Pr5.7.1JPRetroMini kiadások, most egy '18 szept. magyar

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 963
Csatlakozott: 2014.04.16. 12:54
Kapcsolat:

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: S-kami » 2017.05.18. 12:25

No! Már írtak is neked, ha nem remaster scripttel csinálod, hanem úgymond kézzel csomagolod be a könyvtárat, akkor ezt a scriptet használhatod, csak változtasd meg az elérési utat nyilván, ahol a te SFS könyvtárad van:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 031#955031
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/74tBqJk

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.05.20. 14:06

Csõváz, igen igen, olvastam mindenki kommentjét, kösz, aki dícsérte, és meggondoltam, ha kritizáltátok, de csak most érek rá válaszolni - a murgán is látszott ugye legalább 2 tanács, amibõl az egyiket megfogadtam, a másik kivitelezéséhez pedig hülye vagyok, úgyhogy bár nem ez az a poszt, de szeretném megkérdezni Kulusz kollégát, mivel õ már ügyködött ilyesmikben: nem tudna-e úgy módosítani egy remasterpup2 (GUI-s) szkriptet, hogy az úgy végezze a dolgát, hogy max tömörítési rátával dolgozzon?
ntomi kedvéért a következõ változások történtek: kirúgtam a rendszerből az xhippo-t meg az alap alkalmazás-választó segédprogit és minden audiófájl lejátszását a gnome-mplayerhez rendeltem - tettem ezt 2 barátom, a pfind és a jobbegeres, a rendszerbe alapból beépített "set run action", magyarul "program hozzárendelése" menüpont használata segítségével - mindezt nem több, mint 5 perc alatt... úgyhogy azóta is csak találgatom, mi adott okot ezeknek a kapanyél-egyszerű műveleteknek az elvégzésével kapcsolatban EKKORA felhördülésre... - valamint: igen, az egész puppy package manager-t frissíteni kell, utána újra bejelölni az ubuntu precízes repókat, ha szükségünk lenne onnan valamire - de amúgy ez a cucc egy olyan rétegközönséget célzott meg, akik a picuri cuccokra gerjednek, és nem a minimál kiadásból terveztek egy újabb csipeszpup méretű cuccot előállítani. - na mindegy. Az újabb, V5-ös minimál verzió másik böngészőt kapott, azért, hogy hasonló mérettel guglidrájv meg jandex-kompatibilis lehessen, ezt most már - legalábbis egyelőre, míg a web fejlesztő koponyái megint ki nem agyalnak valami pazart - tudja. Egy régebbi Palemoon-verzióra esett a választásom, a 25.7.3-asra, amihez valami csoda folytán még magyar nyelvet is sikerült találnom, úgyhogy átkapcsolható angolról magyarra.
Az ily módon "megtuningolt" kis cucc sajna most már 134.9 Mb méretű ugyan, de összességében könnyebb vele bánni.
Akinek szüksége van rá, a felkömyvjelzőzött Oscar talks vagy csipesz-repókból pillanatok alatt hozzájuthat néhány flash player verzióhoz.
Az újabb iso-t letölthetitek e két helyrõl:
SZERKESZTVE : MIVEL MÁR KÉSZÜLT EGY BONE VÁLTOZAT, EZÉRT EZT A CUCCOT ÚJBÓL ÁTNÉZTEM ÉS PÁR KÉNYELMI DOLGOT VÁLTOZTATTAM/VISSZACSINÁLTAM BENNE, MERT ENNÉL A CUCCNÁL MÁR NEM OLYAN FONTOS, HOGY MINDEN ÁRON ICIPICI MARADJON; ÍGY EBBEN ÚJRA VAN CLAMAV, ÉS ÚJRA TELJES FUNKCIONALITÁSÚ A PUPPY PACKAGE MANAGER.
AZ ÚJ LETÖLTŐLINKEK:
precise-571JPRetroMinimalRev5EngHunShinobarCsipesz2017May.iso 141.8 MB

https://drive.google.com/file/d/0B38lNu ... sp=sharing
https://mega.nz/#!ZZVCgDzB!UIRvWXOiFhjX ... 4DIZ9nFocs

1.jpg
1.jpg (80.04 KiB) Megtekintve 2156 alkalommal
2.jpg
2.jpg (101.61 KiB) Megtekintve 2156 alkalommal
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2017.08.12. 17:45-kor.

kros54
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: kros54 » 2017.05.23. 09:28

