Precise5.5 K.3.2.29 4-ik kiadása, Hun/Eng, 2022, Szeptember

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Precise5.5 K.3.2.29 4-ik kiadása, Hun/Eng, 2022, Szeptember

Hozzászólás Szerző: csipesz »

SZERKESZTVE: 2022 szeptemberi, negyedik kiadásért ugorj kérlek ide:
viewtopic.php?p=9820#p9820


Helló.
Mivel mostanában kedvemre való nagyon új puppyval nem sikerült összefutnom, ezért elõhúztam egy bõ 3 évvel ezelõtti cuccomat, egy "Indian Summer" névre keresztelt 5.5-ös precízt, és tuningoltam rajta kicsinnyég. - szerintem jó lett... Mindjárt a hátrányaival kezdeném:
1. irodát - abiwordot leszámítva - ne keress benne - az ISO 500 megás mérete ezt már nem engedte.
2. már az 5.5-ös alaprendszernek is típushibája volt az, hogy a gparteddel mindent lehet csinálni rendesen, de swap partíciót létrehozni nem. Az okát azóta sem tudom, így kijavítani sem tudtam ezt...
3. míg az 5.7.1-es precízeken ment az unified remote server(ami arra való, hogy az androidos mobiloddal távirányíthass bizonyos funkciókat az asztali gépeden, wifin vagy bluetooth-on keresztül), addig ezen valamiért nem...
Nagyjából ezek a hátrányok - és ami jó benne:
1. jól mûködõ wine, dosbox
2. egy csomó e-könyv-formátum olvasható vele(amivel nem bánik el az evince vagy az fbreader vagy a pptview, azokkal próbálkozhatsz a wine szekcióban a mobipocket és a microsoft lit-readerrel)
3. netes rádiókkal, feetuxtv-vel lehet szórakozgatni;
4. modern androidos telókat képes fogadni mtp-usb kábelkapcsolaton keresztül, a felismert eszköz a /mnt mappában keresendõ. Ha nem látható azonnal, célszerû egy restart x-et végrehajtani - utána már látszania kell.
Na, hát ilyesmik... Az iso-n belül a rendszer sfs mérete csak 412 Mb, a többi helyet nvidia drájverek és egy bluetooth sfs tölti ki.
precise-5.5-IndianSummerReloadedHunEng2016OktCsipesz.iso - 499,9Mb
SZERKESZTVE: 2020-AS "ÁRU"-ÉRT LAPOZZ A MÁSODIK OLDALRA!
Screenshot_2016-10-28_21_48_04.jpg
Screenshot_2016-10-28_21_48_04.jpg (89.08 KiB) Megtekintve 6190 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2020.10.20. 06:30-kor.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Kissé elkenõdve kell jeleznem, hogy e cucc nem tud mit kezdeni az Opera 36 böngészõvel, Chromiumból még szépen viszi a 29-es verziót, de a 34-est már nem... - ez van; kissé régicskék az 5.5-ösök.

batyu
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2016.12.13. 16:55

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: batyu »

Szia Csipesz!

Nekem nagyon tetszik ez a puplet. Köszi a munkádat!
Lenne kérdésem. Hogy lehet kigyomlálni belőle a seamonkeyt?

janugsa
Adminisztrátor
Hozzászólások: 617
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: janugsa »

A csomagkezelőben a telepített programok között nincs, a /root/.packages mappában sincs, és a Menu- Setup- Eredeti programok törölgetése között sincs.
Miért akarod letörölni? Felraktam rá a legújabb firefoxot. Majd a Menu -Setup-Alapértelmezett alkalmazás választó - Internet böngészőnél (ha lett) kiválasztom a firefoxot vagy beírom az elérési utat.
A Seamonkey az /opt mappában van, valószínű ezek után törölheted a mappáját. Valamint törölni kell az /usr/share/applications mappában a seamonkeyeket igy a menuben sem lesz valószínű restart után. De helyet nem spórolsz a törléssel ha frugal telepítetted a puppyd, mert ez csak virtuális törlés. Csak ha remastert puppyt készítesz abban törlődik. Vagy full telepíted a puppydat akkor törlődik.
Azért nem látjuk a telepítetteknél, mert nem telepített, hanem másolt. De ezt a Csipesz tudja megmondani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára janugsa 2017.01.01. 12:36-kor.

kros54
Adminisztrátor
Hozzászólások: 410
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Általában is igaz, amit @janugsa ír. (Lehet, éppen mondjuk egy Chromiumra, mert az marha nagy program, nem, de ez csak kivétel.)
Az alap Puppy-ban (amiből az adott puplet készül) van vagy 100-150 kisebb-nagyobb programocska. Ez jó része olyan parányi, hogy egyszerűen nem érdemes küzdeni a gyomlálással, mert lehet, a törlés valami olyan függőséget is magával ránt, ami meg máshoz kéne.
A seamonkey egyébként az egyik legjobb, nem RAM-zabáló böngésző a Puppyhoz, az egy dolog, hogy formailag van nála tetszetősebb.

batyu
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2016.12.13. 16:55

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: batyu »

Java scriptre néha összeomlik a seamonkey. Lehet hogy kicsi meg nem ramzabáló de olyan oldalakkal mint a facebook úgy belassul hogy mellette malmozhatsz.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: NTamas »

batyu írta:Java scriptre néha összeomlik a seamonkey. Lehet hogy kicsi meg nem ramzabáló de olyan oldalakkal mint a facebook úgy belassul hogy mellette malmozhatsz.
Na, ez így nem igaz, ugyanis pl.nálam fenn van a legújabb, 2.46-os Seamonkey verzió, ez ugye még tavaly, december 22.-én jött ki, és nekem ezzel semmi bajom sincsen, sőt, kíválóan behoz minden oldalt, használja, és működik vele a legújabb, 24-es verziójú Flash NPAPI-s verzió is!!! - és általában jobban teljesít, mint az agyondícsért firefox-ok.

