tinyMediaManager portable

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
NTamas
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

tinyMediaManager portable

Hozzászólás Szerző: NTamas »

KuLuSz discord-beli kérésére ide teszem be a neki szánt válaszomat, na, meg azért is, mert a régebbi programleírásom erről a progiról eltűnt a fórumunkról, valószínűleg valahogyan elveszett, amikor meghalt annó a fórum.

Aki még nem ismerné, annak röviden, ez egy portable manager alkalmazás, ami arra való, hogy az összegyűjtött filmjeinkhez, és sorozat epizódjainkhoz megfelelő tartalmi leírást, infót és képet szerezzen be a Net-ről, és azt egy .nfo filébe rögzítse, amit a film/sorozat forrás fájljaink mellé másol be, és amit azután a Kodi program is meg tud jeleníteni. A program beállítható magyar nyelvre is, kezeléséhez némi Kodi-beli ismeret nem árt, főleg hogy ismerjük fel, hogy hasonló módszerrel dolgozik ez a progi is, egyetlen gond van vele, hogy a free verzió csak egy scrapert tud használni az adatok, infó beszerzéséhez, a regisztrált Pro verzió már többet enged meg. A program működéséhez feltétlen szükség van egy java futtató meglétére enélkül nem működik a program, ez nem árt tudni! A progival meg tudjuk nézni közvetlenül is a filmjeinket és az esetleges előzetes videókat is, ha a programban megadjuk a videólejátszónak a vlc programot vagy más, általunk használt videó lejátszót.

Akkor jöjjön a Kulusznak írt válaszom tartalma.
Kulusz, itt van egy régebbi, tinyMediaManager portable verzió, ezt most elindítottam nálam a 32 bites Hirsute Puppyn, és simán elindult, elvileg nálad is mennie kellene, egy feltétele van, legyen a rendszerben telepítve egy megfelelő java_jre futtató.(nekem egy 32 bites van fenn, ez:-oracle jre-1.8.0_311-)
A tinyMediaManager progi letöltési linkje:
tmm_3.1.16.1_portable_linux.zip
https://disk.yandex.com/d/IZ1-x-6JlnvEdg

Ha a frissebb verzióra vágy, akkor a program weboldaláról leszedheted a telepítős verziót, de ott Linuxhoz már csak 64 bites verzió van.
(https://www.tinymediamanager.org/download/)

Ha kibontottad a zip-et, és belépsz a könyvtárba, először a
/root/tmm_3.1.16.1_portable_linux/tinyMediaManager.sh fájlt indítsd el, hogy átnézze a gépet, és beállítsa magát, ezután már lehet a könyvtárban lévő tinyMediaManager.desktop fájllal indítani a progit.
tmm_3.1.16.1_portable_linux_tartalom.png
tmm_3.1.16.1_portable_linux_tartalom.png (95.84 KiB) Megtekintve 1529 alkalommal
A program most úgy vagy beállítva, (a desktop fájl úgy van megírva) hogy a zip-ből kibontott tmm_3.1.16.1_portable_linux könyvtár a /root-ba kerül. Ha ez nem lenne jó, akkor ezt egyénileg át kell írnod a desktop file idevonatkozó részében.
Mégegyszer, ne feledd, egy telepített java futtató mindenképp kell, anélkül nem működik a progi! (A Sourceforge oldalunkon is van egy 32 bites java jre-1.8.0.pet futtató csomag, ha jól emlékszem)

Továbbá, nagyon célszerű ezen manager progi mellé még a PPM-ből letölteni, és telepíteni a Mediainfó nevű kis programot, ez azért kell, mert ezzel nézi meg a film/sorozat könyvtárakban lévő médiatartalmakat, és jelzi azok formátumát, enélkül csak a film/sorozatfájl név+kiterjesztést(avi,mkv, mp4 stb.) írja ki, viszont a telepített mediainfó-ból kinyeri a fájlok tényleges méretét és a felbontását is.
tmm_3.1.16.1_portable_linux.png
tmm_3.1.16.1_portable_linux.png (81.74 KiB) Megtekintve 1529 alkalommal
tmm_3.1.16.1_portable_linux_beallitasok.png
tmm_3.1.16.1_portable_linux_beallitasok.png (71.47 KiB) Megtekintve 1529 alkalommal
Így néz ki, amikor lekérdez egy angol nyelvű film infót, és azt beírja a progi szerkesztő ablakába.
És így néz ki, amikor elkészült az .nfo írással, ezt látod a filmről a progiban és majd a Kodiban is ez a szöveg fog megjelenni.

Végül, a portable program jelen állapotában egy alapszintű beállítással bír, amiben az infók és ismertetők nyelvi lekérése, lekérdezése a jelen beállítás szerint a magyar nyelvet preferálja! A filmek és sorozatok forrás helyének megadását mindenkinek magának kell beállítania a programban.

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”