Egészen jól használható, és igazad van, van, aki éppen az ilyen kicsi, tömör alaprendszert kedveli, aztán majd úgy turbózza fel, ahogyan ő akarja (vagy nem csinál vele semmit, ez is opció).
Amit javasolnék, laptopoknál hasznos lehet, kicsit bővített lekapcsolás-mód. (És méretet sem növel.)
leallitas.jpg
leallitas.jpg (14.85 KiB) Megtekintve 2125 alkalommal
A bookmanshutdown.sh van egy kicsit megpiszkálva (ami egyébként az usr/local/bin mappában lakik) a tartalma pedig ez:
(egyelőre magyar, de nem tart sokáig angolosítani.)

Kód: Egész kijelölése

#!/bin/sh
#edited by Kros54 (hibernal)
export BOOKMAN_SHUTDOWN="
<window title=\"Leállítás\" icon-name=\"gtk-preferences\" window-position=\"1\">
 <vbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>Leállítás, mentés</label>
  </text>
  <button>
  <label>KIKAPCSOLÁS</label>
  <action>exec wmpoweroff</action>
  </button>
 </hbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>Kilépés, bash</label>
  </text>
  <button>
  <label>KILÉPÉS, BASH</label>
  <action>exec wmexit</action>
  </button>
 </hbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>Számítógép újraindítása</label>
  </text>
  <button>
  <label>ÚJRAINDÍTÁS</label>
  <action>exec wmreboot</action>
  </button>
 </hbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>X újraindítása</label>
  </text>
  <button>
  <label>X ÚJRAINDÍTÁS</label>
  <action>exec restartwm</action>
  </button>
 </hbox>
<hbox>
  <text>
  <label>Hibernálás</label>
  </text>
  <button>
  <label>HIBERNÁLÁS</label>
  <action>exec /usr/local/bin/acpitool -s</action>
  </button>
 </hbox>
  <hbox>
  <button cancel></button>
 </hbox>

 </vbox>

</window>
"

gtkdialog3 --program=BOOKMAN_SHUTDOWN
unset BOOKMAN_SHUTDOWN

NTamas
Hozzászólások: 1548
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.05.23. 11:27

csipesz írta:
2017.05.20. 14:06
ntomi kedvéért a következõ változások történtek: kirúgtam a rendszerből az xhippo-t meg az alap alkalmazás-választó segédprogit és minden audiófájl lejátszását a gnome-mplayerhez rendeltem - tettem ezt 2 barátom, a pfind és a jobbegeres, a rendszerbe alapból beépített "set run action", magyarul "program hozzárendelése" menüpont használata segítségével - mindezt nem több, mint 5 perc alatt... úgyhogy azóta is csak találgatom, mi adott okot ezeknek a kapanyél-egyszerű műveleteknek az elvégzésével kapcsolatban EKKORA felhördülésre
Csak röviden ismételném magam, nem az alkalmazásválasztóval volt bajom elsősorban, hanem azzal, hogy a mini-ben lévőben nem lehetett/nem jelent meg valamiért az a default audioplayer választó ablak, és igen, elsőre én is a jobb egeres általad leírt egyszerű módszerrel éltem, de nálam ez nem rögzült be a puppyba, (valamiért nem mentette el a beállításokat) a követező indítás után ismét minden audió fájlhoz újra az xhippo lett hozzárendelve az első mini-ben, ebben a másodi verzióban pedig a gnome-mplayerhez, ahogy te is írtad. Emiatt kényszerültem az előző verzióban, és ebben a mostaniban is javítani úgy, ahogy az számomra már jobban megfelelt.

