UPup-Cosmic

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
kros54
Adminisztrátor
Hozzászólások: 410
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: kros54 »

ticoo1 írta: 2018.09.29. 17:24 NTamas itt a lehetőség. Ha már ilyen jól ismered ezen problémát, akkor igazán meglephetnél bennünket egy frappáns ISO-val, ami remekül "szaladgál" a fenti régi laptopokon (persze az uppcc-ről van szó). Komolyan gondoltam, hogy jó lenne.
Annyit azért hozzáteszek: bár nem tudok tojást tojni, azt azért simán el tudom dönteni, melyik a záp.
Szóval engedtessék már meg a tesztelő azon joga, hogy véleményt mondhasson.
Ha ez nincs meg, akkor ott tartunk, ahol mások.

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Tisztelt kros54!

Teljesen igazad van! Meg kell követnem NTamas-t.

Én igazából arra gondoltam, mivel NTamas-nak rengeteg hasznos mondanivalója van számunkra, hogy olykor-olykor egy-egy puppy-t kijavítva tegye közzé az elképzeléseit. Mivel mindig a legapróbb részletekig végigmegy a problémán, hogy akkor ezt "öntse egy ISO-ba", ne kelljen másnak ugyanazt az utat még egyszer végigjárnia amit Ő már aprólékosan végigjárt. (Az sem biztos sikerül azon megoldásokat megtalálni amiket Ő összerakott!)

Tudod azt sem értem, hogy mindenki "oda volt" azért, hogy legyen egy "repónk", van! :!: S-Kami mindenkit kér, hogy ha valamit készít tegye oda....megtörténik? ...NEM! Ráadásul semmilyen visszajelzés sincs arról, ha valaki "lelkesen" feltesz valamit, hogy "talán ezt nem kéne, ez nem jó, ne így, rossz képet alkot rólunk vedd le", stb., stb.... Nincs semmilyen reakció. Csak néha "kiállt" valaki, hogy nem jó, vagy ne így (pl. S-Kami,janugsa, NTamas vagy Te). Ha mégis valaki készít valamit és kiteszi a saját tárolójára, miért nem teszi ki a "saját" repónkra, miért? Csak a README-t kellene átírnia, persze nem muszáj. Nem értem és félek, hogy "belterjessé" válik az egész. Így meg értelmetlen.

Én szeretném, hogy az a hatalmas tudás, tapasztalat amivel itt sokan rendelkeznek megjelenjen egy-egy puppy-ban. Önmagam nem számítom ide, mert tudom, hogy hozzátok képest igen szerény ismeretekkel rendelkezem, de legalább "több-kevesebb sikerrel próbálkozom, hogy legalább valamit lehessen javítani". Az új puppy-k a "kutyát sem érdeklik", mivel a régi gépeken esetenként nem fut rendesen, vagy már nem a régi "koncepció" érvényesül benne.

A bocsánatkérésen túl a többi csak elmélkedés volt..., de azt hiszem ezentúl visszafogom magam.

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Bocsánat, de a "repónkhoz" még hozzátartozik, hogy az "első fecskék" S-Kami, nocsak, willy36 volt és ezért minden elismerésem nekik, mert Ők is komolyan gondolták a saját repót! És mások?.... :?: :?: :?:
Itt a vége.

Avatar
KuLuSz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Túl sok olyan dolog van amit mi "okosak" tudunk, ami számunkra nem olyan nagy dolog , de más számára varázslat . Mire mindent aprólékosan körbe magyaráznánk és egybe szednénk , szép kis regény kerekedne belőle . :lol:
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

Avatar
KuLuSz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Asterix írta: 2018.09.29. 21:25 Ezek az újak már inkább oprendszerek, az eredeti puppy koncepció kezd kiveszni belőlük!
Minek pl. 600 különböző kernel egyfajta puppyba? :shock:
Mint írtam, erre nem kell reagálni! ;)
Ez így van , a több kernel szét szedi a puppy rajongó tábort, mivel mindenhez más-más program kell, vagy épp nincs meg a kernel szám miatt. Ezt én már régóta mondogatom . :)
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

kros54
Adminisztrátor
Hozzászólások: 410
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Kedves Fórumtagtársak,
aztán az sincs kizárva, hogy én voltam túlságosan szigorú meg akár vaskalapos állásponton... nálam sincs a bölcsek köve.
@ticoo1, ne szabadkozz, nem kell itt senkit megkövetni, csak ugye mindennek van több oldala.
@NTamas kitűnő tesztelő, bőbeszédű és mindent megmagyarázó hozzászóló - ő ilyen, s nem sértődős, amit nagyon fontos helyre rangsorolok vele kapcsolatban.
A puppykról már rengetegszer kifejtettem a véleményem. Most a @csipesz-féle legújabb csupasz-slimet még nem próbáltam, de sokat elmond, hogy még mindig a Precise alatt vagyok azzal a géppel, amit a Puppyra szántam.
Az átlag-júzer szerintem használni szeretné az oprendszert, ehhez pl. a Csipesz-féle fejlesztések biztos, hogy jók. Egy másik jelentős rétegnek az internet=facebook (esetleg +messenger) de ez utóbbit inkább már az okostelefonról intézi. Kernelcsere? Ezzel én sem foglalkozom, akkor inkább maradok a beváltnál.
Szóval számtalan oldalról lehet ezt nézni, de sajnos nem lehet véletlen, hogy az összes linux az asztali gépeken 1-2 %-ot tesz ki.

