A Microsoft megvette a GitHubot!

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC

Moderátor: S-kami

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

A Microsoft megvette a GitHubot!

Hozzászólás Szerző: NTamas »

A Microsoft állítólag megveszi (megvette!) a GitHubot
Forrás: itcafé.hu

Sajtóhírek szerint a tranzakció hivatalos bejelentése hamarosan, még hétfő délelőtt megtörténik.

A Bloomberg hírügynökség tegnap közölt arról tudósítást, hogy forrásaik szerint a Microsoft megállapodott a talán legnagyobb és legismertebb repozitórium üzemeltetője, a GitHub Inc. felvásárlásáról, és a hétvégén tető alá hozott üzletet a vállalatok hétfő délelőtt fogják bejelenteni.

Habár a Microsoft a közelmúltban több lépést is tett a nyílt forrású szoftverek fejlesztői közössége felé, koncepciót alakítottak ki a közeledésre, de mind a vállalat története, mind alapvető üzleti modellje roppant messze áll ettől, hiszen a zárt forrású szoftverek értékesítése adja az alapját. Épp ezért igen érdekes és elgondolkodtató döntés a GitHub üzemeltetésének átvétele, még akkor is, ha vezető, Satya Nadella felvállaltan keresi a kapcsolatokat pl. a Linux-közösséggel.

A feltételekről, az árról egyelőre nincsenek információk, annyit lehet biztosan tudni, hogy 2015-ben mintegy 2 milliárdra becsülték az elmúlt években üzleti válságokat átélő GitHub Inc. piaci értékét.

Frissítés: hivatalos a deal

Megérkezett a hivatalos bejelentés, a Microsoft szerezte meg a GitHubot.

A Microsoft délután hivatalosan is bejelentette, hogy 7,5 milliárd dollárért felvásárolja a GitHubot. "A Microsoft egy developer-first vállalat és a GitHubbal karöltve megerősítjük elköteleződésünket a fejlesztői szabadság, nyitottság és innováció felé." - mondta Satya Nadella elnök-vezérigazgató. "Felismerjük a közösségi felelősségünket, amit ezzel a felvásárlással veszünk magunkra" - fogalmaz a közlemény.

A Microsoft a tranzakció részleteit is közli: a felvásárlás értéke 7,5 milliárd dollár, ezt saját részvényben fizeti ki a GitHub-tulajdonosoknak a vállalat. A várakozás szerint a tranzakció még a naptári év vége előtt lezárulhat.

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”