Ahogy kros54 is említette az előbb, mindenki úgy variálja meg majd magának, ahogy az az ő számára megfelelő, nos, ezzel a második minivel én is ezt tettem, visszaállítgattam úgy, ahogy nekem jobban tetszik, és pótoltam, vagy inkább visszatettem azokat a dolgokat, amik a bővített verzióhoz kelleni fognak, és kros54-re való tekintettel ezt megfejeltem egy Wine csomag (wine-1.5.15-i686.pet + wine_DEV-1.5.15-i686.pet) telepítésével is, meg a RadioShure Windowsos program feltételével is. Mivel ezt a második mini verziót netes rádiózáshoz gondoltam alapvetően felhasználni, ezért a nekem eddig bevált rádiós programokkal is kibővítettem, a pupRádió/pupTelly-t meg egy csomó rádióadó linkkel láttam el, meg persze videós linkekkel is, és a wine mellett még az általam szükségesnek vélt dolgokat, codeckeket is visszatettem bele. A bleachbit csomagot frissítettem egy, az általad is említett csomagkezelő frissítése után, az abból elérhető újabb verzióra, de ez magával hozta a még szükségesnek vélt python-os dolgok telepítését is, és végül, mintha csak összebeszéltem volna ros54-el, az a bizonyos leálítás/bookmanshutdown.sh is része lett a kibővített mininek. Meg két faenza ikon.pet csomag is! A beépített 25.7.3-as palemoon verziót lecseréltem egy frissebbre, (26.5.0-Hu) mert ami benne volt, az nálam a youtube oldalon sajnos elvérzett, a legújabb flash player telepítése utáni kapott hibajelzés okán egy qt-4.8.2 illetve a legfrissebb 17.5-ös smplayer verzió telepítése miatt még egy qt-686 csomag is felkerült a módosított minire, és ezen bővítések miatt a mentésfilém mérete már majdnem elérte az 1GB méretet, ha ehhez még hozzávesszük az alapcsomag méretét, még akkor is kényelmesen elfér majd az egész egy ma már nem kapható 2GB-s flash kulcson.

Az általam így megvariált, kibővített mini (most már minimax) verziót leginkább, ahogy említettem is, netes rádiózásra, illetve netes böngészésre, koncert videók neten nézésére fogom bevetni de mindenki úgy variálja át magának, ahogy neki tetszik.
Pár kép a megvariált mini(max) puppyról, ha ezek esetleg túl sok helyet foglalnának el a fórumban, nyugodtan ki is lehet törölni őket.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Az egyik kedvenc rádiós alkalmazásom is jól fut ezen a kibővített puppy verzión. dogradio_0.0.7_all.pet
Kép
És ha már rádiózásról beszéltem, akkor nem maradhat ki a legkevesebb helyet igénylő rádió lejátszó verzió sem. (Poor Man's Radio Player)
PoorMan'sRadioPlayer.pet Size: 23 KB -Ehhez a puppy verzióhoz lett igazítva, más puppy verziónál használva esetleg javítani/igazítani kell az /usr/bin/PoorMansRadio.sh fájl tartalmát-
Kép
Kép
Kép

és ez a grafikus mixer is szépen működik rajta.
Kép

Az említett kros54 féle leállító képe,
Kép

és annak a puppy menüjébe beépülése.
Puppy-Leállító.pet Size: 6 KB
Kép

Ja, és a Gimp is megy rajta rendesen, természetesen nem a legmodernebb verzióval próbálkoztam, hanem egy kissé régebbi, de már bevált verziót tettem fel próbaképp, és ez is hibátlanul működik.
Kép
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2017.06.11. 10:47-kor.

bgyula
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2014.06.17. 10:56

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: bgyula » 2017.06.07. 11:54

NTamas írta:
2017.05.23. 11:27
A beépített 25.7.3-as palemoon verziót lecseréltem egy frissebbre, (26.5.0-Hu) mert ami benne volt, az nálam a youtube oldalon sajnos elvérzett, a legújabb flash player telepítése utáni kapott hibajelzés okán egy qt-4.8.2 illetve a legfrissebb 17.5-ös smplayer verzió telepítése miatt még egy qt-686 csomag is felkerült a módosított minire
Szia! Ezek a csomagok hol találhatók? Nekem is youtube-hoz kellenének.

NTamas
Hozzászólások: 1548
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.06.07. 16:56

Palemoon-26.5.0_eng.pet + hu.xpi
flash_player_26.0.0.126-i386.pet
Qt4.8.2-i686.pet Size: 44.5 MB

A programok bővítését szerintem érdemes ezzel a programmal kezdeni, mert az ebben a csomagban lévő mplayer.bin állomány frissebb, és nagyobb méretű is ezáltal, mint a mini-puppyban lévő ugyanilyen fájl.
mplayer-37905-precise.pet
Amennyiben még szükségét érezzük az Smplayer+Smtube páros telepítésének, úgy azokat az alábbi linkről beszerezhetjük a mellékelt fő függőségekkel együtt.
smplayer-17.5.0-s-i686.pet
smplayer-17.6.0-i686.pet
smtube-17.5.0-i686.pet
qt-4.8.6-i686.pet
libqtwebkit-4.9.4-i686.pet

