Nos, én is próbáltam variálni egy kicsit, és erre az eredményre jutottam:kros54 írta:Kulusz,
köszönöm a Tahr Puppyban tett, a jwm-dolgokat illető szerkesztést magyarázó hozzászólásod!
Gondolom, van egyéb trükk is.ebben a border értékét kéne változtatni. Akármennyit írok oda be, -1, 0 stb. az bizony nem változik, már úgy értem, hogy a keret nem tűnt el. (Csak X újraindítást végeztem, hogy pontosítsak.)Kód: Egész kijelölése
<Tray autohide="false" insert="right" x="0" y="0" border="1" height="28" >
De amúgy jól látod, pontosan azt szeretném elérni, hogy az tálcán megjelenő ikonok NE kapjanak keretet, hanem a háttérszínben úszva jelenjenek meg.
Annak idején az openbox+tint2 párossal is ez hosszabb próbálgatás volt, az szerencsére valahol meg is van.
S még egy, valahol - nem e sorban - látom, hogy akár a teljes tálcát lehet szerkeszteni, mintha a végén az időre vonatkozó bejegyzés lenne. Gondolom, ott akár az évet, hónapot, napot is meg lehetne ott jelentetni?
A keret csak akkor fog eltűnni, ha mindössze csak kettő darab virtuális destopot engedélyezel a tálcán megjelenni a jwm beállítóban a virtuális destop menüpontban, ebből ugye az egyik actív lesz, és más színű -világosabb - a második meg fekete, és a kettő között így nem látszik a halszálka, próbáld ki.(két virtuális destop meg elég egy gépen, szerintem - nálad meg most négy virtuális ablak van engedélyezve a képed alapján!-köztük a két halszálkával. Három vitualis desktop esetében csak egy fehér függőleges halszálka látszik.)
Továbbá, a tálcára lerakott alkalmazások ugyan jól mutatnak, főleg, ha a jwmvista3.pet filét is feltelepíted, meg a waryblue-gtk.pet-et, és a waryblue-jwm.pet-et. Ekkor a jwm-konfigurálóban kiválasztod a virtuális dektop configuráló részt, és ott 1 tálcát, és 2 virtuális destopod engedélyezel a felbukkanó ablakban. Majd a jwm témák közül kiválasztod az előbb említett waryblue témát, ez lesz az a fekete csíkos téma, amit már említettem neked máshol is. Továbbá a jwm beállítóban a Desktop-ban a GTK-thema-ban kiválasztos a waryblue thema-t, ekkor egy majdnem Vista szerű fekete-szürke ablakkinézetet kapsz, mondjuk ez nekem nem tetszett, ezért én itt nem a waryblue témát, hanem a Polished-Blue témát választotttam ki, nekem ez jött be. Ennyi az előkészület, most jön a tálca barkácsolása. A tálca filét, a .jwmrc-tray fáljt kell kicsit megvariálni, nem nagy meló az egész, és szerintem elfogadható lesz a végeredmény is. Íme a kód:
Kód: Egész kijelölése
<JWM>
<Tray autohide="false" insert="right" x="0" y="-1" border="0" height="28" >
<!-- Additional TrayButton attribute: label -->
<TrayButton label="Menu" icon="mini-dog.xpm">root:3</TrayButton>
<TrayButton popup="Show Desktop" icon="mini-desktop.xpm">showdesktop</TrayButton>
<TrayButton popup="Browser" icon="/usr/local/lib/X11/pixmaps/www48.png">exec:defaultbrowser</TrayButton>
<TrayButton popup="Rox" icon="/usr/local/lib/X11/pixmaps/home48.png">exec:rox</TrayButton>
<TrayButton popup="Transmission" icon="/usr/share/pixmaps/transmission.png">exec:transmission-gtk</TrayButton>
<TrayButton popup="Terminal" icon="/usr/local/lib/X11/pixmaps/console48.png">exec:urxvt</TrayButton>
<TrayButton popup="mtPaint-snapshot screen capture" icon="mini-camera.xpm">exec:mtpaintsnapshot.sh</TrayButton>
<TrayButton popup="Geany" icon="/usr/local/lib/X11/pixmaps/geany.png">exec:geany</TrayButton>
<TrayButton popup="Run commandline" icon="gexec.xpm">exec:gexec</TrayButton>
<TrayButton popup="Free space in drives" icon="mini-hdisk.xpm">exec:partview</TrayButton>
<TrayButton popup="Restart X server" icon="mini-x.xpm">exec:restartwm</TrayButton>
<TrayButton popup="Reboot computer" icon="mini-turn.xpm">exec:exec /usr/X11R7/bin/wmreboot</TrayButton>
<TrayButton popup="Power-off computer" icon="mini-stop.xpm">exec:exec /usr/X11R7/bin/wmpoweroff</TrayButton>
<!-- Additional Pager attributes; width, height -->
<Pager/>
<!-- Additional TaskList attribute: maxwidth -->
<TaskList maxwidth="30"/>
<Dock/>
<!-- Additional Swallow attribute: height -->
<!-- <Swallow name="blinky">
blinkydelayed -bg "#181414"
</Swallow> -->
<!-- <Swallow name="xtmix-launcher">
xtmix -launch
</Swallow> -->
<!-- <Swallow name="asapm">
asapmshell -u 4
</Swallow> -->
<!-- <Swallow name="freememapplet" width="34">
freememappletshell
</Swallow> -->
<Swallow name="xload" width="32">
xload -nolabel -bg "#181414" -fg red -hl white
</Swallow>
<Clock format="%Y.%m.%d %H:%M">minixcal</Clock>
</Tray>
</JWM>
Most jön a lényeg, az arany középút, ugyanis ez a file kerek 40 sorból áll, és ami nekünk jelenleg a fontos változtatást hordozza, az a 20-as sorban található:
<TaskList maxwidth="30"/>
Ez nem csinál mást, mint a tálcára lerakott alkalmazásokat max:30-as szálességre engedi, és mivel a tálca magassága 28-as értéken áll, így gyakorlatilag az alkalmazások a tálván lerakva egy 28x30-as kis kockában jelennek meg, amelyik éppen aktív, az világos háttérrel, amelyik nem, a fekete háttérrel, így úgy fognak ezek kinézni,mintha a tálca csíkjában lebegnének! A tálca baloldali gyorsindító részét követi a két virtuális dektop ablaka, amiből az egyik, az aktív, az világosabb lesz, a másik pedig fekete. Ezért nem fog látszani közte az eddig létező, és látszó függőleges halszálka. De ez az egyszerű megoldás csak a két virtuális ablak esetébe jó, mert, ha többet állítasz be magadnak, akkor visszakapod a halszálkákat. A halszálkák megléte-nem megléte nincs hatással a virtuáli ablakok utáni programtálca ikonokra, azok a .jwmrc-tray fálj-ban leírtak szerint fognak kinézni!
Teszek föl a Yandex Disk-re egy Puppy+vegyes könyvtárat, abban és azon belül a JWM ablakkezelo alkönyvtárban benne lesz minden hozzávaló, sőt bele raktam az én általam használt/feltett jwm2-500-1.pet-es telepítőt is, meg mellé egy másikat is, de én nem azt használom. Kicsit várni kell még rá, mert most nyomom felfelé, de csak alap 1Megás adsl-em van, az meg nem rakéta! Fogsz találni egy Palemon alkönyvtárat, abban vannak neked kellő dolgok, nézz majd bele.