SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
ticoo1
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Köszönöm!!! :D :D :D

Így minden jó! (Lxterminal is) A glxgears is jó!

Kernelek: (nálam, AMDAPU)

K-4.19.56 Pae (eredeti) ram: 136 MB, cpu: 2-3 % alapban,
K-4.0.4 Pae ram: 93 MB, cpu: 1-2 %,
K-3.18.22 NoPae ram: 96 MB, cpu: 1-2 %.

Szóval remek.
Javaslom az ISO-ból dobd ki a README.HTM-et, vagy írd át. :mrgreen:

nocsak
Hozzászólások: 261
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Helló mindenki!

Mivel a NosPup32 - 1.0 is egy a mostani Woof-CE -vel (kivételesen általam) készült puplet, ezért írom ide amit ezzel kapcsolatban szeretnék:

Először is, nem volt külön bejelentve, hogy készülni fog és mire lesz jó. Ez azért volt így, mert először próbáltam ki a Woof-CE-t és ebből eredendően eleve csak tesztnek tekinthető. Ment is a dolog főágban addig a pillanatig, amíg KuLuSz kolléga szkriptjeivel rendre nem működött együtt, s az i-re a pont az volt, mikor az ffmpeg -sources alsa parancsra Segmentation fault -ot kaptam. Nem részletezem, mindenki fejben innentől ki tudja logikázni ez mit jelent. Gyári woof-ce -s ffmpeg adta benne ezt válaszul.
Ennyit a NosPup-ról.

Tekintettel a HuBi projektre és a rááldozott időkre, energiákra inkább arra fókuszálnék, illetve a puppy táblázatra. Valamint ezúton kívánnék egyúttal sikerekben gazdag és boldog új évet minden kedves tagunknak, olvasónak és felhasználónak!

pfeco
Hozzászólások: 167
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: pfeco »

Sajnos az Ubuntu megszüntette a 32bites Focal támogatását
ezért megprobálkoztam a 64bites készítésével.

FocalPup-9.0.0-x64 (ubuntu focal)-alfa teszt verzió

Alap programokat tartalmaz a fő sfs fájl a bővitések az
adrv sfs fájlban (abiword gnumeric palemoon) tálálható.
focalpup64.jpg
focalpup64.jpg (59.17 KiB) Megtekintve 2047 alkalommal
Hybrid iso Letölthető innen (337Mb):
https://drive.google.com/file/d/1uvW7iQ ... sp=sharing

ticoo1
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Köszönöm!!! :D

ticoo1
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Üdv!

A bullseyepup_9.0.0-ból készítettem tesztre egy magyarított változatot Pae (K-4.19.56 az eredeti) és NoPae (K-3.18.22) huge kernellel.

A K-3.18.22 régi gépekhez van, de a Ryzen is működik vele. Viszonylag kevésbé „kergeti“ a processzort. P4 esetében 1 GB ram elegendő, ha van swap.

PaleMoon a böngésző, VLC benne van, az Abiword is, a helyesírás ellenőrzéshez a legújabb „szótár“ került bele. Sajnos a „tűzfallal“ gondok vannak, jó lenne, ha valaki ki tudná javítani.

Mivel maga a „Bullseye“ még teszt állapotban van - de talán ez lesz a jövő - , előfordulhat, hogy egy-két program beillesztésével „pepecselni“ kell, de megéri.
Képenyő kép.jpg
Képenyő kép.jpg (72.49 KiB) Megtekintve 1864 alkalommal
Itt vannak: https://sourceforge.net/projects/puppys ... k-Woof-CE/

nocsak
Hozzászólások: 261
Csatlakozott: 2014.09.29. 15:01

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Szia ticoo1!

Először is örülök, hogy előkerültél, másodszor pedig belekezdtem ezen puplet tesztelésébe. Ma KuLuSzékkal, még pár emberkével igyekeztünk kisilabizálni a tűzfal hibáját, aminek program szempontjából nincs, viszont konfigurációs szempontból van hibája. Arra gyanakszunk, hogy a puppys tűzfal csomag régebbi még, mint az iptables jelen verziója. Még nem jöttünk rá a megoldásra, de gondolkodunk rajta. Egyébként ami alapfelszereltség, internet, wlan, ppm, mentésfájl, nagyon simán mentek.. még ssr-t is tudtam ppm-ből telepíteni, meg mhwaveedit -et, nem kavarodott meg a rendszer. Ha esetleg van konkrét szempont amit érdemes figyelnem, tesztelnem, akkor figyelemmel várom. Érdekes, hogy a retro kernellel elég simán ment a rendszer. Igaz 3200MB RAM-ot kellett csak látnia, az meg ugye bele fér.

