5 db ingyen számítógép RÁSZORULÓ családoknak.

Figyelem ! Csak és kizárólag a fórum felhasználóinak fóruma!
Megunt, felmaradt ,hiányzó alkatrészek.
A kereskedelmi célú illetve céges hirdetések azonnal törlésre kerülnek !

Moderátor: S-kami

Fórum szabályok
Figyelem ! Csak és kizárólag a fórum felhasználóinak fóruma!
Megunt, felmaradt ,hiányzó alkatrészek.
A kereskedelmi célú illetve céges hirdetések azonnal törlésre kerülnek !
vbalazs
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2019.04.09. 18:04

5 db ingyen számítógép RÁSZORULÓ családoknak.

Hozzászólás Szerző: vbalazs »

Hey,
MÜHEJJ ismét alkotott 5 db INGYEN elvihető számítógépeket a RÁSZORULÓ családoknak.
Eddig szép és oké csak nincs hova. Segítségeteket szeretnénk kérni! Ha van olyan ismerősötök aki ismer/ismersz rászoruló családokat akkor kérlek írj emailt! vamos.balazs@outlook.com.
Budapestről van jelenleg szó. Vidékre csak fuvar segítségével tudjuk eljuttatni.
Köszönjük a segítségeket!

Bővebb infó - MÜHEJJ epizód: https://youtu.be/1SJREGHwZQc

Vámos Balázs, 2019.

kzprog
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2014.07.05. 16:51

Re: 5 db ingyen számítógép RÁSZORULÓ családoknak.

Hozzászólás Szerző: kzprog »

Nem jól csinálod! Kérjél érte pénzt (pl. 5000 HUF) és rögtön lesz rá jelentkező!
Az, hogy ingyen akarod adni, azt sugallja, hogy biztos valami nagyon elavult, elhasznált, lehet már holnap végleg kipurcanó számítógépről van szó!
Egyébként ha ingyen adod és mégis elviszik, nem adok félévet és újra a nyakadon lesz, mert visszaviszik (tapasztalat)!

NTamas
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: 5 db ingyen számítógép RÁSZORULÓ családoknak.

Hozzászólás Szerző: NTamas »

kzprog írta: 2019.08.06. 13:16 Nem jól csinálod! Kérjél érte pénzt (pl. 5000 HUF) és rögtön lesz rá jelentkező!
Nem jó, mert eleve ez már ütközne a nonprofit elvvel, és talán még adózási problémát is felvethet esetleg a pénzért való árusítás.(amúgy meg , ha jól tudom, a pénzért kínált használt dolgokra is kell valamilyen mértékű garanciát biztosítani)
A gond ott van, hogy a videót elnézve sajnos valóban koros gépekről van szó, amitől már mindenki érthetően menekül, és ezeknél sajnos valóban bejöhet olyan is, hogy tegnap-ma működik, holnap már esetleg nem. És nem azért, mert a gépépítő kolléga nem szakszerűen rakta össze a gépeket, hanem azért, mert ezen koros alaplapok, tápegységek, videó kártyák, merevlemezek hiába a gondos tesztelés, a legváratlanabb időben képesek beadni a kulcsot. Sajnos van saját tapasztalás is ezügyben, ezért merem ezen sorokat leírni. Jómagam is levetett, másod-harmadkézből származó alkatrészekből építgettem fel a gépeimet, hasonlóan a videóban látható alkatrészekhez, és ezekből nemrég három gép is beadta a kulcsot, gyorsan egymás után! Az a gép, amivel még jelenleg fórumozni tudok, az egy újonnan vett (annó-régen) alaplapot, memóriát, tápegységet, videó kártyát tartalmaz, (igaz, hogy a monitor az már itt is egy használt darab) és ez a gép még szerencsére húzza az igát, a használt alkatrészekből épített társaik viszont már hamarabb megadták magukat.
Pedig elhiheted, hogy én is, -akárcsak a sz.gép összeépítő kolléga- gondosan válogattam a belevalókat, és raktam össze a gépeket, ennek ellenére a kor megtette a magáét. Ez van, nem véletlen, hogy ezen koros gépek, még ha működőképesek is, nem kellenek ma már senkinek sem. Még ingyen sem. Garanciát meg érthető módon nem tud rájuk adni a kolléga, így hát azért szerintem érthető az érdeklődés hiánya. Az, hogy a gépekkel azért alapvető dolgokat még meglehetne tanulni, tanítani, az nem kétséges, de ma már az iskolák nagy része is nagyon hasonló, de inkább már modernebb gépeket selejtez le, amikkel ugyanaz a helyzet, mennek, ameddig mennek, garancia nincs rá, és pont.(és azok legnagyobb részét még át sem nézik a selejtezés előtt!)
De ezt nehezen értik meg, főleg azok, akik valóban rászorulnának a segítségre, de viszont azért őket is meg kell érteni, és az sem véletlen, hogy inkább kuporgatnak, esetleg kölcsönbe verik magukat, de inkább a még megfizethető, új sz.gép felé mozdulnak el.
Akik meg esetleg el is viszik az ingyen gépet, és az netán megadná magát, nos azok törvényszerűen ahhoz fognak fordulni segítségért, ahhoz fognak visszamenni, akiktől kapták a sz.gépet, az megint más kérdés, hogy ilyen esetben melyikük érti meg azt, hogy ilyen nemkívánatos esetben a javítás-pótlás már nem lenne gazdaságos.
Ha nem kelnek el a gépek, akkor talán ajánld fel a készletet Bacsisnak, talán az ő Fülei számítógép múzeumában jó helyük lenne, vagy akár még pótlásnak is szívesen elfogadná, próba-szerencse, ha már úgyis elajándékoznád azokat a gépeket.

Válasz küldése

Vissza: “Adok-veszek cserélek”