Megfelelő Puppy keresése, ősrégi pc feltámasztása

A puppy linux operációs rendszer és szoftverei
ticoo1
Hozzászólások: 603
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Megfelelő Puppy keresése, ősrégi pc feltámasztása

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Kedves "taky"!

"Van egy retro hp laptopom...." ehhez kacsolódóan kaptál korrekt válaszokat "NTamas"-tól és "janugsa-tól". Ők a régi laptopról írnak.

De, ha vannak újabb gépeid (vannak!) és azokat is bevonod a "puppy"-is gépek közé, akkor gyakorlatilag bármilyen puppy-t kipróbálhatsz. Komolyabb géphez pl. ezeket is: https://sourceforge.net/projects/puppys ... pBuster64/

Ha olyat szeretnél amiben "minden van", akkor valóban neked "csipesz" összeállításit célszerű kipróbálnod, használnod.

A saját repónkon nagyon sok puppy verziót találsz, csak időt kell szánni rá. Sok sikert!

Avatar
nocsak
Hozzászólások: 348
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01

Re: Megfelelő Puppy keresése, ősrégi pc feltámasztása

Hozzászólás Szerző: nocsak »

kros54 írta: 2020.04.20. 11:04 Ez egy óriási munka, szuper eredménnyel, gratulálok!
Néhol az évszámok nem teljesen pontosak, de nem jelentős az eltérés, és nyilván a forrás is olykor bizonytalan lehetett.
Nekem vannak még ezen kívüliek is, igaz, gyakorlati jelentőségük nincs.
Ha valaki kérne ezekből, jelezze.
Bocsánat, hogy 1 évvel később reagálok csak újra! Az évszámok ahol saccoltam tilde előjellel vannak megkülönböztetve az évszám előtt közvetlenül a zárójelben. Sajnos én csak 2013 májusa óta vagyok itt aktív, azelőttről, de még azutánról sem minden iso-ról tudom, hogy mikoriak. Közben átalakítottam kicsit a táblázatot annyiban, hogy a fájlnevek között már zip is szerepelhet mint képfájl, ennek megfelelően van módosítva a leírás és a teljes oldal. Így bele kerülnek a Puli kiadások is. A táblázatban szerepelhetnek a SourceForge -től eltérő forrású képfájlok. Plusz módosítás az is, hogy a fájlnevek mögött cső jellel elválasztva ha van, akkor szerepel packages könyvtár Link is rámutatva. Így, ha csak csőjellel keresünk a fájlnevekre akkor azokat szűrhetjük listába, amelyeknél elérhető packages könyvtár a gyakorlatban is. Így az eltérő források megadásával, a Puli zip fájlok megadásával és a packages könyvtárak megadásával 3 legyet próbáltam eltalálni egy csapásra pluszként. Remélem így teljesebbek a szűrési feltételek!

Egyelőre a stabil kiadásokra igyekszem fókuszálni a táblázatban: Puppy Chart

Avatar
nocsak
Hozzászólások: 348
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01

Re: Megfelelő Puppy keresése, ősrégi pc feltámasztása

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Üdv ismét!

A táblázatban szerepel egy (saját kezűleg GiMP-ben megrajzolt) figyelmeztető háromszög felkiáltójellel a közepén. Erre azért van - volt szükség, hogy valamilyen úton - módon felhívjam a figyelmet, hogy kb. 10db képfájl linkje már "halott" volt. Erre úgy jöttem rá, hogy a 176 képfájlnál amihez már szerepel a packages link is egész egyszerűen nem volt abban a könyvtárban többé a hozzá tartozó iso képfájl. Amiért a figyelemre felhívás szól, hogy ne lepődjön meg senki miért van 10 képfájllal kevesebb feldolgozva az azt megelőző állapothoz képest. Az iso-k többsége közvetlenül az Sk-Woof-CE könyvtárból hiányoznak. Volt még egy Dpup link is ami már szintén "halott" volt és több 1NSN iso link is. Azért igyekszem a már stabil kiadásokat beletenni a táblázatba, hogy ilyen ne sűrűn fordulhasson elő. Természetesen igyekszem lekövetni a változásokat, de nem mindet veszem észre adott alkalommal. Szóval ha maradt még törött link, akkor azért utólagosan is elnézést kérek! ;)

Avatar
nocsak
Hozzászólások: 348
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01

Re: Megfelelő Puppy keresése, ősrégi pc feltámasztása

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Üdv!

A https://puppyszoftver.sourceforge.io/ (tartalék) és már a skamilinux oldalon is módosultak a puppyszoftverchart alá tartozó SourceForge tárolókhoz tartozó Aktivitás gombok.
Jelenleg 5 SF projekt közül választhatunk szűrhető táblázatot méret kijelzéssel:
puppyszoftver
lxpup
dpup
devuanpup
zestypup

Az adott táblázathoz (fent látható az aktuális) tartozó Aktivitás gomb ezentúl az adott projekt aktivitására navigál.

Válasz küldése

Vissza: “Puppy Linux”