android-x86-4.4-r5.iso teszt

Az Android operációs rendszerrel kapcsolatos témák, szoftverek, leírások
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 685
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

android-x86-4.4-r5.iso teszt

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Csõ; na, ráértem egy kicsit a napokban, gondoltam, megnézek néhány x86-ra, sima PC-re készített, úgynevezett "generic" féle iso-t: 2 tesztgép áll mostanában a rendelkezésemre, egy "mezei" intel 2.4 ghz-es p4-es egy giga rammal, meg egy intel dual core gép, 2 x 2.5 ghz-el, 2 giga rammal, ez ugye a "fõ" gépem. Próbáltam android 2.2-est, android 4.4-est, majd 5-öst végül 6-ost is próbálgattam nagy merészen... - a mezei p4-esen nem ment egyik sem, ami elszomorított kicsit, hiszen akinek csak ilyen jutott, nem telik komolyabbra, az egyelõre nem ismerkedhet meg vele, milyen(jó!) élmény is pc-n futtatni androidot... habár, p4 és p4 gépek közt elég nagy különbségek tudnak lenni, még egy pae képességekkel megáldott p4-es, ht-s cuccon is csak az android 2.2 generic képes elnyekegni,(ezt meg onnan tudom, hogy hagytak nálam javításra egy ilyen jobb fajta p4-est, amin azonnal megteszteltem a 2.2-t, ami ment, meg a 4.4-est, ami nem ment azon sem...) Ezek után jöjjön néhány tapasztalás, mi volt a helyzet a dual core gépen?
Nos, az 5-ös és 6-os verziójú androidoknak mi felel meg - valószínûleg már csak core ix-es gépekkel hajlandóak szóbaállni? - de végre, a 4.4-r5-ös verzióval sikerem lett - pompásan indult, szépen felállt a live rendszer, könnyen átállítható volt magyarra, rögtön mûködött a net a kábeles netemmel, és skami egy korábbi kellemetlen tapasztalatától etérõen, rögtön volt mûködõképes egér is. Némi próbálgatás után úgy megtetszett, hogy kiszorítottam neki 4gb helyet a renszereket tartalmazó vinyómon, és kitelepítettem fullosban is. Ettõl azonnal lendületesebb, gyorsabb lett a live üzemmódhoz képest. Telepítése közben két fontosabb viselkedését említeném meg, az egyik, hogy megkérdezi, nagyon helyesen, hogy akarok-e az egész rendszer felett teljes jogkört(root) avagy sem - még jó, hogy akartam! a grub telepítõje viszont csak a windózaimnak csinált hozzáférést az általa kreált bootmenüben, a full telepített puppy linuxos partícióhoz már nem... persze én egy készenlétben lévõ csipeszpup live rendszer grub4dos-ával azonnal gatyába ráztam a ilyen bootmenüs dolgokat :)
Mivel az így kapott telepített rendszer alapjában véve isteni, ezért már csak pár apróbb kellemetlenségérõl számolnék be: 1. a fejlesztõk igazán gondoskodhattak volna egy mûködõképes screenshot progiról - a play áruház találatai közül ugyanis egy sem mûködött - így aztán az ilusztrációimat kénytelen voltam a telóm kamerájával elkészíteni;
2. ugyanígy eszükbe juthatott volna egy, a háttérben csücsülö, a tálcáról elõrántható szoftveres hangerõszabályzót a rendszerbe integrálni - pl a beépített youtube alkalmazás szinte ordított egy ilyen után - viszont erre már jó pár használható appot kínált a play áruház.
3. függetlenül attól, hogy én engedélyeztem-e a beállításokban az automatikus képernyõ-forgatást, avagy sem, rengeteg telepített alkalmazás szó nélkül "hanyatt vágatta" a képernyõ tartalmát, az egér-irányítással egyetemben - a play áruházból szerencsére erre is akadt gyógyír, különféle "screen rotation" appok képében
4. végül: aki pc-n kíván androidozni, azért készüljön lélekben, hogy ahhoz képest, amennyi app mûködik a telóján, azoknak kb a fele nem fog, vagy nem fog jól mûködni a pc-kre készült rendszeren. Én pl. röpke 3 nap szortírozás után szedtem össze egy - szûk 50 app-ból álló gyûjteményt, melyek mind jól szolgáltak, majd ezeket fel is töltöttem a saját google drive-os tárolómra, az iso-val egyetemben - tessék:
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Akit érdekel és adott hozzá a vas is, jó szórakozást!
1.jpg
1.jpg (78.64 KiB) Megtekintve 5792 alkalommal
2.jpg
2.jpg (109.15 KiB) Megtekintve 5792 alkalommal
3.jpg
3.jpg (79.88 KiB) Megtekintve 5792 alkalommal
4.jpg
4.jpg (82.02 KiB) Megtekintve 5792 alkalommal
5.jpg
5.jpg (73.51 KiB) Megtekintve 5792 alkalommal

CnG
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2016.03.23. 05:42

Re: android-x86-4.4-r5.iso teszt

Hozzászólás Szerző: CnG »

csipesz írta:Nos, az 5-ös és 6-os verziójú androidoknak mi felel meg - valószínûleg már csak core ix-es gépekkel hajlandóak szóbaállni?
Bar en nem asztali gepet hanem laptopot hasznalok, de egy egyszeru "mezei" Intel Celeron procin nalam minden verzio megy.

csipesz írta:Mivel az így kapott telepített rendszer alapjában véve isteni, ezért már csak pár apróbb kellemetlenségérõl számolnék be: 1. a fejlesztõk igazán gondoskodhattak volna egy mûködõképes screenshot progiról - a play áruház találatai közül ugyanis egy sem mûködött - így aztán az ilusztrációimat kénytelen voltam a telóm kamerájával elkészíteni
Erre a celra ott a "Print Screen" gomb - nem talalkoztam olyan verzioval amin nem mukodik.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 685
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: android-x86-4.4-r5.iso teszt

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Kedves CnG, kösz a tippet, mindig a leg-kézenfekvõbb módszer nem jut az eszembe :oops: , viszont írhatnál egy-két olyan appot, melyek alkalmasak arra, hogy az így vágólapra került kép-információt beilleszthessük, megnézhessük/elmenthessük a segítségével?

CnG
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2016.03.23. 05:42

Re: android-x86-4.4-r5.iso teszt

Hozzászólás Szerző: CnG »

Nem teljesen ertem a kerdest.. A gomb megnyomasaval a kepet automatikusan elmenti a(z) /storage/emulated/0/Pictures/Screenshots mappa ala. Kesobb ezt a fajlkezelobol vagy a galeriabol is elerhetjuk. A csatolt kepen pedig latszik, hogy ide peldaul hogyan ileszthetem be/tolthetem fel.
Screenshot_20160323-071808.png
Screenshot_20160323-071808.png (124.54 KiB) Megtekintve 5681 alkalommal

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 685
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: android-x86-4.4-r5.iso teszt

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Ez esetben is az történt, hogy valami bonyolultabbra számítottam, közben leírásod szerint egyszerû, mint a partvisnyél :)
Egyébként azért nem értem rá eddig élesben tesztelni, mert a csipeszpup 14-edik javításával foglalatoskodtam, de nem soká megnézem, meg az ajánlott új iso-dat is!

Válasz küldése

Vissza: “Android”