Avatar
nocsak
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01
Kapcsolat:

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Sziasztok!

Ahogy Asterix felvetette a Puppy filozófiájának kernelekben (és új verzióiban) kihaló mivoltát, úgy hamar rá kellett jönnöm, hogy azon túl, hogy igaza van, mégis mi állhat a dolgok mögött, de ehhez már Barry Kauler-t kéne megkérdezni, mi volt az alapvető gondolata akkor, amikor és amivel létre hozta a Puppy Linuxot, és nem Puppy Windows-t, és mostanában az Easy OS-t. Mert e két produktum hajmeresztően más alapokon nyugszik, mint az eredeti?? Puppy filozófia. A kérdésre a válasz talán mégsem e parányi közösség mindenkori hibáiban keresendő. Mindenki itt is és a murgán is akiket építő és konstruktív eszme hajtott egy jobb Puppy Linuxért, nem azért tették, hogy kirobbantsák vele a kernelháborút vagy pártolják az egyre szerteszakadó linuxos és Puppy Linuxos törekvéseket. Még maga a kernelháború is a következő okokból kényszerülhetett az állandó számosodással fregmentálódni, és ez nem más mint a fejlődés. A fejlődés amely visszafele azáltal ami, egyáltalán nem kompatibilis a régi verziókkal és Puppykkal és mindennel egyaránt. A fejlődés, amely annak ellenére, hogy visszafelé is mutathat fejlődést, meg előre is (relatív) ennek ellenére fejlődés, mely a magában hordozott változtatások szempontjából akár úgyis mondhatnám épp ezért nem kompatibilis a visszákkal, régebbi kernelekkel (sem). Az, hogy a számosodásra miért van szükség csak a kerneleket kibocsátó közösségekben lehetne választ lelni (kérdezzük meg??). Hogy miért nem lehetne azonos verzió szám alatt fejlődni, mi indokolja az egyre aprózó és aprózódó kernelek számának fregmentálódását, nem tudom én sem, de erről szívesen olvasnék valahol egy feltáró magyarázatot! Mennyivel egyszerűbb lenne egy fix PPM, amivel konstans Up to Date tudnánk tartani a Puppykat. Egy biztos, sokszor ahogy időben (megállíthatatlanul) haladunk előre ergo, fejlődünk az egyre modernebb és biztonságra törekvő igények mellett haladva azt vesszük észre, hogy hoppá, eddig működött, most már nem. Mert nem kompatibilis már a régivel. Ha pedig most venném meg az éppen aktuális legmodernebb gépet, akkor azt is csak ideig óráig tudnám így használni aztán kuka. Sőt ez pedig már gazdaság, egyre inkább kuka, mert egyszer használatosra kezdik gyártani... lehet a kerneleket is? (Márpedig a gazdaság legyártja a hardvert, a kernelnek meg követnie kell.) És azért érdekes az ezt megelőző hozzászólás, mert a mai napig én is precise alapú puppyn dolgozok a legaktívabban (LX7) ... Miért nem követhetné a hardverigényeket azonos számú kernel úgy, hogy felismeri az adott hardvert és arra állítja be az os-t. Tehát mérete lehet nagyobb lenne, de kompatibilis maradna az új és régi hardverekkel. Ugyanígy a programok is hízhatnának, de az adott os-en adott hardverre beállított paramétereknek megfelelően futnának. Csak az adekvát részük aktiválódna. A nem megfelelő meg amúgy is inkompatibilis maradna.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Kedves Többiek; olyan érdekeseket írtatok itt e Upup Cosmic téma alatt - bár nem túl szorosan kapcsolódva épp a Cosmic történethez - hogy mivel pont ráérek kicsit és még nem vagyok dög-álmos - én is hozzászólok má'!
kukac ticoo1: NTamas is véleményeket ír, Te is - ez teljesen rendben van; elvégre nem anyáztál senkit nincs okod elnézést kérni semmiért - a fórumok ippeg erről szólnak. Ha a másik meg úgy érzi, nem helyes vagy túl szűk látókörű a nézőpontod valamiben, akkor kiigazít és hurrá. Bár ennyi kultúráltságot tapasztalnék dicső kormányunk( :) ) meg az ellenzéke közti nézeteltérések megvitatásakor, mint amilyen légkörben ez pl. ezen a fórumon történik - sokkal előrébb lehetne már szerencsétlen kis hazánk.
