YTFE

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
Avatar
KuLuSz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

sh.png
sh.png (324.72 KiB) Megtekintve 1549 alkalommal
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

tch
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2021.11.30. 17:29

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: tch »

Működnie kéne annak rendesen mindenütt - ha nem fut bele az ember valami bugba, meg ha rendesen be van konfigurálva a cucc...dehát hiába kértem, hogy mutassa meg a Prefs füleit.

Mondjuk most már mindegy, mert janugsa helpjének köszönhetően (thx) kiderült, hogy mi volt az az access violation hiba az elején, meg a végén és az is, hogy a letöltés miért nem működött: mint írtam, a letöltőthreadek az ikon kirakása után inicializálódnak, azaz, ha ott a program crashel egyet, akkor a letöltés sem fog menni (hacsak nem yt-dlp-vel csinálja, de neki valami Python mizéria miatt az se ment, de azzal viszont nem tudok mit kezdeni; a Pythonos letöltőcuccok fallback opcióként vannak benne és rajtam kívülálló dolog, hogy melyiknek melyik Python kell és melyik Linux/BSD/Solaris/OSX melyiket hurcolja).

BTW, ezt hol osztotta meg? Mert se Twitteren, se Mastodonon nem találtam meg.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: NTamas »

tch írta: 2023.11.19. 11:21 ...dehát hiába kértem, hogy mutassa meg a Prefs füleit.

BTW, ezt hol osztotta meg? Mert se Twitteren, se Mastodonon nem találtam meg.
Azért nem tudtam képeket mutatni, mert közben már töröltem a cuccot. Amúgy az általad leírtak szerint volt beállítva a program. Ezt a képet, amit a fórumtárs tett fel, eredetileg a mi Puppys Discord-unkba lett betéve, az verzió tesztelésével együtt, mivel Skami oda is belinkelte az új verziódat.
... Szóval az új ytfe.linux.i686.gtk2 cucc érdekesen működik, először leszedi külön fileként a kijelölt youtube-s videófájlból az audió sávot, letölti, és utána kiszedi a youtube videóból a videósávot is, és azt is letölti, így lesz két médiafájlunk, amiket már önmagában is le tud(na) játszani pl. a vlc, de a progi itt nem áll meg, hanem a két médiafájlból a puppy linuxban meglévő ffmpeg-et segítségül hívva, össze-mergeli a két külön média fájlt egy mp4 fiájlba. A mellékelt txt fájlban jól lekövethető a merge folyamat, és a végeredmény egy Full-HD-s mp4-s médiafájl lett. ...
Itt a többi kép a tesztről.
ytfe-i686gtk2-01.png
ytfe-i686gtk2-01.png (799.41 KiB) Megtekintve 1529 alkalommal
ytfe-i686gtk3.png
ytfe-i686gtk3.png (291.64 KiB) Megtekintve 1529 alkalommal
ytfe-i686gtk2-1.png
ytfe-i686gtk2-1.png (835.95 KiB) Megtekintve 1529 alkalommal
A középső képen nem jól látszik, mely joutobe felbontású videó lett kiválasztva, de a végeredményen, a vlc által lejátszott mp4 file adatainál látható, hogy a full-hd verzió alap 44100Hz-es hangú videó lett kiválasztva, és a programmal letöltetve.

Még annyit, hogy a programod most már nem jelez Acces hibát induláskor, legalább is a próbált Puppy linux verzión nem, és ezen alul a tálcán megjelenik a program ikonja, a hangszóró(hangerő beállító) ikon előtt.
A Discord-ra feltett -a fenti idézett szövegben említett- txt fájlt innen tudod elérni.
ytfe.linux.i686.gtk2-downloader-output.txt
https://disk.yandex.com/d/q-azRWgBXdvH-A

tch
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2021.11.30. 17:29

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: tch »