És ez az új Seamonkey 2.46-os verzió már igen, az /opt-ba települ fel alapértelmezésben, de a hozzávaló beállításokat, cashe-t és a profiles.ini fájlt rejtő könyvtár nem ott van, hanem a /root/.mozilla/seamonkey könyvtárban, míg a hozzávaló flash-player a megszokott /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárban van.
A régi Seamonkey verziók még nem az /opt-ba települtek fel alapértelmezésben, hanem az /usr/lib/seamonkey-be, vagy a még régebbi verziók az /usr/lib/seamonkey 2-be. Nemrégen tettel fel egy eredeti, angol verziójú 571-es puppy-t, ebben még a Seamonkey 2.19-es régi, angol nyelvű böngésző volt alapban, ezt én a következő módon szedtem ki teljesen az oprendszerből:
1. megnéztem, hova települt fel a Seamonkey 2.19-es a puppy verzió eredeti készítésekor/vagy lett bemásolva a készítendő puppy könyvtárszerkezetébe, ezt a /root/.packages könyvtárban lévő /root/.packages/builtin_files könyvtárban leltem meg, itt volt a telepített seamonkey2.19 program listabejegyzése, ebben meg a telepített programalkatrészek, amiket értelemszerűen minden, a leírásban meglévő helyről kitöröltem. A régi webböngésző program eleve még az /usr/lib/seamonkey-2.19-be tette fel magát, telepítette a böngésző programot, és ehhez egy seamonkey nevű szimlinket is legyártott, és erre a szimlinkre(illetve az így linkelt Seamonkey 2.19-es alkönyvtárra )hivatkoztak az /usr/share/applications-ban lévő destop filében is a futtatható seamonkey file útvonalának megadásakor.
Szóval minden régi, az alapból telepített Seamonkey 2.19-es verzióhoz feltelepített fájlt eltávolítottam kézzel, majd a puppy menüjéből elindítottam a beépített program eltávolítót, és annak a legördíthető ablakában megkerestem a telepített seamonkey bejegyzést, és ezt innen eltávolítottam, mást nem, ezután ezt az eltávolító programot bezártam. Ekkor a gépen már nem volt indítható a régi seamonkey, de a menüben még ott volt a desktop file bejegyzés, ezt egy újraindítással eltüntettem (akinek esetleg az újraindítás nem törölné ki a menüből a régi seamonkey bejegyzést, az a puppy menüfiléiben kell, hogy kiszerkessze azokat, kézzel. Ehhez először a /root/.icewm könyvtárban lévő két menu filét kell szerkeszteni, kivenni belőle a régi Seaminkey bejegyzést, majd ugyanezt a root-ban lévő /root/.jwmrc-previous és a /root/.jwmrc filékben is meg kell tenni. Akinek netán openbox van a gépén, annak még el kell mennie a /root/.config/openbox könyvtárba, és az abban lévő kettő fájlban, a menu.xml, illetve a menu.xml.bak fájlokban is elvégezni kézzel a régi Seamonkey bejegyzés eltávolítását.)
2. Ezután feltelepítettem egy, akkor még friss Seamonkey 2.40-es verziójú magyar nyelvű pet csomagot, ez ugye már az /opt-ba települ fel elsődlegesen. Telepíthettem volna angol verziót is, de nem akartam a magyarításával is még bajlódni, meg eleve a rendelkezésemre állt a magyar nyelvű pet telepítő, így azt használtam fel.
A telepítés után az első elindításkor létrehozta magának a Seamonkey az új verzióhoz való beállításokat, cashe-t és a profiles.ini fájlt rejtő könyvtárat a /root/.mozilla/seamonkey könyvtárban, majd a telepített pluginok ellenőrzése után elindult az új verziójú, és már magyar nyelvű 2.40-es Seamonkey program.
3. A fentebb említett legfrissebb 2.46-os verzió magyar nyelvű csomagját a netről töltöttem le decerber 22.-én, majd a letöltött magyar verziót tartalmazó seamonkey-2.46.tar.bz2 csomagot kibontva kaptam egy seamonkey nevü alkönyvtárat.(benne az új webböngésző fájljai) Ezután elmentem a puppy-ban az /opt könyvtárba, és az ott lévő, opt/seamonkey könyvtárban lévő összes állományt kitöröltem. Ezek ugye csak a programfilék voltak, a beállító filékhez nem nyúltam. Majd az előzőleg már kicsomagolt tar.bz2 állományban lévő seamonkey könyvtár tartalmát átmásoltam az /opt/seamonkey-be, az előzőleg végrehajtott állományok törlése után most már üres programkönyvtárba. Az új verzió fájljainak átmásolása után elindítottam a programot, és rövid ellenőrzés után már az új, magyar nyelvű Seamonkey 2.46 verzióval tudtam böngészni a net-et.
Kép

batyu
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2016.12.13. 16:55

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: batyu »

Kipróbálom a 2.46ost. Köszi.

batyu
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2016.12.13. 16:55

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: batyu »

Gyorsabb a 2.46os. De.....
javascript.jpg
javascript.jpg (183.57 KiB) Megtekintve 5982 alkalommal

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Precise 5.5(nopae) "Indian Summer" - Újratöltve

Hozzászólás Szerző: azami »

Lehet nem is a böngészővel hanem a Java verzióval van a probléma?

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”