Multimédiás progikoktél csipesztől

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: csipesz »


NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Jó lenne, ha azokhoz a programokhoz, amik ezt igénylik, a függőségeket is feltennéd, és ne csak valahonnan másolt kis programot tennéd minden megjegyzés nélkül fel, mert így csak bosszúságot okozol vele. Vagy tegyél mellé egy szövegfilét minimum, mit tartalmaz, teljes program, vagy még kellhet e hozzá más is, így lenne korrekt megoldás. Ez vonatkozik a mai összes feltöltésedre is.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Drága jó Ntamas -
1. rendkívül ritkán teszek fel szarokat, s ha visszajelzés jönne, gyorsan korrigálok;
2.e progik MÁSFÉL ÉVES gyűjtögetés, kínlódás, "megy/nem megy" szortírozás után maradtak fenn a rostán, bár
3. túlnyomórészt precise rendszereken teszteltem csak őket, ott megy minden, mint meszes!
Esetleg volt már valami bosszúságod???

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: NTamas »

csipesz írta:Drága jó Ntamas -
1. rendkívül ritkán teszek fel szarokat, s ha visszajelzés jönne, gyorsan korrigálok;
2.e progik MÁSFÉL ÉVES "megy/nem megy" szortírozás után maradtak fenn a rostán, bár
3. túlnyomórészt precise rendszereken teszteltem csak őket, ott megy minden, mint meszes!
Esetleg volt már valami bosszúságod???
Igen volt, mert jópáran elfelejtik, hogy nem elég csak a pár kb-os alap progit feltenni, kell ahhoz még más is, ha nem a csomagkezelőből telepítesz, márpedig itt eleve erről, vagyis a letöltött proginak a kézzzel történő feltelepítéséről van szó, a kutya nem fogja fejből azt tudni, hogy mi a bánat kell még ehhez, és esetleg miért nem fog a letöltött progi, - főleg ha nem jelzed, hogy full-programról van szó - esetleg telepítés után elindulni.
Nem azt írtam kedves drága jó csipesz, hogy nem használható, és általad használt jelzővel illetett progikat tettél fel, azt írtam, amit leírtam, el kéne pontosan olvasni, és értelmezni, nem kekeckedni!
Azt írtam, hogy ami program megkívánja a különféle függőségeket maga mellé, legyél szíves tegyél mellé egy listát, ha erre lusta vagy akkor linkelj be hozzá egy oldalt, hogy tudja az is, aki esetleg nem csomagkezelőből telepít, ez mondjuk, ha az oldaladról szedi le a kis filéket, amik ugye nem teljes programok, szóval akkor az is tudja, hogy mire készüljön fel, ha az általad feldobott programot a gépére feltéve az éppenséggel nem fog azon elindulni, a függőségek hiánya miatt. Például ennek a programnak -Package: amsynth (1.3.0-1.deb)- ezek kellenének még, és nem elég a a kis méretű alap progi, ami te feltettél, mert azt letöltve eleve nem fog a program elindulni, ennyit írtam, se többet, se kevesebbet!

Hogy pontosan értsd, miről is szóltam az imént, itt a példa.
http://kepfeltoltes.hu/view/140714/capt ... es.hu_.png
Még jó, hogy a többi függőség valamilyen okból kifolyólag már a gépemen van, és csak ezek hiányoznak a boldoguláshoz, illetve a program elindításához, ugyanis nem mindenki azonos Puppy verziót használ ám, a csomagfüggőségeket meg csak a csomagkezelővel való letöltéssel tudod kivédeni. Az utólagos függőségek keresésével meg már tele a t...ököm!
Ahhoz, hogy ezt az egyszerű kis szintetizátor programot működésre tudjam bírni, magán az alapprogramon kívül még kilenc darab függőségi deb csomagot kellett összevadásznom hozzá, és akkor már a függőség ellenőrzés sem talált hibát, lásd a linkelt képet.
http://kepfeltoltes.hu/view/140714/capt ... es.hu_.png
És ezek után végre elindult a gépen a szintetizátor progi,

