Pár szó a New Moon böngészőről(sajnos csak windows-ra)

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC

Moderátor: S-kami

berlin
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2023.08.27. 13:08

Re: Pár szó a New Moon böngészőről(sajnos csak windows-ra)

Hozzászólás Szerző: berlin »

csipesz írta: 2020.07.11. 10:10 A New Moon böngésző egy Pale Moon-származék, melyet arra fejlesztettek, hogy még napjainkban is lehessen valamin kielégítően net-böngészni egy mindössze SSE utasításkészletes procós, pl. pentium3-as gépen. Épp "járt nálam" egy P3-as Dell Latitude laptop - jó vaskos, 2000 körüli gyártmány, rajta XP-vel és elkeserítően kevés, 256 Mb rammal - kipróbáltam rajta, klassz - bár azért ne egy ilyenen akarjunk Youtube-ozni, mert türelemjáték, míg feláll rajta egy videó.
A New Moon 27.9.4.1 sajnos valahogy úgy sikerült elkészüljön, hogy nem engedélyezett benne alapjáraton az ffmpeg kodekek használata, amely a html5 videók megfelelő lejátszásához szükséges, ezért mikor a New Moon böngészőt elkezdjük használni, a következő a teendőnk:
Pötyögjük be a böngésző címsorába ezt: "about:config", fogadjuk el a kockázatot a párbeszéd-ablakban, majd a rengeteg minden közt görgessünk a media kezdetű sorokig; itt valamelyik soron nyomjuk a jobb egérgombot, a felbukkanó menüben válasszuk az "új" - "logikai" opciót, és a felbukkanó "új logikai érték" ablakban írjuk be ezt:
media.ffmpeg.enabled
végül állítsuk be ezt "true"-ra, vagyis "igaz"-ra.
kész vagyunk - a régi, SSE2 nélküli cájgunknak most már, ha csiga-lassan is, de le kéne tudnia játszani pl. a Youtube videóit - legalábbis még jelenleg, 2020 táján...(nincsenek illúzióim - valamerre valakik egész' biztosan gondoskodni fognak arról, hogy pl. 5 év múlva már ne így legyen :( )
Egy a témával foglalkozó angol nyelvű weblap itt található:
http://matejhorvat.si/en/unfiled/pmxp/index.htm
Az általam feltöltött, zip-be csomagolt böngészőbe én már betettem azt a 3 drb dll fájlt, amit a cikk-író külön letölteni linkelt a weblapján - nem tudom, ő miért nem tett ugyanígy... - bonyolultabban csinálni vmit biztos' érdekesebb. Namindegy - ez ugyanez a böngésző - egy saját feltöltésem, már bele helyezett ffmpeg lib-ekkel:
https://drive.google.com/file/d/1qK4rQn ... sp=sharing
A partnerrel való szexuális https://hu.minuporno.com/ élet javítása fontos szempont sok párnak. Az együtt utazás remek lehetőséget kínál a szenvedély és a kapcsolat frissítésére. Az új helyek és élmények izgalma felfrissítheti a szexuális életet.
Egy jó tanács az, hogy tervezzetek romantikus pillanatokat az úton, mint például különleges vacsorákat, romantikus sétákat vagy egyszerűen egy wellness hétvégét. A kommunikáció kulcsfontosságú; nyitottan beszéljetek vágyaitokról és fantáziáitokról, fedezzetek fel új dolgokat együtt.
Emellett ne felejtsétek el pihenni és megszabadulni a mindennapi stressztől. Az utazás tökéletes lehetőséget nyújt a kapcsolat megerősítésére és a partnerrel való kötelék elmélyítésére, ezzel pedig javíthatja a szexuális életeteket is.
Nagyszerű információk, köszönöm, hogy megosztottad ezt a tapasztalatodat a New Moon böngészővel! Valóban érdekes látni, hogy még régebbi, SSE utasításkészletes processzorokkal rendelkező gépeken is lehetőség van hatékonyan böngészni. Az általad megadott lépések, hogy aktiváld az ffmpeg kodekeket, biztosan sokaknak hasznosak lesznek, különösen azoknak, akik hasonló korú gépeket használnak vagy érdeklődnek az ilyen lehetőségek iránt.

Azt is észrevetted, hogy a cikkíró néhány fontos részletet kihagyott, de szerencsére sikerült megtalálnod és hozzáférhetővé tenned ezeket a DLL fájlokat. A link és az információk hasznosak lehetnek azok számára, akik hasonlóan szeretnék konfigurálni a böngészőjüket. Köszönjük, hogy megosztottad a forrást is, hogy mások könnyedén hozzáférhessenek az általad módosított böngészőhöz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára berlin 2023.10.18. 11:07-kor.

Avatar
KuLuSz
Adminisztrátor
Hozzászólások: 603
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: Pár szó a New Moon böngészőről(sajnos csak windows-ra)

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Ha már mindenkép Youtube a téma akkor 2 hasznosabb link:

https://yewtu.be
https://m.youtube.com/?app=m

vagy esetleg GTK-Youtube viewer
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”