BionicPup64-7.5(K4.14.71) uefi DVD, Hun/Eng, 2023 június

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

BionicPup64-7.5(K4.14.71) uefi DVD, Hun/Eng, 2023 június

Hozzászólás Szerző: csipesz »

SZERKESZTVE: LEGFRISSEB ANYAGÉRT UGORJ KÉRLEK IDE:

viewtopic.php?p=10058#p10058

E BIONIKOS POSZT BÁRMELY KORÁBBI SAJÁTTÁRHELY-LINKJE ELÉRHETETLEN MÁR, DE PÁR RÉGEBBI HOLMIM MÉG MEGTALÁLHATÓ AZ INTERNET ARCHIVE-on:

https://archive.org/download/Puppy_Linux_Bionicpup64

Sziasztok; az utóbbi egy hétben arra gondoltam, tartsunk lépést a korral, így elővettem egy bionicpup64, 8-as alapcédét a murga fórum "puppy projektek" zugából, és megnéztem, lehet-e már kezdeni vele valamit... - nos, egy visszafogottabb méretű dvd anyag lett az eredmény - amivel nyagyjából elégedett is lennék, DE - tudjátok, ahol jin van, ott mindig felbukkan valami jang is, mert állítólag így áll elő a harmónia e világban - szóval készítés közben a következő, idegesítő hiba jelentkezett, és meg is maradt, mert nem jöttem rá, mi okozza: mikor kiadok egy rebút, vagy poveroff, vagy logaut vagy restartvm parancsot, a rendszer vagy 20-30 másodpercig gondolkodik valamin - de aztán végrehajtja... - ha valaki okos esetleg tudja, mi okozhat ilyet, árulja el - nagyon megköszönném. Ezen a hibán kívül már csak egy jelentéktelenebbet figyeltem meg, mégpedig, mikor egy média- vagy doksifájlhoz a húzd-majd-pottyantsd módszerrel hozzárendelünk valami lejátszó- vagy nézegető progit, e művelet közben néha, nem mindig - hajlamos elszállni a pinboard; ez azt jelenti közérthetőbben, hogy az említett művelet közben eltűnnek az asztali ikonok meg a háttérkép is - de mint mondtam, csak ritkán, és egy "restartwm" már vissza is rakja őket...
Nnya. Más ilyen szintű hibákról nem tudok. Sok minden bement a dévédé-anyagba, csak irodaprogi és böngészők nem. Irodát felrakni baromi könnyű, a felső panelon(is) található libroffiszletöltésetelepítése ikonra kattintva, pár kérdésre válaszolva pár perc alatt megvan az irodaprogija, akinek erre van szüksége; egy-két tisztességesebb böngészőt pedig akár a Pappi Pekídzs Menedzserből is szedhet könnyen akinek a Pélmúnnál komolyabb kell...
Hát ennyi lenne röviden. A cucc letölthető a mostohafiam guglitárolójáról, mert az én meg a párom guglitárolója már csurig van az eddigi csipesz-művekkel:
SZERKESZTVE: A JAVÍTOTT VERZIÓÉRT LAPOZZ, KÉRLEK, A MÁSODIK OLDALRA!
A DVD mérete 1723 Mb. Vagyis kis jóindulattal elvan akár egy 2 gigás usb táron is, ha esetleg nem lenne nagyobb...
Első felállása után az asztal ilyesmi:
Bionicpuppy64_8Screenshot.jpg
Bionicpuppy64_8Screenshot.jpg (121.84 KiB) Megtekintve 6160 alkalommal
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2019.07.03. 11:58-kor.

willy36
Hozzászólások: 220
Csatlakozott: 2017.05.16. 18:43

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: willy36 »

Kedves csipesz !
Tegnap este kipróbáltam a puppy-d. Sajnos nagyon rosszan kezelhető, igazából nem is tudtam jobban használni, mint hogy bebootolt.
Amiket tapasztaltam. Legalább 8 perc volt, mire bebootolt. mértem idővel. Természetesen többször próbáltam. Az egeret random , de hamar elfelejtette, csak a tapipad működött.(itt áttettem másik usb portba is ). A discordon írtam a többieknek, hogy ezek vannak, Kulusz tanácsát próbáltam belevinni, xorg , xwin megoldást, sajnos 1 perc mire reagál, hogy elkezdjen kilépni ( startx ), utána 2-3 percet "malmozott" mire kegyes volt újra a visszaboot-olást indítani. 5 Giga Ram-ból alap betöltésnél, a ram jelző a narancssárga vagy sárga, nem is tudom :) alján volt, mivel htop-ot nem tudtam indítani pontos számot nem tudok mondani, de, soknak érzem. És viszonylag, érzékszervi érzésre is, lassan reagált a menű gombnál, a kiiratásnál. Mást nem próbáltam, számomra kezelhetetlen volt sajna. Nekem egy kis Dell notebook van, intel chipset-es és intel igp-s ( Dell Latitude E4200 ). Nem tudom más gépen hogyan muzsikálna.
De, ne add fel, mert mindig igényes a munkád, és van egy pár kedvenc puppy-m Tőled :) Az az érzésem, hogy az alap puppy-nál lehetnek gondok, amire építkeztél.
Elnézést a kritikus írásért. :)

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Kedves „csipesz“!

