egyébként igazad van, csak tudod a módja......... a javító, építőszándék az OK! És itt vége is!

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: NTamas »

ticoo1 írta: 2018.09.05. 15:32 egy átlag felhasználó nem akar "about:config"-olni, s pláne nem angolul és menüelemet sem akar szerkeszteni, hogy magyarul jelenjen meg!
Szokjon hozzá!
Előbb utóbb úgy is szembesülni fog ezzel, nem lehet öröké azt a kifogást szajkózni, hogy jaj csak magyarul tudok!
A számítógépezéshez pár angol szó használata elengedhetetlen, (windows-nál is!) és ezek birtokában, és a kapott, belinkelt példák birtokában meg lehet oldani ezt a hűde bonyolulult! magyarítást. Csak hogy egy példát is hozzak erre, velem szemben lakik egy 65 éves öregúr, eleinte az xp helyett még a puppy linuxot sem akarta elfogadni azután is gyakorlással, némi segítséggel mára már ő telepíti és configolja be a haverjának -egy szintén idős, nyugdíjasnak- a nemrég vett laptopját, amire már ő egyedül telepített puppy inuxot! És Palemoont is, és természetesen nemvolt már neki gond a magyarítás sem!
Nos, ha ez az idős úr ezt meg tudja tenni, akkor a fiatalabb nemzedék sem képes kevesebbre. A gond inkább azzal van, hogy legtöbben lusták, nem szeretnek olvasni, és megriadnak egy kis tanulástól, sajnos. És ezeket veszed te átlag felhasználónak! Röhej, azt kell hogy mondjam! Ma már az iskolában tanítanak angolul,ha ott nem képes az illető annyit összeszedni, hogy egy példával segített magyarázatot megértsen, az vessen magára!

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Kedves NTamas!

Ezen gondolatot nem igazán tartoznak ide. De, a Te szavaidból én arra következtetek, hogy esetenként egy városban élsz az ismerőseiddel együtt, vagy egy fejlett térség nagyobb településén. Azt írtad, hogy "A gond inkább azzal van, hogy legtöbben lusták, nem szeretnek olvasni, és megriadnak egy kis tanulástól, sajnos". Barátom! én egy faluban élek, ahol a környezetben szintén ilyen kisebb-nagyobb falvak vannak. Tudod itt a "lusta" emberek zöme már 5-kor dolgozgat, vagy éppen indul (ha szerencsés) a szokásos 1,5 órás útjára a munkahelyére (sajnos csak ekkor van olyan busz, amivel időben beér). Aztán irány a föld, a kaszáló, a mező stb. Osztán estefelé hazaérkezik, úgy 8 óra táján és bizony szeretne egy kicsit "számítógépezni". Ugyan gyakorolta napközben az angolt, de sem a disznó, sem a tehén, sem a kasza nem értette, s Ő sem tudta elővenni a szótárt, mert hát nem tudott éppen kezet mosni. Igen az iskolában tanulnak angolt, illetve tanulnának, ha lenne angoltanár, de hát évek óta nincs. Van számítógépes tanfolyam, csak éppen napközben nincs aki ráérjen és odajárjon. És igen, saját maga erejéből, kis segítséggel tanulgatja meg a gép használatát. Nincs sem ideje, sem ereje, hogy azzal legyen elfoglalva, hogy mit jelent a "RUN".

Tudod az emberek jó része ilyen környezetben, hasonló napi elfoglaltságban él.

Mindkettőnknek más a felfogása és ez természetes. Én továbbra is annak vagyok a híve, hogy ha lehet minden tudjon, legalább egy kicsit magyarul. Én szeretek az emberek kedvébe járni és segíteni nekik, ha tudok. Ha kell magyarosítással is, persze tudom hogy rengeteg hibával, de hátha valaki kijavítja és folytatja. Apropó egy hatalmas rendszert, közigazgatási számítógépes programrendszert azért dobtunk anno vissza a cégünknél, mert pár hibaüzenet, ami az adatfeldolgozónál megjelent, angolul volt! (Tudod, mivel 1998. novemberében erre megjelent egy jogszabály, oda kellett figyelnünk!)
Félévig küzdöttek vele, de megoldották. Ekkor bevezettük és ezután, csakis ezután kifizettük Őket. És most már ezt megint sikerült túlragozni. :mrgreen:

Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1089
Csatlakozott: 2014.04.16. 12:54
Kapcsolat:

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: S-kami »

Nos, én is falusi gyerek vagyok és jól ismerem ezeket a dolgokat sajnos, közelről.