Kép

hogy mire fogom használni a nyekergésen kívül, azt még nem tudom, de a beépített preseteket meg tudtam hallgatni, és ez is eredmény már. Érdekes módon hosszan kitartva a hangot, furcsa kattogás, vagy bugyogás-zerű felhang rakódik rá, nem tudom ez természetes velejárója, sohasem voltam nagy szintetizátor felhasználó, így ezért nem is nagyon értek hozzá. Akinek kell a függőségekkel kiegészített csomag, annak felteszem a Yandex-re. Van már újabb verzió is belőle, -amsynth-1.4.2.tar.gz- azt is belecsomagolom, hátha kell valakinek.
Felhívnám szíves mindenki figyelmét, hogy a csomagban csak azok a függőségek vannak bennt, amik az én gépemhez kellettek, hogy a progit működésre bírjam. Lesz olyan, akinél nem kell ennyi csomagot feltenni, de lehet olyan Puppy felhasználó, akinek a fentebb belinkelt oldalról az összes függőségi csomagot le kell szednie, illetve abból már csak azokat, amik ebbe a csomagba nem kerültek bele. Ezt azért írtam le, nehogy félreértések legyenek, ha a csomag letöltése után mégsem indul el valakinél a szintetizátor progi.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2014.07.14. 23:34-kor.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Nézd, Tamás:
1.én nem vettem észre, hogy kekeckedtem volna, neked viszont bámulatosan indulatos napodnak látszik ez a mai.
2.Amint azt írtam volt, bár csak röviden, én is végigkínlódtam magam a különböző puppy verziókkal való ismerkedéseken, és én is soxor éreztem azt, hogy teli a hócipi... Egészen addig, míg rá nem leltem a precise rendszerekre; engem érdeklő programok százait telepítettem fel a csomagkezelők segítségével, és néztem, mint a moziban, mikor kb a felük az elméletileg megadott összes függőség ellenére sem volt hajlandó működni. De türelmes voltam, NAGYON türelmes, gyűltek a tapasztalatok, szűkült a kör az ügyben, hogy melyek a rugalmasabb, simulékonyabb, a lehető legtöbb progit elfogadni és működtetni kész rendszerek - így kötöttem ki először a precise 5.5, majd végül a precise 5.7.1 retro verzió mellett; tettem némi kitérőt a Lucid Puppy irányába is de annyi elég is volt - a precízek klasszissal jobbak az amúgy kedves kis Lucidnál.
3.Tehát: aki itt a fórumtagok közül egy kicsit is ismer, az tudhatja rólam, hogy precise-mániákus vagyok, erre a rendszerre "gyúrtam rá", a progigyűjteményem is elsősorban ezen rendszerek számára szedegettem össze.
4. Ha jártál már a fészbúkon, talán észlelted, hogy mintha linkeltem volna oda egy-két ezt-azt... javaslom, töltsd le - ha másért nem, akkor a kedvemért a "csipeszpup" nevűt, oké? Ugyanis az minden eddigi erőfeszítésem koronájának mondható.
Azután kérlek, majd meséld el, hogy idegesítő volt-e használni?
5.Végül, Tamás: tudod, ez itt egy fórum. Ha nem mennek dolgok, lehet kérdezni. Szoktunk felelni. Plédául ha jól felhúztad magad egy slackóval(amit nem csodálnék, szűktűrésű, mint a havasi gyopár), megkérdezhetsz slackó-szakértőket, akik majd felelnek, ha tudnak. És gyanítom, hogy minél kevésbé hőbörögve/hőzöngve kommunikálsz velük, annál szívesebben teszik majd ezt.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Csodálod, hogy kissé indulatos vagyok ,amikor leírom a kérdésem feléd, és a füled botját sem mozdítod abban, hogy megértsd, amit írtam.
Csak azt hajtogatod, hogy mennyi, és milyen jó progikat szedtél össze a csomagkezelővel, ezt te írtad az előbb, csak beidéztem, szóval a csomagkezelővel, és ugye azzal lejött neked a gépedre az összes kellő csomagfüggőség is ahhoz, hogy el tudd indítani a kérdéses szuper programletöltéseidet. Épp most bizonyítottam be, hogy mennyit kell utólag kínlódnia, vadászgatnia, és keresgélnie annak, aki a példának kiragadott szintetizátor program alaprészét szedi le, függőségek nélkül, mert azokat Te nem mellékelted hozzá. Kértelek valamire, erre te a kérésemre oda se figyelve csak azt hajtogatod, hogy ennyi, meg annyi, meg hűde szuper stb. Hát tudod, a facebookra élből és önvédelemből nem járok, ha kell valami a neten, majd meg fogom találni, ha segítség kell, esetleg kérni fogok, itt is ezt tettem nemrég, mástól kértem, és kaptam választ a problémámra, és nem hinném, hogy hőzöngő stílusban társalogtunk volna Kulusz-al. Te viszont rögtön bepöccentél, amikor egy igen egyszerű kérést intéztem feléd, valósággal személyes sértésként élted meg, hogy valaki szólni mert neked, ráadásul jogosan, és ezt még be is bizonyítottam neked. Szóval nem igazán érzem úgy, hogy én hőzöngenék, te viszont odafigyelhetnél arra, amit kérnek tőled, ennyi történt, fátylat rá!