Minden jót addig is, a legközelebbi viszont látásra!

pfeco
Hozzászólások: 167
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: pfeco »

SK Woof-CE puppy-k 2020 januári frissítések
Alap programokat tartalmaznak a fő sfs fájlok a bővitések az
adrv sfs fájlban (abiword gnumeric) tálálható.
etionapup.jpg
etionapup.jpg (73.91 KiB) Megtekintve 1801 alkalommal
asciipup64.jpg
asciipup64.jpg (72.31 KiB) Megtekintve 1801 alkalommal
Letölthetők innen:

32bit
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

64bit
https://drive.google.com/open?id=1SwyqJ ... -uiC3-Ry5H

Avatar
KuLuSz
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2014.06.17. 21:19

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

A bullseye kiadásban , frissíteni kell az iptables nevü csomagot... valószinü magától fel fogja ajánlani az 1.8.4-es csomagot , TELEPÍTSÜK . Majd ellenőrizzük a "firewallstatus" meglétét a /root/Startup könyvtárban (ez a tálca ikon autómatikus indítása) A csomag telepitése után ha nem kapunk semilyen hibát és lefuttatjuk a firewallstatus parancsot terminálban, egy zöld tálca ikonnak kell megjelennie.

Ha nincs firewallstatus a Stratup mappában, készitsünk 1 szkriptet ezzel a tartalommal:

Kód: Egész kijelölése

#!/bin/sh
firewallstatus &
A csomag frissítését willy36 hajtotta végre , melynek köszönhetően megoldódott ez a "gond". Köszönjük ;)
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

1NSN
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2020.02.20. 22:28

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: 1NSN »

Sziasztok! Ezzel mit lehetne kezdeni? :)
Csatolmányok
Screenshot.png
Screenshot.png (172.05 KiB) Megtekintve 1779 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)

Hozzászólás Szerző: NTamas »

KuLuSz írta: 2020.04.09. 10:40 A bullseye kiadásban , frissíteni kell az iptables nevü csomagot... valószinü magától fel fogja ajánlani az 1.8.4-es csomagot , TELEPÍTSÜK . Majd ellenőrizzük a "firewallstatus" meglétét a /root/Startup könyvtárban (ez a tálca ikon autómatikus indítása) A csomag telepitése után ha nem kapunk semilyen hibát és lefuttatjuk a firewallstatus parancsot terminálban, egy zöld tálca ikonnak kell megjelennie.

Ha nincs firewallstatus a Stratup mappában, készitsünk 1 szkriptet ezzel a tartalommal:

Kód: Egész kijelölése

#!/bin/sh
firewallstatus &
A csomag frissítését willy36 hajtotta végre , melynek köszönhetően megoldódott ez a "gond". Köszönjük ;)
Igazából a régi (az iso-ban lévő) iptables csomaggal is megy a firewal, csak azt az iso telepítése(frugal vs. teljes) után alapból be kell állítani! Ugyanis ez már az újabb, tűzfalgenerátoros megoldású firewall!
Én tegnap ezzel szórakoztam egész nap, Unetbootin-al kiírtam (Parted Magic v:11.11.11 iso segítségével-ebben benne van az Unetbootin, erről bebootolva készítettem el az említett usb kulcsos telepítést) egy 1GB-os usb kulcsra ezt az iso-t, és onnan futtatom a gépemben. Az újabb Asus P5K alaplapom végre már tud natívan usb kulcsról bootolni! - amúgy a régi, omonózus AGP-s ASrock alaplapom pár napja végleg kilehelte a lelkét, és szomorú búcsút vettem az AGP-s alaplaptól. (a rettenetes NVidia Geforce FX5200 AGP-s videóártyától is)
Szóval nálam az usb-kulcsról bebootolva ez jött fel, (a videókártyám miatt a felbontásom csak 1024x768)
Kép
szóval a tálcán lévő, alapból még kikapcsolt tűzfalikonra kattintva annak setupját elindítva simán működésre bírható a beépített tűzfal.(a képen látható, nálam elsőre sikeresen beállítódott és a sorozatos újraindítások után is alapból bekapcsolva maradt a tűzfal-zöld ikon a tálcán-)
De, ha már frissítjük az iptables-t, akkor nem árt ahhoz feltenni egy szükséges függőséget is, -netbase- saját kezűleg, mert a csomagkezelő nem teszi fel automatikusan! - ezt kézzel kell kiviteleznetek, én is így csináltam. A csomagkezelő amúgy eléggé instabil módon üzemel, úgy vettem észre.
Kép