A Palemoon böngésző cseréjéhez a puppyban lévő régi verziót teljesen el kell távolítani, a puppyban lévő /root/.moonchild productions alkönyvtárral egyetemben. Ez az alkönyvtár tartalmazza a Palemoon beállításait, a régi verzióhoz való nyelvi fájlt, és egyéb add-ons kiegészítéseket is. Utóbbiakat, ha azok kellenének, érdemes a törlés előtt még kimenteni. Az új verzióhoz nem minden kiegészítés használható a régi verzióból, erre figyelj.(de a nem használható kiegészítések telepítésekor erre úgyis kapsz egy figyelmeztetést)
Az új 26.5.0 verziójú, de angol nyelvű pet csomagot a feltelepítése után lehet magyar nyelvűre átállítani, ehhez a linkről a hu.xpi fájlt is le kell töltened. A magyar nyelvi file telepítését a Firefox-hoz hasonlóan a böngésző menüsorában az Eszközök menüpontban a Kiegészítők alpontra ütve a megnyíló ablakban a csavarhúzó-villáskulcs ikonra lenyíló menüben a Kiegészítések telepítése fájlból pontban lehet megoldani, de működik a hu.xpi telepítése a Fájl menű Fájl_megnyitás-ra is. A nyelvi file -hu.xpi- telepítése után újra kell indítani a bönngészőt, majd egy üres ablakban az adress bar-ba beírod: about:config és Enter. Erre kapsz egy figyelmeztető feliratot, amit csak simán leokézol, és a kapott ablakban a keresés-be beírod ezt: general.useragent.locale
Ekkor kapsz egy beállító sort, ahol az alapértelmezett en-US bejegyzést átírod hu-HU-ra, és Enter, majd bezárod ezt az ablakot, és újraindítod a Palemoon böngészőt. Az újraindítás után már a böngésző magyarul fog bejelentkezni.
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2017.06.14. 15:10-kor.

pelo
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2017.06.06. 09:42

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: pelo » 2017.06.10. 16:36

Pelodopoulos x :geek: would like to thank you for the nice XVKBD offered with your standard Precise 5.7.1
Csatolmányok
Pelodopoulos.jpg
Pelodopoulos greek keyboard
Pelodopoulos.jpg (67.43 KiB) Megtekintve 1971 alkalommal

bgyula
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2014.06.17. 10:56

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: bgyula » 2017.06.29. 11:26

Köszönöm NTamas! :) Még a telepítésig nem jutottam el csak live-ban cd-ről próbáltam ki, de egy olyan problémám adódott hogy a laptopon az FN billentyű fordítva működik, az alap karaktereket akkor lehet beírni ha lenyomom az FN-t, ami elég nehézkessé teszi a gépelést, valakinek valami ötlet, hogy lehet beállítani, hogy jól működjön? Előre is köszi!

NTamas
Hozzászólások: 1548
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.06.29. 15:17

A csipesz féle retro cd-ről indítva milyen nyelvű billentyűzeted van alapban?
Angol, vagy magyar?
Angol, vagy már eleve magyar nyelvre állítva indul el a live cd?
Én Live CD-ről eleve nem is próbáltam, csak Frugall telepítéssel, de ott azonnal magyar nyelvűre állítottam át, és a billentyűzeten azonnal magyar ékezetes karakterek voltak elérhetők, igaz nem laptopon, hanem normál asztali gépen próbáltam.

bgyula
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2014.06.17. 10:56

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: bgyula » 2017.06.29. 16:11

NTamas írta:
2017.06.29. 15:17
A csipesz féle retro cd-ről indítva milyen nyelvű billentyűzeted van alapban?
Angol, vagy magyar?
Angol, vagy már eleve magyar nyelvre állítva indul el a live cd?
Én Live CD-ről eleve nem is próbáltam, csak Frugall telepítéssel, de ott azonnal magyar nyelvűre állítottam át, és a billentyűzeten azonnal magyar ékezetes karakterek voltak elérhetők, igaz nem laptopon, hanem normál asztali gépen próbáltam.
Alapból angol, de átállítottam magyarra, próbáltam sima magyart meg a 101 gombos magyart is de ugyanaz az eredmény. Muszáj volt a live CD, mert nem tudtam pendrive-ról bootolni biosban nincs olyan lehetőség, jelenleg egy Win XP van rajta csak azt meg azért nem töröltem mert még vannak olyan dolgok rajta amik kellenek.

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”