NTamas írta: 2023.11.19. 11:37Azért nem tudtam képeket mutatni, mert közben már töröltem a cuccot. Amúgy az általad leírtak szerint volt beállítva a program.
Értem, de ezt is leírhattad volna. Jobb, mint ha nincs visszajelzés, mert így akkor legalább tudom, hogy ott valami egyéb baj van.
NTamas írta: 2023.11.19. 11:37... Szóval az új ytfe.linux.i686.gtk2 cucc érdekesen működik, először leszedi külön fileként a kijelölt youtube-s videófájlból az audió sávot, letölti, és utána kiszedi a youtube videóból a videósávot is, és azt is letölti, így lesz két médiafájlunk, amiket már önmagában is le tud(na) játszani pl. a vlc, de a progi itt nem áll meg, hanem a két médiafájlból a puppy linuxban meglévő ffmpeg-et segítségül hívva, össze-mergeli a két külön média fájlt egy mp4 fiájlba. A mellékelt txt fájlban jól lekövethető a merge folyamat, és a végeredmény egy Full-HD-s mp4-s médiafájl lett. ...
Te egy szeparált sávú videót szedtél le, ami fizikailag két fájlban van fent a YT szerverén. Nem az történik, hogy leszedi a videót kétszer és egyszer a videó, másszor meg az audiósávot szedi ki belőle, aztán összefűzi őket, hanem az történik, hogy leszedi a szerverről a két fizikailag is elszeparált sávot és azokat fűzi össze. Azt a két médiafájlt, amit letölt a cucc, azt hiába tudná lejátszani a VLC, vagy az MPV, mert az csak egy audio, vagy csak egy video stream, tehát vagy hangod, vagy képed nem lesz velük.
NTamas írta: 2023.11.19. 11:37A középső képen nem jól látszik, mely joutobe felbontású videó lett kiválasztva, de a végeredményen, a vlc által lejátszott mp4 file adatainál látható, hogy a full-hd verzió alap 44100Hz-es hangú videó lett kiválasztva, és a programmal letöltetve.
Ha ránézel a középső képre és megnézed a videóformátumok listáját, akkor látod, hogy az elején van egy csomó "(no audio)" formátum (pl. a 137-es ID-jű; ezek a videosávok), utána 4 db "(no video)" formátum (pl. a 250-es ID-jű; ezek az audiosávok) és utána jönnek a kombinált formátumok, amik egy szeparált videó és egy szeparált audiósávból állnak, te pedig ebből választottad ki a 137-es és 250-es ID-jű formátumok kombinációját.
Bővebben le van írva a manualban, egyrészt a Prefs/General prefs/Tools részben (ld.: "Merger"), másrészt a Prefs/Edit players részben, ugyanis nem csak a letöltés, de a lejátszás is így megy, hogy külön adja meg a playernek a videó és az audiósávot; ld.: {URL} és {AURL} template-ek. A letöltő se csinál mást, mint letölti és összefűzi azokat.
Vagy nyomhatsz egy jobklikket valamelyik tabon és "Copy play/download command" és bepaste-elheted egy szövegszerkesztőbe, hogy megnézd mit ad át a shell felé a program és ott lesz benne mind a két sáv URL-je.

Egyébként ezt nem az új YTFE csinálja, ez már nagyon régen így van a YT-n, hogy a "(best)" formátumot leszámítva a sávok csak hang, vagy képanyagot tartalmaznak, mást nem (ha a "(best)" formátumot szeded le, akkor nem is fűz össze semmit); a YTFE az 1.12.0-ás verzióban hozta be a merger opciót, hogy ezeket is le lehessen tölteni.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: NTamas »

tch írta: 2023.11.19. 12:17 ....Azt a két médiafájlt, amit letölt a cucc, azt hiába tudná lejátszani a VLC, vagy az MPV, mert az csak egy audio, vagy csak egy video stream, tehát vagy hangod, vagy képed nem lesz velük.
... "(best)" formátumot leszámítva a sávok csak hang, vagy képanyagot tartalmaznak, mást nem (ha a "(best)" formátumot szeded le, akkor nem is fűz össze semmit)...
Tudom és láttam, hogy vannak külön audió és video filék is, és igen, ezeket letöltve vagy csak hang lesz, vagy csak kép, ez ugye teljesen logikus. Ami nem igazán logikus, hogy ha a best formátumban eleve benne van az mp4 videóban a kép és a hang is összefűzve, (ezek általában 640x360-as felbontásúak) akkor a többi felbontásban (pl. az említett 137-es és 250-es ID-jű-ben) miért nincsenek ezek is eleve már összefűzve? - Mert azt is értem, hogy a youtube-nak újabban van olyan szolgáltatása, hogy sávszélkímélés okán felajánlja hogy csak a hangsávot töltsd le, főleg audiós videó klippeknél, és ehhez ugye ott vannak a no videó-s csak hangot tartalmazó formátumok. De másfajta youtube letöltőknél eleve a formátumok kiválasztó ablakában ott vannak a standard felbontású mp4 fájlok,(amikben eleve benne van minden) és azok letöltésekor sincs merge, hanem azonnal az egybe mp4-et kapod meg, és nincs ilyenkor online egybekódolás, hanem azonnal lejönnek a standard felbontású mp4 videók, Ilyen progi volt a megboldogult Dash-youtube letöltő, ahol a letölthető fájok ablakában szintén ott voltak a csak hang és csak videó fájlok is, de mellette ott voltak a standard egybe mp4 fájlok is.(640x360, 1280x720 és 1920x1080-s standard fájlok) Ezekre rákattintva azonnal elindult a kijelölt standard videó mp4 letöltése, és ekkor sem volt online egybe kódolás, hiszen pillanatok alatt lejöttek a fájlok, tehát ez azt is jelenti, hogy a standard felbontású mp4-eknek most is fenn kéne lenniük a youtuben, hiszen ha webböngiben (vagy egyéb, még működő letöltő progiban) kiválasztom valamelyik standard felbontást, azonnal elindul annak lejátszása, illetve az egybe mp4 videó fájlok letöltése. Hogy ez nálad miért nem látszik, a standard egybe felbontású formátumok, azt nem tudom, de azt tudom, hogy a programodban a best formátumot kiválasztva többször hibára fut a program, és letöltési hibával leáll a best letöltése. Ekkor újraindítva általában megjavul a dolog és lejön a komplett best mp4 file.

