Pendrive valós kapacitása

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC

Moderátor: S-kami

hosszu68
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2017.02.26. 08:33

Pendrive valós kapacitása

Hozzászólás Szerző: hosszu68 »

Sziasztok!
Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki olcsó 2TB-osnak ígért pendrive-ot vett. Most már tudom, hogy tanulópénzt fizettem. Viszont, ha már az enyém, használni szeretném. Tudok rá írni, de ha a méretét meghaladóan másolnék rá, az nem sikerül. Hogyan tudnám a pontos méretét kideríteni? Ha tudnám, mennyit írhatok rá, akkor ugyanúgy használhatnám, mint egy "normális" pendrive-ot. Tudnátok segíteni?


NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pendrive valós kapacitása

Hozzászólás Szerző: NTamas »

SherriLittle írta: 2023.08.16. 06:40 Szia! Ha szeretnéd megtudni a pendrive pontos méretét, csatlakoztasd a számítógépedhez, majd a tulajdonságok menüben nézd meg. ...
Hát ezzel így nem lesz kisegítve, lévén a hamis pent a gép amúgy is a megmókolt méretben fogja látni, sajnos. (mert ugye a hamisítóknak pont ez a célja, hogy azt lásd, amit ők akarnak)
Amúgy a közel 9(!) hónapja feltett kérdésre nem most kellene tán válaszolni. :D
De ha már megtetted, akkor inkább két egyszerű megoldást is megemlíthettél volna, amivel a kérdező kiderítheti, mekkora pendrive területet tud még a megmókólt cuccból használni. Erre két, igaz windows alatt futó szoftver adhat megoldást, ezekkel kideríthető a hamis kapacitású penről, mekkora az a terület, amit még biztonsággal használhat írásra.
https://aida64.hu/tudastar/hogyan-ellen ... ida64-gyel
https://logout.hu/bejegyzes/meggyi001/a ... karod.html
Ezt még idemásolom, hátha jól jön még....
https://h2testw.org

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”