Amúgy érdekes módon énnálam is a precise rendszer lett úgymond a befutó, csak sajnos ebben is szigorúan azokhoz a dolgokhoz vannak függőségek, amiket az oprendszer készítője beletett, a további csomagtelepítések, ha azok nem a saját csomagkezelővel történnek, okozhatnak gondokat, ugyanígy, ha valaki egy programot feltesz egy tárolóra, amiről már alapállapotában lerí, hogy ehhez bizony még más dolgok is fognak kelleni, főleg egy multimédiás felhasználói program esetében ez amúgy szinte biztosra vehető. Igen, az én Yandex tárolómon is vannak rendszerekhez való dolgok, de nem is úgy hirdettem meg, hogy önálló-full-os dolgok, sőt egyáltalán nem hirdettem sehol, amiért beesett itt a köztudatba az azért van, mert pár dolog kellett krosz54-nek, és azt nálam megtalálta, ennyi, semmi felesleges önreklám. Szerintem meg alapprogramokat felesleges is feltenni egy tárolóra, mert azokból úgyis jönnek szinte havonként újabb verziók, és vannak olyanok amik a Puppy-ban is frissülhetnek. Inkább a kiegészítőkre kell gyúrni, mert azokat a neten is ritkábban lehet fellelni. Továbbá inkább kuriózumszámba menő dolgokat, esetleg régi, és jól bevált programokra, amiket a mostani tárolók már nem tartalmaznak, ezeket lenne értelme vadászgatni, persze a hozzájuk kellő függőségekkel egyetemben. De hát ez csak az én véleményem, lehet van, aki ezt másképp látja, és ez így is van jól, nem vagyunk egyformák, szerencsére. Bár ahogy elnézem, megint az egyenruha kötelező korszak köszön vissza, de ez már nem ide tartozik. Öreg fejjel már másként lát sok dolgot az ember, én úgy vélem, tapasztalom, sok évi fórumozás és egyéb után, és az is érdekes, hogy bizonyos dolgok minden fórumon előjönnek, szinte ugyanúgy. Gondolok itt például arra, hogy ha valakinek szólnak, hogy valami kis gond van, szinte azonnal személyes sértésnek veszi a tényközlést az, akinek szóltak, és mindig a hír hozója a hibás. Hogy ez miért van így nem tudom, talán bizonyos fokig mégis egyformák vagyunk, még akkor is, ha eddig más fórumokban koptattuk el a billentyűzeteinket.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2014.06.24. 11:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: csipesz »

persze, Tamás - jól van, pihenjél.

Avatar
KuLuSz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: Multimédiás progikoktél csipesztől

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Tény hogy tamás elég erős habitussal írkál. Ezzel nincs probléma, addig amíg másokat nem kezd el idegesíteni :lol: .
Na de nem szálok be a 'bunyóba' , és csipesz próbálj meg higgadtan írni. Egyébként igazat kell adjak tamásnak . Az hogy kitesz valaki 10-20 program alap csomagját , 0 információval (pl: hogy mi ez?) az tényleg nem fain , legalább 2-3 szóval illetni kellene . És ha már a függőség vadászatnál tartunk akkor belinkelni mellé (minden program mellé külön-külön) a függőség listát (pl: a debianpackages oldalról). Nyilván aki tudja hogy mit kell keresni és hol és ami a legfontosabb hogy HOGYAN , az rutinosan mozog a neten , de 1 kezdő linuxos vagy puppyval ismerkedő nem fogja tudni mi a teendő. Egyéb iránt a régi fórumon sok hozzászólás erejéig tárgyaltuk a synaptic/apt-get beépítését, pont ezért a függőség vadászatért ill a csomagok tiszta eltávolításáért is .
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”