tch
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2021.11.30. 17:29

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: tch »

NTamas írta: 2023.11.19. 13:21Ami nem igazán logikus, hogy ha a best formátumban eleve benne van az mp4 videóban a kép és a hang is összefűzve, (ezek általában 640x360-as felbontásúak) akkor a többi felbontásban (pl. az említett 137-es és 250-es ID-jű-ben) miért nincsenek ezek is eleve már összefűzve?
Ez egy valid kérdés, csak tőlem hiába kérdezed, mert ezt a YT csinálja így. Régen egyben voltak.
NTamas írta: 2023.11.19. 13:21De másfajta youtube letöltőknél eleve a formátumok kiválasztó ablakában ott vannak a standard felbontású mp4 fájlok,(amikben eleve benne van minden) és azok letöltésekor sincs merge, hanem azonnal az egybe mp4-et kapod meg, és nincs ilyenkor online egybekódolás, hanem azonnal lejönnek a standard felbontású mp4 videók, Ilyen progi volt a megboldogult Dash-youtube letöltő, ahol a letölthető fájok ablakában szintén ott voltak a csak hang és csak videó fájok is, de mellette ott voltak a standard egybe mp4 fájlo is.(640x360, 1280x720 és 1920x1080-s standard fájlok)
Lehet, hogy azok a letöltők már letöltés közben elkezdik összefűzni belül. Vagy olyan videóknál láttad, ahol még van/volt hibrid stream is. Ha van olyan, azt a YTFE is kijelzi, de én manapság csak a bestnél látom ezt; a többi az mind szeparált. A JSON-ben két blokk van ezeknek: a formats és az adaptiveFormats. Az elsőben vannak a hibrid stream-ek, a másodikban a szeparáltak. Ma - akármilyen videót nyitok ki - az összes sáv az adaptiveFormats-ban van, a formats-ban többnyire egy, vagy ritkábban két sáv található összesen.
NTamas írta: 2023.11.19. 13:21Ezekre rákattintva azonnal elindult a kijelölt standard videó mp4 letöltése, és ekkor sem volt online egybe kódolás, hiszen pillanatok alatt lejöttek a fájlok, tehát ez azt is jelenti, hogy a standard felbontású mp4-eknek most is fenn kéne lenniük a youtuben, hiszen ha webböngiben (vagy egyéb, még működő letöltő progiban) kiválasztom valamelyik standard felbontást, azonnal elindul annak lejátszása, illetve az egybe mp4 videó fájlok letöltése.
Tévedés. Ilyenkor egyszerre streameli a két független stream-et. Mondom: jobbklikk a YTFE-ben a tabon és "Copy play command" vagy "Copy download command" és látni fogod.
NTamas írta: 2023.11.19. 13:21Hogy ez nálad miért nem látszik, a standard egybe felbontású formátumok, azt nem tudom
Mondom: szerintem a többieknél is a szeparált streamek vannak kombinálva, azokat fűzik belül össze valahogy amikor letöltenek. De pl. a yt-dlp/youtube-dl is azt csinálja, hogy először letöltik a videostreamet, aztán az audiostreamet, aztán meg összemergelik.
NTamas írta: 2023.11.19. 13:21de azt tudom, hogy a programodban a best formátumot kiválasztva többször hibára fut a program, és letöltési hibával leáll a best letöltése. Ekkor újraindítva általában megjavul a dolog és lejön a komplett best mp4 file.
Ilyen akkor szokott lenni, ha kinyitottad a tabot, úgy hagytad és csak sok óra múlva kezdted el letölteni, vagy lejátszani. A YT-n minden streamlink el van látva IP és idővédelemmel, azaz, ha azok a linkek, amiket órákkal korábban letöltött a YTFE, már nem élnek, akkor nem fog működni sem a lejátszás, sem a letöltés. De ilyenkor elég egy reload is, nem kell újraindítani a playert. Ez a manual Troubleshooting részében is le van írva.

janugsa
Adminisztrátor
Hozzászólások: 618
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: janugsa »

De nem telepített interpreter-t NTamas a Kulusz által feltett képen. a Summary azt mutatja. Így szaggathat.
Itt írtam róla:
viewtopic.php?p=9792#p9792
Én régebbi nodejs-t (32 vagy 64 bit) használom, csináltam pet fájlt (4MB vagy 6MB).Majd valahova felrakom. Bár kibontott méret 13 MB ( node fájl 9MB).