Ez is az egyik olyan mozgató rugó, hogy nagyon sok mindent magyarul szeretnék látni, olvasni.

Én nagyon örülök neki, hogy van valaki aki időt és energiát nem spórolva magyarít dolgokat angolul cseppet sem tudó honfitársainknak.

A másik, hogy sokszor ezen okból kifolyólag a hosszabb, terjedelmes angol irományokat, a sokszor csak kopipésztezett angol nyelvű sorokat, fél oldalnyi értelmetlen külföldi szöveget kérdezés nélkül törlöm, akárki másolta be a fórumra és a magyar részt meghagyom, már ha van...
:roll:
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s

Asterix
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2015.07.11. 08:55

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: Asterix »

Üdv!
Nem akarok belefolyni, csak magamban beszélek és kihallatszik! :lol:
Megértem ticoo1 és S-kami hozzáállását a dolgokhoz, de eszem szerint NTamással értek egyet! Muszáj, kell, néha nélkülözhetetlen! :idea:
Még itt az "egyszerű" puppys környezetben is kell néha egy kis angol ismeret. Amit tudok,azt itt a netten ragadt rám!
A mezőgazdasági környezetet nem ismerem, de biztos van ott is idegen nyelvű kifejezés!
A fordítóknak meg köszönet!

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Köszönöm a támogatást!

Asterix, itt én nem a mezőgazdasági környezetről írtam, hanem az "egyszerűbb" mindennapi életről, elfoglaltságról és lehetőségekről. És igen változik a világ, vannak akiknek van lehetőségük felzárkózni, s vannak akiknek a környezeti sajátosságaik végett nem.

Nekem az a problémám, hogy ez az oldal a "Magyar Puppy Linux" közösség egyik oldala és ha valamit csinálunk, akkor, ha lehet, ha nem is teljesen, de tudjon magyarul. Van aki jelzi, hogy Angol/Magyar, s ez teljesen korrekt, de amit lehet magyarul alkalmaz, vagy legalább lehetőséget biztosít arra, hogy átváltható legyen magyarra.

A hozzáértőktől (én nem tartozom közéjük, az én ismereteim nem mérhető össze a Tietekével) viszont szeretném kérni, hogy továbbra is, mint ezelőtt éveken keresztül a magyarosítást tartsák fontosnak, hiszen ez nekik csak ujjgyakorlat. Ha félreérthetően fogalmaztam, akkor előre bocsánatot kérek mindenkitől, nem kívánom befolyásolni az itt zajlókat, én csak egy egyszerű felhasználó vagyok (de nagyon bátor).

Természetesen NTamas-t is a hozzáértők közé sorolom és tőle is kérem, hogy azon kívül, hogy "levezeti az adott probléma megoldásának egyszerűségét" mindannyiunk örömére, hogy ha lehet gondoljon továbbra is arra, hogyha lehet legyen magyar a végeredmény...

Avatar
KuLuSz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Nos korábban volt 1 olyan gondom palemoon 27.8.1 alatt hogy a csapcsára nem tudtam ráklikkelni illetve a palemoon megszakított a kapcsolatot a csapcsával ... így anélkül pl nemtudtam belépni discordra sem ... na szóval a probléma megoldása annyiról szol hogy , be kell lépnünk az about:config -ba (ezt írjuk be a címsorba és enter) majd vállaljuk a kockázatot és keressünk a következő sorra rá : dom.messageChannel.enabled ha van ilyen sorunk akkor állítsuk azt "true" -ra , ha nincs ilyen sorunk akkor jobb gomb a listára > új > logikai , beírjuk a már fentebb említett "dom.messageChannel.enabled" szöveget leokézzuk , a következő ablakban true és ok , bezárjuk az összes palemoon ablakot majd újraindítjuk és elvileg oké a dolog. A LINK-ben tudjuk ellenőrizni hogy megy-e a csapcsa...
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Ma új verzió érhető el : v28.9.2 (2020-04-30)
http://linux.palemoon.org/download/mainline/
Akinek -mint nekem is- a v28.9.1 van fenn, annak böngészőből frissül a régi verzió az újra.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: NTamas »

A január-február hónap néha a szoftvertermésben is uborkaszezonnak számít, ennek ellelére a Pale Moon január 22.-én kiadta a webböngészőjének 29.4.4-es verzióját, igaz alapesetben ez már csak 64 bitesként érhető el. De azért létezik még 32 bitesként is, a klf. Debian és Ubuntu verziókhoz legyártott, oprendszerekhez illő .deb formátumban.