Kipróbáltam frugal-ban, USB-3-ról és merevlemezről is. Visszaraktam az eredeti zdrv-t és nekem teljesen normálisan, viszonylag gyorsan indult (1,5 perc, DVD!!!).

Használat során kicsit akadozik. (AMD 4 mag, ( GB ram).

A VLC-ből alapvetően hangot nem lehet kicsalni, de ha újratelepítem PPM-mel, akkor rendesen működik.

A Yanky nekem nem jó, mintha nem is működne, nem ismer fel semmit. Ha telepítem a
Blueman-t (PPM), akkor viszont felismeri az eszközeimet.

Sajnos a lejátszókban nem jelenik meg a kékfogra való küldés lehetősége, így természetesen nem lehet a hangszóróra hangot kiküldeni. (Ezt a Bluez-nek kellene felraknia, de nem rakta fel, s nincs a tárolókon sem.)

A PaleMoon akadozik, a YouTub-on nincs hang, az onlineTV-én, ha a lejátszást választom összeomlik, viszont az SMPlayer-rel rendben együttműködik.

Tovább nem néztem.

Szerintem a „mentés“ során történhetett valami. Tegnap én is így jártam a mentésem során, mert sikerült a gyors beállítások ablakból „macskát“ csinálni, ha mozgatod az egeret a képernyőn, akkor az ablak „üldözi“!!!, hogy csinálj már valamit! (stretch). Persze ezen nevet az egész Discord! (Remek kis videó is készült róla, úgyhogy már esetenként az egész „Puppy közösség" nevet rajta.) Szóval szerintem egy új lemezképet kellene csinálnod és, ha javasolhatom a végén az iso-ba az eredeti zdrv-t bele kellene tenni, sokkal gyorsabban indul majd a rendszer.

De nekem nagyon tetszik!!!
Screenshot(3).jpg
Screenshot(3).jpg (108.62 KiB) Megtekintve 6130 alkalommal
Screenshot(2).jpg
Screenshot(2).jpg (165.14 KiB) Megtekintve 6130 alkalommal
Screenshot.jpg
Screenshot.jpg (133.89 KiB) Megtekintve 6130 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ticoo1 2019.04.04. 20:00-kor.

Asterix
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2015.07.11. 08:55

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: Asterix »

Üdv!

A "zdrv" fájl hiánya nekem is feltűnt, VLC hang nálam is hibádzik! A PaleMoon nálam jó!
Majd még kivesézem jobban! ;)

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Hello; mivel már a második vlc-vel kapcsolatos visszajelzés érkezik, ezért úgy tűnik, muszáj szólnom, hogy akinél ez a baj jelentkezik, nyúljon be text-editorral a /usr/share/applications mappában a vlc.desktop fájlba és az exec= sornál törölje a vlc szó elől az apulse szót meg a szóközt; ennyit variáltam én mindössze a vlc-n, ezt is csak azért, hogy terminálból indítva ne írogasson ki pulseaudióval kapcsolatos baromságokat; amit végképp nem értek, hogy ez nálam miért nem okozta a vlc némulását, nálatok meg igen... agyrém...
Az a rengeteg ticoo1 által jelzett gond is meglepett, amiket leírt, nálam semmi ilyen hibák nem fordultak elő, amikről írtál.
Ja és ticoo1 én tények puszta közlésétől soha nem sértődöm meg, sőt, köszi a gyors visszajelzéseidet!
Én ezt a rendszert egy egyáltalán nem új, M52L-S3 alaplapos, AMD Athlon 64 X2 5600+ Dual Core, 2,8 GHz-en ketyegő processzoros gépen, 4 giga ram mellett készítettem - ezen a teáltalad sorolt furcsaságok egyike sem jelentkezett, ticoo1...
Ellenben: kísérleteztem ma egyet ezen a rendszeren a te tahr64-es, bluetooth-os jó híreden felbuzdulva - gyalázatos eredménnyel. Én nem tudom, miért olyan nehéz a puppy linuxok zöme alá tisztességes bluetooth-os szoftvereket programozni, alig van olyan fajta puppy, amin gond nélkül működnének. Ticoo1, ha a tahron végzett bluetooth-felrakási folyamatot leírnád nekem ide, megköszönném; olyasmire gondolok, hogy konkrétan milyen nevű fájlokat raktál fel egymás után, és hogy a telepítésük végeztével éltél-e valamilyen speciális praktikával is, pl. spéci bluetooth parancsfájl használata a startup mappában, vagy hasonló... Előre is köszi.
Más: a zdrv ÖSSZES fájlja garantáltan integrálva lett a rendszerbe, ebben biztosak lehettek - egyszerűen csak nem szeretem, hogy külön fájlban van - ez az én külön "bogarasságom", bocsi érte :) ...