Vagy kibontod a tgz fájlt, a /bin mappában lévő node fájlt átmásolod a puppyba, de mellé csinálsz egy szimlink fájlt a nodejs (ezt találja meg az YTFE).

Vagy lehet hogy a puppy csomagkezelőjében van nodejs. Most a ChimaeraPup64 puppyt használom abban volt csomagkezelőjében nodejs.

Másik lehetőség:
Vagy használhatom a qjs fájlt is, ez a fájl csak 1 MB és csak bemásolom a /bin vagy az /usr/bin mappába. Kisebb és nem kell telepíteni csak másolni.
https://bellard.org/quickjs/binary_releases/
Téhát választani egyet, Zip-et kibontani, a qjs fájlt másolni a /bin vagy /usr/bin mappába.

Ha nincs interpreter akkor az YTFE ------Prefs (beállítások)----Tools ----- pirossal jelzi
az „External Javascript interpreter“ (ha van akkor a helyét is kiírja).

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: NTamas »

tch írta: 2023.11.19. 13:40 Ilyen akkor szokott lenni, ha kinyitottad a tabot, úgy hagytad és csak sok óra múlva kezdted el letölteni, vagy lejátszani. A YT-n minden streamlink el van látva IP és idővédelemmel, azaz, ha azok a linkek, amiket órákkal korábban letöltött a YTFE, már nem élnek, akkor nem fog működni sem a lejátszás, sem a letöltés. De ilyenkor elég egy reload is, nem kell újraindítani a playert.
Sehol nem írtam, hogy órákkal később indítom el a letöltést, valamit félreolvastál.
Betöltöm a youtube videó címet, bejön a progi ablakába a lista, ez kb.15-30
másodperc, ezután kijelölöm a best formátumot, és azonnal elindítom a letöltést, ami eléggé lassú sebességgel jött le eddig mindig a youtube-ról, de nem a saját sebességemmel van baj, az megvan rendesen. Tehát lassú a youtubról ilyenkor jövő stream, és ha ez egy többszáz megás fájl, úgy van, hogy felibe-harmadába leáll a best letöltés. Tehát nem lépek ki, ugyanaz az ip-címen is, azt nem tudom, hogy az általad említett időkorlát mekkora, de egy futó letöltést miért szakítana meg, főleg, ha mellette meg pl. menne a sream lejátszása is, szóval ez így nem kerek dolog.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: NTamas »

janugsa írta: 2023.11.19. 14:34 Vagy használhatom a qjs fájlt is, ez a fájl csak 1 MB és csak bemásolom a /bin vagy az /usr/bin mappába. Kisebb és nem kell telepíteni csak másolni.
https://bellard.org/quickjs/binary_releases/
Téhát választani egyet, Zip-et kibontani, a qjs fájlt másolni a /bin vagy /usr/bin mappába.

Ha nincs interpreter akkor az YTFE ------Prefs (beállítások)----Tools ----- pirossal jelzi
az „External Javascript interpreter“ (ha van akkor a helyét is kiírja).
Azt használom, itt vannak a progi ablakok képei.
yfte-formats.png
yfte-formats.png (42.44 KiB) Megtekintve 1477 alkalommal
yfte-tools.png
yfte-tools.png (70.81 KiB) Megtekintve 1477 alkalommal
yfte-other.png
yfte-other.png (50.47 KiB) Megtekintve 1477 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: YTFE

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Most ilyen sebességgel jön le a best formátum, az egybevideó mp4, remélem, most már nem szakad meg újra, hanem lejön rendesen. Az előbb simán lejött a 134+140-es formátum 640x360/25fps, 491MB(2 óra 14, 59 időtartamú stream) ahol ugye két fájlt kellett összeragasztania a proginak, rendben megcsinálta, és nem szakadt meg közben a letöltés, remélem ugyanezen videócím best formátuma is lejön, és nem szakad meg végre.
yfte-best.png
yfte-best.png (114.61 KiB) Megtekintve 1470 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”