SzebePup03_DOS_RETRO

Dos, nes, snes, játékgépek, callus, amiga, emulátorok, retro gépek

Moderátor: S-kami

pu21
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2021.01.28. 06:00

SzebePup03_DOS_RETRO

Hozzászólás Szerző: pu21 »

*** FIGYELEM! TÁRHELY HIÁNYÁBAN TÖRÖLVE! ÉS HELYETTE VAN ÚJABB PUPLET UGYANEZZEL A REPERTOÁRRAL ITT: viewtopic.php?t=948 ***

FIGYELEM! JAVÍTOTT BEJEGYZÉS, KÉRLEK OLVASD ÚJRA! ÚJ PUPLET!


Tisztelt Fórumozó!

Kikapcsolódásra vágyik PC-jén modern játékkal, de pimaszul drágának tartja azt?
Elege van már a félig lekorlátozott, fizetős programokból, miközben csak falra mászna az idegességtől?
Ugyan ki a fene mondta Önnek, hogy igazán kikapcsolódni és szórakozni csak méregdrága "tripla A"-s játékokkal lehet?!

Eszébe ne jusson csüggedni, mert itt az új 64 bites Dpupbuster64 puplet közel 300 megbízható, legendás, erőforrás kímélő játékkal és előre beállított Dosbox-szal! Nincs többé fiókhoz kötöttség, nincs többé számla, nincs többé igény eszement drága és villanyzabáló konfigurációra! Bárhol, bármikor, bármilyen 64 bites gépen hozzáférhet kedvenceihez! Ne variáljon, töltse le ezt az INGYEN pupletet MOST!

-Oké haver, de mi van benne?

Ebben a puppiban a könnyed, önfeledt pihenés öröme találkozik a kalanddal, agytornával, borzongással. Vannak itt ismert és nagyon kevéssé ismert játékok is. Bumpy, Stargunner, Duke Nukem 3D Atomic Edition (a legendás magyar szinkronnal, sokak szerint csak így élvezhető igazán), Prehistorik 1-2, Pipe, Impossible Mission 2, ritka Wolfeinstein 3d alternatív történetek, csak hogy néhányat említsek a teljesség igénye nélkül. Megnyugodhat mivel nincs vesztenivalója!

A múlt hős úttörői vetik Önre méltóságteli tekintetüket, hisz ott vannak már mind...a PC játékok Valhallájában, és ott figyelnek...és várnak...lélegzetvisszafojtva...hogy Ön által feltámadhassanak!!!

...de komolyra fordítva a szót...

Fontos információ: Ez a puplet NEM rendelkezik vírusirtóval, mert ez a puplet offline kikapcsolódásra készült. A képfájl elvileg mentes minden vírustól, de mindenki csak saját felelősségére használja! Ha kell vírusirtó, szóba jöhet még a lynis és rkhunter is.

KÖSZÖNET NYILVÁNÍTÁS: hadd fejezzem ki nagy és őszinte hálámat mindazoknak, akik részt vettek az eredeti puplet és a hozzávaló programok megvalósításában, melyek közül is kiemelném az előre bekonfigurált, Volkov Commanderrel felszerelt Dosboxot, utóbbit NTamas tagunknak köszönhetjük. Én csak annyit tettem, hogy belaktam a pupletet és régi játékgyűjteményemet a neki méltó helyre telepítettem, és ezt kiegészítettem néhány ingyen kapott natív linuxos GOG játékkal.
És ezen kívül külön hadd köszönjem meg egyik régi barátom önkéntes szándékát is, hiszen ő több mint 100 játékkal járult hozzá a rendszer létrejöttéhez, így régóta őrzött gyűjteménye újabb módon is tovább élhet! (meg azért az enyém is :))

Előfordulhat, hogy mentésfájl nélkül elsőre több időbe telik a rendszer betöltése, nyugalom.
Ha nincs hang, állítsuk be a hangforrást analógra az alsa beállításokban.
Van Simplescreenrecorder is, hátha valaki fel akarja venni ahogy játszik, és mivel van a pupletben Pulseaudio, már a belső hangot is felveszi.
A képernyőtörést vagy screen tearinget orvosolhatjuk a telepítésnaplóba illesztett itteni fórumbejegyzéssel is, amit persze idézési szabályokkal tettem bele.
Néhányszor megesik, hogy egy játékból több változat van vagy lehetnek köztük egyformák is (duplikációk). Az utóbbi csak azért van, mert ezek ősrégi kincsek és nem mertem csak úgy tisztogatni, elférnek a puppiban szépen, inkább a dublőröket nem szűrtem ki.
A Wine és a vele futtatható programok azaz Microman, aforce és Hyperoid már nincsenek ebben a verzióban, a többi nem fért volna el.
Nem minden játék származik tőlem, iskolás koromban ismert és ismeretlen gyerekek kézen-közön másolták e programokat először kis floppyn majd CD-n. Egyes játékok még tartalmazzák az ismeretlen gyerekek neveivel ellátott mentéseket, állásokat. Meg még ki tudja mit. Van olyan játék amibe csak kicsit másztam bele de tudom, hogy fut. A játékok zenéje pedig eredeti adlib meghajtással márpedig sokkal jobb, mint agyonmodernizált midivel. Na.
A puplet root mappájában 2 játékos mappa van: GOG Games, és dosgames. A GOG mappában ingyen hozzáférhető programok vannak szóval nincs jogsértés.
Airborne Ranger (abranger): annak idején raktam bele txt jegyzetet hogyan érdemes indítani, ehhez kiegészítés: a puppi már tudja, hogy Dosboxxal társított, és a monitor kiválasztása előtt Ctrl+F11-el vegyük le a Dosbox cycle paraméterét 835-re, ez 7 nyomás, és mikor ott van, hogy milyen billentyűzetet válasszunk, ott kell nyomni a - billentyűt és utána válasszuk a rotational opciót, máskülönben nagyon idegen lesz a figuránk irányítása.
Egy játék több kiadásban/változatban is előfordul, pl. Scorched Earth első és végső 95-ös kiadás.
A GOG mappában lévők indítása: abban a mappában, ahol látjuk a start.sh fájlt, nyitunk termiált, beleírni ezt: ./start.sh és Enter. De ezt leírtam egy txt-ben a gogos mappában is.
Alone in the dark 3: már van hangeffekt simán játékban kapcsoljuk be.
Pipe: EGA monitort választva nálam van hang.
California Games II: Válasszunk VGA monitort és mindegyik rész jól megy.
GTA 1: menjünk be a Dosboxon belül a játék DOS mappájába és hát én a gta24.exe-t szoktam indítani és tök jól fut.

Erősen javaslom, hogy ezt a bejegyzést és az iso mellett lévő telepítésnaplót is mentse el egy txt fájlban az, aki lementi magának ezt a pupletet.
Jó szórakozást!

Telepitesnaplo-SzebePup03-DOSRETRO-Dpupbuster64-BT-K-4.19.23-HU-T2-20221031.txt
link törölve

SzebePup03-DOSRETRO-Dpupbuster64-BT-K-4.19.23-HU-T2-20221031.iso
link törölve
Csak a Puppy ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Válasz küldése

Vissza: “Retró Varázs”