Asterix
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2015.07.11. 08:55

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: Asterix »

Üdv!
csipesz!
A VLC javítása meghozta az eredményt, mindenhol van hang.
De túl nagy, lassan tölt be, ment és lassan rebootol..Sajnos nem lesz a kedvencem! ;)

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Szia "csipesz"!

A gondok amit írtam valószínűleg abból adódnak, hogy nekem, az én gépemen alapvetően a 8-asok nem futnak rendesen. Ezt már valahol írtam is. Nem a munkád hibái! Úgy tűnik, hogy az UEFI-s puppy-k megjelenésével kezdődtek nálam a gondok (a gépem UEFI-s), úgy érzem "gépfüggő" lett a puppy. Azóta megnéztem egy régi inteles laptopon (2 mag, 4 GB ram) és ok! (kivéve a VLC, de az átállítás után, amit írtál az is ok!). Szóval már semmit sem értek.

A Huge kernellel kapcsolatban, hidd el, hogy sokkal gyorsabban bútól másik gépeken, ha a eredeti vmlinuz-zdrv-t visszarakod (nem a remaster, vagy valami hasonló által készített vmlinuz-zdrv párosra gondolok).

Feltettem egy "Beallitas.tar.gz-t amiben mindent megtalálsz a BT-val kapcsolatban amit én használtam (./packages) és a négy általam használt legfontosabb csomagot is.
Itt: https://sourceforge.net/projects/puppys ... /BT_beall/

Avatar
nocsak
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01
Kapcsolat:

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Sziasztok!

Pár dolog ami gyökeresen megváltoztatja a puppyk állását az én esetemben:

cosmic lubuntu (LXQT) alatt is omlik a firefox. Még szerencse, hogy a napokban átálltam erre a rendszerre kicsit masszívabban huzamosabb teszt erejéig, ez alatt mennek a játékok stb... obs-studio ezek.
Na most, a firefox omlás mellé annyit, hogy amint az erre vonatkozó bionic topikban említettem minden kritikusabb bios-beállítást kikapcsoltam és mégis, tehát ez valami összetettebb hardverhiba lesz...

Másik: a VIA-mítosz legendája....

Van egy videóm a VIA Chipes mikrofonkattogás eltávolítására. Egy ArchWiki-s leirat alapján. Ugyanis ez nem VIA, hanem AMD fail. Miért?
Hát AMD ATI HDA SB ugye a híd, és Realtek ALC 892 a hangchip neve. Intel platformon soha nem volt ilyen jelenség, ez csak AMD SB alatt jelentkezett ugye a hirhedt AMD-s notimmal kezdve.
Viszont! Ha alkalmazom a videóm leírásában szereplő alsa-base.conf módosítást, akkor ALSA szinten firefox webrtc mesgzűnik a kattogás, de cserébe a pulseaduio-n meg elkezd kattogni, hullámzani, szóval akkor ott lesz vele gond.

Csipesz!

Csodállak benneteket, én épp azért tértem át kicsit a stabil mainstream-re (cosmic lubuntu) mert már kezdtem belezöldülni a javítgatásokba puppy fronton. De annyit megjegyeznék, abban igazat adok, hogy ne legyen külön zdrv fdrv fájl puppy mellett, de a modularitás... azt szem előtt kell tartani, a huge kernelek esetében amik által cserélhetőek azért nem mindegy, hogy elfut e így egy régebbi vason is, vagy célgépre megy célszoftverként. Ami ugye a puppyk átka lett manapság, mármint hogy gépfüggőek ezáltal (is). ;)

janugsa
Adminisztrátor
Hozzászólások: 617
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: janugsa »

Csipesz! /usr/bin/wmexit fájl 86. sorában ez van:
[ $KCNT -gt 60 ] && break #30 secs.
A 60 helyett 2-t írtam akkor jó a restart, xrestart, kikapcsolás.

De nálam lassú, cpu-t leterheli ez a puppy.

Asterix
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2015.07.11. 08:55

Re: Egy Bionic64-8 bővített kiadás - Angol/Magyar

Hozzászólás Szerző: Asterix »

Üdv!
janugsa!
Köszi, megnézem!

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”