Slimjet böngésző

Böngészők, üzenetküldők, levelezők, stb...
x51Laccko
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2019.11.09. 14:10

Re: Slimjet böngésző

Hozzászólás Szerző: x51Laccko »

Na szóval korai volt az őröm, mert a fentebb kreált módszer a sokat babrált Slimjet32-BST64.pet verzióval csupán a HuBi-pup64_9.0_alap puplet frugal telepítésénél működött. Már a merevlemezre rávasalt esetben sem! :-/ A külső USB-HDD-n installált HuBi-pup64_9.0_Firefox-vlc_t2 distronál sem működött az eddigi trükkökkel. :( Bebőszülve jópár Slimjet (korábbi..) verziókat is kipróbáltam, alaptelepítés szinten, de ezek a pupletek sem .pet, sem .sfs formában így nem akarták a slimjeteket..
Végűl installáltam a 25. szériás slimjet_amd64.deb csomagot, mely persze alapon ugyancsak nem ment, majd vakmerő módon a hozzá települt indító slimjet.desktop, rengeteg nyelvi és egyéb inkognitós procedúrákkal telezsúfolt fájlt, egyszerűen lecseréltem erre a tartalomra:

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=SlimJet Böngésző
GenericName=SlimJet web browser
Comment=SlimJet Web Browser
Icon=/opt/slimjet/product_logo_48.png
Exec=run-as-spot /opt/slimjet/flashpeak-slimjet
Terminal=false
Type=Application
Categories=X-Internet-browser
................................
S láss csodát, azonnal elindult, minden egyéb figyelmeztetés és hibamentesen, már amennyire felületes megítélésem szerint érzékeltem! :) No és ugyan ez frugal és lemezen a másik disztróval is megy! Gyors és stabil, az eddigi tesztelt oldalak (freemail, gmail, facebook, index, OTP, Ügyfélkapu, youtube, MÁK, NAV, menetrendek... BKK, no és jópár letöltő..Mega stb.,) jól mennek vele! Szinte minden beállítást enged...
Hátha valaki okul ebből is..(?) :)

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Slimjet böngésző

Hozzászólás Szerző: NTamas »

x51Laccko írta: 2022.11.24. 03:00 Hátha valaki okul ebből is..(?) :)
Leginkább neked kéne belőle okulni, hiszen azok a speciális pet csomagok direct úgy készültek, hogy már a bennük lévő flashpeak-slimjet file eleve ki volt ún. könnyítve, és az indítás is vagy --no-sandxox-os, vagy a run-as-spot megoldású volt! Az eredeti amd64 deb filében lévő flashpeak-slimjet fájlban nem azért van annyi minden beleírva, mert unatkoztak a programozók, hanem a klf. Linux verziókhoz való indítási mód van benne leírva, viszont amit Te csináltál, ott csak célzottan egy mód indítása van meghatározva, nevezetesen az /opt-ba telepített böngésző run-as spot módon való indítása. és ez minden olyan puppynál működik, amely képes run-as spot módon való indításra és a SlimJet böngésző könyvtára az /opt-ba van telepítve.

x51Laccko
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2019.11.09. 14:10

Re: Slimjet böngésző

Hozzászólás Szerző: x51Laccko »

"Hátha valaki okul ebből is..(?) :) "

"Leginkább neked kéne belőle okulni,"

Okulok is serényen., bár én nem ismerek mindenkit! :-/

"Az eredeti amd64 deb filében lévő flashpeak-slimjet fájlban nem azért van annyi minden beleírva, mert unatkoztak a programozók, hanem a klf. Linux verziókhoz való indítási mód van benne leírva,"

Talán nem néz ki belőlem, de ezzel esetleg tisztában voltam. :) A probléma ott volt, hogy úgy NEM MENT, mert a puppy úgy látszik kilógott az un. klf. Linux verziókból! :( Az eredeti desktop indítót--> Exec=/usr/bin/flashpeak-slimjet --incognito < nem kezelte, mert ugye nem utalt sehol az /opt könyvtárra! :-/

"viszont amit Te csináltál, ott csak célzottan egy mód indítása van meghatározva,"

No pont ez az amire nekem célzottan szükségem volt..! :)

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Slimjet böngésző

Hozzászólás Szerző: NTamas »

x51Laccko írta: 2022.11.25. 21:22 Az eredeti desktop indítót--> Exec=/usr/bin/flashpeak-slimjet --incognito < nem kezelte, mert ugye nem utalt sehol az /opt könyvtárra! :-/
Ha esetleg jobban megnézted volna a /usr/bin könyvtárban lévő fájlt, (linket) láthatnád, hogy az az /opt-ban lévő slimjet könyvtárra, és azon belül a tényleges flashpeak-slimjet filére mutat....symbolic link.....okulj, tanulj belőle.
slimjet-bin.png
slimjet-bin.png (105.27 KiB) Megtekintve 982 alkalommal
Továbbá,az amd64 deb filében lévő, eredeti desktop file tartalma ez, kicsit kikönnyítve a felesleges egyéb nyelvi megnevezés és comment fájlok törlésével.
slimjet-desktop-bin.png
slimjet-desktop-bin.png (90.59 KiB) Megtekintve 980 alkalommal
Ebben is jól látszik hogy a Slimjet webböngésző alap elindítását is az /usr/bin könyvtárban lévő flashpeak-slimjet nevű file végzi, ami valójában nem is igazi bináris file, hanem csak egy symlink, és ez a symlink bizony szintén az /opt-ban lévő igazi flashpeak-slimjet filét indítja el.(arra, oda mutat) Ami pedig az ---incognito paramétert illeti, nos az újabb böngészőket több módon is elindíthatod, de magát a böngésző indítást ekkor is az /usr/bin könyvtárban lévő, jelen esetünkben egy symbolic link file végzi el. Egyéb kérdés?......

Válasz küldése

Vissza: “Internet”