Amennyiben egy ilyen kernelről van szó, annak ez elvileg nem gond, mivel elvileg tud működni mindkét rendszeren.janugsa írta:Tegnap találtam én is 4.04-es kernelt de 64-bites. Ki is próbáltam egy 64 bites puppyn.
Működött.
Ma véletlenül felraktam egy 32-bites puppyra és ott is működik.
Érdekes.
Architecture: x86_64
De egy ilyen kernellel már nem valószínű, hogy menne a mutatvány.
Architecture: i686
Nézd meg a lacyc3.eu féle oldalon megjelent cikkben a 4.04-es kernel változások listáját, benne rögtön az elején ezt a sort:
For physical addresses, since the address may exceed 32-bit address range
after calculation, we should use 0x%8.8X%8.8X instead of ACPI_PRINTF_UINT
and ACPI_FORMAT_UINT64() instead of
ACPI_FORMAT_NATIVE_UINT()/ACPI_FORMAT_TO_UINT().
This patch also removes above replaced macros as there are no users.
This is a preparation to switch acpi_physical_address to 64-bit on 32-bit
kernel builds.
Ebből, bár nagyon nem értek a programozáshoz, én arra tudok következtetni, hogy a jelzett kernel képes olyan 32 bites pae-módú alkalmazásokat futtatni, ahol ezt az alaplap Bios-a is támogatja. Tehát janugsa mutatványánál inkább az lenne a kérdés, a műveletet milyen Bios-támogatású alaplapon adta elő, mert, ha abban az alaplapban van 32 bites pae-módú támogatás natívan, akkor elvileg működhetne a dolog, szerintem.
Valószínűleg janugsa-nak ezt a manővert egy olyan 64 bites alaplapon sikerült előadnia, ami a 32 bites pae-módú alkalmazások futtatását natívan támogatja.
Beszélgetünk itt a kernelcserélgetésről, de közben a hozzá tartozó - egyáltalán az alaplapi Bios ezt támogatja? - dolgokról simán még szó sem esett, pedig gyakorlatilag ezen áll, vagy bukik a dolog.
És akkor a hozzávaló Glibc-ről még nem is tettem említést...