Más. Azt írod, "Tudod azt sem értem, hogy mindenki "oda volt" azért, hogy legyen egy "repónk", van! :!: S-Kami mindenkit kér, hogy ha valamit készít tegye oda....megtörténik? ...NEM!" stb. - hm... Hogyan kezdjem? - Talán onnan, hogy: attól, hogy elméletben jó hír az, hogy lett egy saját repónk, és - bízom benne - nyilván szép komótosan be is fog lendülni a használatba vétele - azért, mikor kissé vehemensen és úgy tűnik, türelmetlenül sürgetnéd e folyamatot, próbálj arra is gondolni, hogy az itt ügyködő konstruktívabb forma figurák, mint pl. jómagam is, de Te is - csak emberek. Ők nem a száz karú Siva isten, és egy napjuk is csak 24 órából áll, nem 48-ból... Van magánéletük, munkájuk, és amellett változó mennyiségű szabad idejük. Nekem van olyan napom, mikor 2 gépen szimultán 2 féle problémán töröm hülyére azt a - különben egyáltalán nem könnyű felfogású - fejemet, egy következő napomon az egyik gépen új rendszert próbálok ki, a másikon pedig egy két-három éve készítettet tartok karban, hogy még "csiszoltabb", tökéletesebb legyen. Eközben néha betérnek hozzám különféle ismerősök, szívességeket vagy tanácsokat kérnek vagy hogy javítsam meg valamijüket, tehát kissé kizökkentenek, feltartanak; meg azért a barátnővel/élettárssal/feleséggel is kéne foglalkozni kicsinnyég, nem? - szóval egy szó mint száz: személy szerint - attól, hogy megtudtam, van egy repónk, még nem tudok sebtiben több részre osztódni és az egyik darabkámat egy új repó megismerésére odazavarni... mert csak egy darab muksó vagyok - és az is eléggé elfoglalt. Szóval, türelem.
Más. Aszondod, 'félek, hogy "belterjessé" válik az egész' - :) - válik??? he-he... - kezdettől fogva belterjes volt; könyörgöm, Puppy linuxozni, az egy rétegkultúra! Pont olyan, mint ahogy mások punk koncertekre szeretnek járni, megint mások meg balzafa vitorlázógép-modelleket építgetnek - csinálja aki csinálja, mert nekik valamiféle kellemes szellemi élményt nyújt; node megváltani vele a világot? - téríteni akarsz bárkit? - Minek?
Más. A rengeteg féle kernel... én sem értem, mi szükség erre - csakis a káoszt erősíti a linux-világban - úgy érzem. Sokkal ritkábban elég volna kijönnie egy-egy újabbnak. Inkább arra gyúrnának rá a nagyon okos programozók, hogy jóval kevesebb verziójú kernel mellett azokhoz tisztességes, vindózzal versenyképes minőségű nyílt forrású videó drájvereket fejlesztenének - és nem csak nvidiához/amd-hez, hanem egyéb, főként laptopokban izzadó "futottak még" kategóriájú videócsipekhez is.
Az Android-világ is egy külön vicc: az egész teló- és tablet-gyártó ipart és vele az oprendszer fejlesztését olyan kapkodó tempójú gyorsulás jellemzi hogy az ijesztő... - nyilván, hogy dübörögjön-sisteregjen a gazdaság - de azért nem ártana némi fék; Egyszerűen nem hagynak időt technológiáknak kiforrani valamelyest. Mindent annak a rohadt fogyasztói társadalmi értékrendnek rendelnek alá.
No, már elfáradtam az írásban, mára ennyi, császcsi. Szóval, MAJD, AHOGY ODA IS JUTOK, foglalkozni fogok a szorszfordzsos, puppiszoftveres placcal is, ha jut reá enerdzsi :) .

ticoo1
Hozzászólások: 625
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Helló!

Megjelent az "upupcc" Beta1 változata( upupcc-18.10). Készítettem egy magyarka változatot Pae és NoPae huge kernellel (de mire eljutottam idáig, már Beta2 van :mrgreen: ).

PaleMoon böngészőt tettem bele, de természetesen Firefox variációival is működik. Az "Alpha" csomagjait lehet használni hozzá, viszont a csomagkezelőjéből már számtalan program érhető el hozzá.

A szokásos helyén van: https://sourceforge.net/projects/puppys ... smic/Beta/
upupcc-B1.jpg
upupcc-B1.jpg (70.99 KiB) Megtekintve 4851 alkalommal

pelo
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2017.06.06. 09:42

Re: UPup-Cosmic

Hozzászólás Szerző: pelo »

UpupCosmic Hungarian version installed to day. Artfulpup remasterised with Upup cosmic but keeping main SFS from artful and changing Distrospecs
Csatolmányok
upupcc.jpg
upupcc.jpg (39.42 KiB) Megtekintve 4831 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”