Itt egy kép a belső codeckes SmPlayer-ből, ez is csak elindul, de képet nem ad!

Most átmegyek egy másik puppy-ba, hátha ebben a puppy-ban a feltett conky okozza a hibát!
-------
Másik puppy-ban hasonlóan nem játszotta le a videót, de az mplayer-be belépve a beállításokba, egyetlen egy beépített videó driverrel -a legalsóval- mégis lejátszotta a kérdéses xvidcap-os programmal készített xvid videót. Lásd a képet, a zöld háttér az elvileg már a videó képe lenne, de a képlopó valamiért nem jeleníti meg a videó képet. Amúgy az MPlayer alapból a legfelső videó driverrel indul, ezzel eddig mindent lejátszott, ez az első film, ami nem ment neki az alap videó driver beállítással!
Azért nem ártana az ilyen videókat valami szabványos codeck-el elkészíteni!

Megyek vissza a másik puppy-ba.
---------
Visszatérve a conky-s puppy-ba, itt az mplayer, ha nehezen is, -többször kellett neki kijelölni a fenti képen látható utolsó videódrivert - de végül is csak lejátszotta azt a fránya videót, -az SMPlayernél is előadva ugyanezt a trükköt, végre elindult a videó-lejátszás(a legújabb VLC meg ebben a Puppy-ban most másodszorra csont nélkül lejátszotta, hogy elsőre miért nem???)- de a filmen közölt megoldás sajnos nálam valamilyen eddig még nem felismert okból nem működik, nem vált át a conky ablaka áttetszővé, egyetlen átmeneti megoldás van nálam erre, hogy olyan háttérképet választok, ahol eleve a képen jobb oldalt amúgy is fekete a háttér, ekkor elviselhető így nálam is a conky,

de ez nem lehet végleges megoldás, hiszen a saját, megszokott, színes háttereimnél már a conky csak a fekete ablakkal működik!
Ez nekem nem elfogadható, hiszen nem vagyok én gyászhuszár, hogy feketébe öltöztessem a gépemet, különben is útálom a fekete háttérszínt!
Az csak maximum a kávéban tudom úgy-ahogy elviselni!

Szóval, azt hiszem én szépen visszatérek a már jól bevált, és működőképes pwidgets-2.5.7-486.pet használatához, ez a pWidgets legalább gond nélkül működik nálam is, lásd a képet. És ez a progi a telepítésekor már alapból beáll áttetszőre, nem kell vele semmit sem kínlódni.