Erőteljesen megindult újabban a klf. webböngészők egyéni megoldású portable verzióként való kiadása, és a Murga fórumban ennek egyik jeles képviselője a mikewalsh nicknevű illető, aki előszeretettel építget olyan újabb megoldású portable csomagokat is, amikben a webböngészők profilkönyvtárát magába a portable csomagba mentik el, így valóban egy teljesen jól hordozható webböngészőt kapunk. Az újabb, Pale Moon-29.4.4-es verzióból is készített ilyet, én ezt a csomagot annyiban módosítottam, hogy az eleve angol nyelvű verziót elindítottam, és a hagyományos palemoon módszer szerinti -de sokak által útált- about:config beállítás segítségével, és a verzióhoz való magyar nyelvi fájl (29.4.hu.xpi) telepítésével a webböngészőt magyar nyelvre állítottam át, és a portable könyvtáron belül létrejött profilkönyvtárban egy alapszintű böngésző beállítást eszközöltem. Így a webböngészőt tartalmazó zip csomagot kibontva a benne lévő portable könyvtárat tetszés szerinti helyre másolva, és az ilyen portable könyvtárakban a már megszokott LAUNCH script indítóval elindított böngésző azonnal magyar felülettel fog elindulni.
PaleMoon-portable-32bit-29.4.4-1-HU.zip(56 MB)
https://disk.yandex.com/d/rWn_1OBaZHFkmg
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2022/ ... rtable.png
Ja, még annyit, hogy én a csomagot egy 32 bites HirsutePup verzión teszteltem le, és nálam a rendszerben már eleve benne volt egy apulse csomag, így azonnal volt hangom a youtube-nál, más, apulse-t nem tartalmazó puppyn esetleg ezt még fel fog kelleni tenni. Az újabb, Pulseaudiós rendszerű puppy verzióknál meg eleve azonnal kell hangnak lenni a böngészőben.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pale Moon

Hozzászólás Szerző: NTamas »

NTamas írta: 2022.02.14. 20:43 PaleMoon-portable-32bit...
Tegnap a Discordra is feltettem egy újabb portable verziót, de ide is belinkelem a csomagot.

Ez egy új készítésű (a legutolsó kiadott Palemoon hibajavított verzió) portable Palemoon csomag 32 bites Linux-ra, ami a stevenpusser oldaláról való, Debian 11(Bullseye)32 bites deb file-ből készült, ebből:
palemoon_32.3.1-1.gtk2_i386.deb

Mivel ez kimondottan a Debian Bullseye-hez van megbuherálva, ezért csak azon fog megfelelően futni.(meg a Debian-bullseye hibrideken, lásd pl. a 32 bites Hirsute puppy-t. Amúgy ez utóbbin készült a portable csomag, és ezen is lett lepróbálva.)

A portable csomagon belül van egy külön libstdc++ könyvtár, ebben van a szigorúan 32 bites Debian Bullseye-hez való két lib file, ezért, bár lehet, hogy más puppyn is elindul, de lehet, hogy összeveszhet az eltérő lib fájlok miatt a nem Debian Bullseyet futtató rendszerrel.
A portable csomag a megszokottól eltérően eleve már tartalmaz egy minimális mentésfilét, és ebben magyarra lett beállítva a Palemoon, mert sokan útálják az about:config-os beállítást, ezért megcsináltam azt is, hogy nektek már ne kelljen ezzel kínlódni. Tehát magyar a kezelőfelület, és mivel eleve van egy mentésfile, ezért alapszinten be is van állítva a Palemoon, neked már a kibontás után csak ellenőrizni kell a beállítást, és használni a cuccot.

Letöltési link:
palemoon_32.3.1-1.gtk2_i386_hu_debian11_portable.zip
https://disk.yandex.com/d/fcihOGGsmRf7Tw
palamoon32-portable-könyvtár1.png
palamoon32-portable-könyvtár1.png (839.13 KiB) Megtekintve 1483 alkalommal
palamoon32-portable-könyvtár.png
palamoon32-portable-könyvtár.png (472.2 KiB) Megtekintve 1483 alkalommal
palamoon32-portable-könyvtár2.png
palamoon32-portable-könyvtár2.png (562.67 KiB) Megtekintve 1483 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Internet”