Szóval visszatérve az usb kulcsra, és az Asus alaplapra, sajnos ez van, ami most benne van az ez egy régi 2MB-os!!! S3 Trio64V2/DX PCi-s videókártya, mert momentán nincsen a fiókomban egy elfekvő, az Aus P5K alaplaphoz illő PCi express x16 videókari, így ezzel az öreg, de még ma is jól működő vidkarival működök éppen, lásd a képet majd később. Az alaplap setupjában a PCi express -ről át kellett tenni PCI-re a videókártya forrást, semmi gond nem volt vele, és a telepítő standard vesaként ismerte fel, először a standard 800x600-as felbontásra ált be, 24bit színmélység mellett, akármit állítottam be az xorg.conf-ba, nem ment feljebb a felbontás. Rájöttem azonban, ha a 24 bites, alap színmélységet lecsökkentem 16 bitesre, ezt beírva az xorg.conf-ba, ezután már simán be lehetett állítani a most futó 1024x768-as(75Hz-es) felbontást. Végül is egy 2MB-os S3 vidkari ezt még ma is simán tudja alapból! A monitor helyes frekvenciáit beírva meg újraindítás után is megmaradt ez a mostani, igaz, nem túl acélos felbontás, dehát ez van, ebből kell kiokoskodni, amit lehet.
Kép
Kép

Egyébként, ezzel az ősöreg, de stabil videókártyával is simán megy egyszerre két videós alkalmazás is.
Kép
Itt a csomagkezelőből feltelepített pupradió/pupTelly program és abból a vlc van elindítva, és mellette megy a már ismerős iptv programocska is, de ebben nem az mpv motor van, hanem átírtam azt a rendszerben alapból benne lévő mplayer motorra, és együtt megy a két lejátszó.
A vlc önmagában is szépen játssza a streamot is.
Kép

Ja, igen, és az ősöreg vidkarival is megy a glxgears is, mégha nem túl gyors is.
Kép

Szóval még egy ilyen régi, öszvér gépen is simán fut ez az iso, de vigyázni kell, nem szabad rá mindent azonnal feltenni, mert ez még nem teljesen kiforrott verzió! Nekem is sikerült hazavágni a rendszert, a csomagkezelőből egy bleachbit progit tettem fel, ez magával húzott jó sok python3-as fájlt, -és a telepítés után ráadásul el sem indult a bleachbit- és a rendszer is megadta magát, valszeg azért, mert az iso-ban még alapból régi verziójú python van, és erre gondolom nem volt túl jó megoldás a python3-as fájlokat ráereszteni!
Kép

Amúgy alapból a rendszer nem eszik sokat, ráadásul nekem csak mindössze 1GB DDR-800 ram-om van a gépben.
Kép

A csomagkezelőjéből feltettem még rá az Audacious progit, a hozzá való függőségekkel, -érdekes, ezeket a függőségeket simán lehozta!- és most az így kialakított usb kulcsot gyilkolom, eddig simán bírja a gyűrődést most is erről írok.
Utóirat:
Az iptables és annak a netbase nevű függőség feltevése után így néz ki nálam a Startup mappa, nincs benne a KuLuSz által említett script, (amit, ha terminalból elindítok, eleve megkettőzi a tálcán a tűzfalikont!) de nem is szükséges, a tűzfal enélkül is működik , és simán beállítható, lelőhető, újra feltehető.
Kép
Kép
Kép

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”